Inlägg från: Nelia82 |Visa alla inlägg
  • Nelia82

    Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!

    Har varit med o läst här men inte skrivit innan. Jag har lite samma problem som Veritaslux beskriver, mycket bukfett som är segt att bli av med. Är också nere på min startvikt men kroppen ser verkligen inte ut som innan mina två barn. Resten av kroppen är ändå i hyffsat ok skick, även om jag vill muskla och tona kroppen mer än den är idag, men magen är helt omöjlig att bli kvitt. Eller ja, omöjligt är väl fel ordval, men det känns så i alla fall.

    Äter en allsidig och bra kost, vågar inte skära ner på kalorierna än eftersom jag helammar, och tränar olika pass 2-3 ggr/vecka samt att det blir mycket vardagsmotion om dagarna. Sömnen är det ju sisådär med, blir mycket amning om nätterna, och jag märker av en aning mer inre stress nu för tiden mot hur det var för 5-6 år sedan. Men så har man ju varit med om en rejäl omställning också, slutat röka, gått igenom två graviditeter, förhållande som sätts på prov, omprioriteringar i livet, osv osv... (Ska inte ta upp en massa plats med mitt snack, hehe)...

    Så, hur gör jag för att minska ner bukfettet? När jag går ner så tas det från alla andra ställen på kroppen, utom just magen...

    Tips mottages gärna

  • Nelia82
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-04-20 06:44:44 följande:
    Du verkar vara på god väg och det är sunt att du inte äter för lite under amningen. För att få igång fettförbränningen bör du träna intensivt, vilka sort pass går du på idag?
    Tack för svar.

    Jag har en härlig möjlighet att jag kan träna pass i vår idrottsföreningshall 2 dagar/v. På så vis kommer jag alltid iväg på träningen (tar 1 minut att gå), samt att jag slipper stressa iväg till gymmet. Passen är 60 min och varierar mellan styrka, pace, step, fotboll, affrodance, core, yoga m.m.

    Sen kör jag indoor walking och bodypump några fredagar ibland (gästar på pass som en vän till mig håller i, så jag kan inte med att gå varje fredag hehe).

    Försöker även komma ut och jogga lite emellanåt, har tänkt delta i Vårruset, så jag är verkligen ingen långdistansare. Har det lite mer som en utmaning, att kunna springa hela vägen runt. Har egentligen en bra kondis i grunden, har aldrig problem under passen, men när det kommer till att springa är det annorlunda, då hänger inte flåset med riktigt.
  • Nelia82

    Blir nog inte särskilt mycket intensivträning när jag tänker efter. Hur kan jag få in det i min träning? Jag vill inte sluta gå på passen på ons o sön, vi är ett gäng goa mammor här i området som går ihop så det är ju både träning och umgänge.

  • Nelia82

    Svackor är skit. Jag försöker ta lätt på dem, man vet ju att det går över så småningom. Sen är det bara att tvinga sig ut efter några dagar om inget hänt innan dess. Det vet vi nog alla, att man mår så mycket bättre när man fått träna. Endorfiner på burk hade inte varit fel, tack

    Humöret går ju upp och ner rätt rejält på oss kvinnor. Det är bara att acceptera, ta en chokladbit den dagen om det krävs. Nästa dag är en ny dag, och man ska nog inte haka upp sig så mycket på gårdagen. Vi är ju rätt duktiga på att ge oss själva dåligt samvete, vilket jag tror bara förvärrar humöret.

    Det brukar funka på mig iaf. Att försöka att inte vara för hård mot mig själv när jag kommer in i en svacka.

  • Nelia82

    Tusen tack!! Ska verkligen testa det.

    Du har nog rätt i att jag är lite bekväm i joggandet, men tycker det är svårt att utmana mig själv när jag är ensam.

    Hur är det med styrketräning? I sommar kommer vi vara i Portugal och där finns ett gym i samma hus som vi bor så vi hade tänkt träna där under semestern. Kan starta en egen tråd kring tips om program, blir lite väl mycket trådkapning här, men det borde väl ändå vara en bra träning över sommaren? Löpträning och styrka på det?

  • Nelia82

    Använder mig också utav Runkeeper sedan innan.

    Var ute och sprang igår och pressade mig själv lite extra, sprang 3,2 km på 20 min och sen körde jag intervallträning under resten av sträckan hem, sprang så fort jag orkade mellan varannan lyktstolpe. Var helt död när jag kom hem. Gött, hehe

  • Nelia82

    Mycket handlar nog om vad man får i sig om dagarna ja. Sedan två veckor tillbaka har jag ändrat om rätt radikalt i min kost (fast utan att gå ner i kalorier då eftersom jag ammar) och jag har gått ner nästan 2 kg sedan dess. Jag ag har varit stadig i vikten (brukar annars kunna diffa på 2-3 kg bara från dag till dag pga svullnad i kroppen) och tack vare min något mer proteinrika kost och mindre kolhydrater (inget bröd förutom på helgfrukosten) så sväller jag inte längre.

    Och även innan dess så har jag haft lite koll på vad jag stoppat i mig, ungefär sedan runt nyår, och har gått ner 4 kg sedan dess, totalt. Men ändå fuskat mycket och haft ett okontrollerat sockerintag (kunde lätt trycka i mig 2-3 portioner äpplepaj med glass mitt i veckan bara för att det är gott och jag var störtsugen). Det är den främsta orsaken till min förändring i kosten, att bli kvitt mitt enorma sockerbehov. Och det hjälper ju

    Jag vet ju att det går, förra vintern hade jag inget som helst sockersug alls att slåss mot, det kom tillbaka när jag blev gravid igen.

    Och jag kan också tillägga att jag inte har tränat sedan i söndags, ändå har vikten fortsatt nedåt. (Blev ett tufft yoga-pass i söndags + löpning, och naprapat-besök igår, så jag har låtit kroppen få vila istället. Ska springa idag eller imorgon.) Så Krambjörn, gör som Elmina tipsar om, skriv ner allt du äter under några dagar och haka inte upp dig så mycket på att träna träna träna kanske? För vad jag har lärt mig så spelar kosten in till 80% om huruvida man går ner eller upp i vikt. Träna med förnuft och ät med måtta

  • Nelia82
    Krambjörn skrev 2012-04-29 17:24:52 följande:
    Har ni tips på en bra sås man kan ha till sallad?

    Blir så tort att äta annars tycker jag  



    Jag brukar oftast bara slänga på lite olivolja och balsamico. Mycket gott!
Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!