Inlägg från: Boosse |Visa alla inlägg
  • Boosse

    Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!

    Grattis Gröna Duvan!
    Jag har äntligen satt igång med träningen nu. Jag styrketränade regelbundet innan jag blev gravid men har inte kommit igång förän nu, ungen är 1 ½ år.
    Jag har börjat att minska med kolhydrater som tex mycket vit pasta. Har gjort detta i några veckor men har bara hunnit med 3 hårda pass på gymmet men har redan märkt skillnad på mina överarmar.
    Måste mäta så att jag verkligen kan se hur mycket det händer.

    Mitt främsta mål är att bli starkare i överkroppen, minska fettet på mage, rygg och överarmar. Helst så att det är någon synbart  skillnad på magen till sommarn.

    Jag har väldigt dålig kondis, klarar 10 minuter på crosstrainer, med nöd och näppe. Jag vill så gärna ut och jogga men det känns som att min kropp är en tung cementklump och jag får väldigt ont i mina fotleder. Har även väldigt ont i dem på morgonen. Och åh vilken andnöd.

    Är crosstrainern bäst då då det är lite mjukare rörelser? Hur ligger det till, ska man kör styrka först och sedan kondition eller tvärt om?

  • Boosse
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-04-15 21:06:18 följande:
    Kul att du redan märkt skillnad, nu är du igång!

    Läs gärna mitt tidigare inlägg i tråden om hur du kommer igång med löpningen. När du väl kommer igång kommer du att på sikt bli lättare och fotlederna belastas mindre ochdu får mindre bevär, en god cirkel! 

    Kör det som du vill prioritera först, eller variera dig så att inte kroppen vänjer sig  
    Tack för ditt svar! Jag har aldrig varit någon joggare men jag känner att jag vill vara en så det blir att försöka ta sig ut. Är det onödigt att springa kanske några minuter i taget, vila en halv och sedan om igen?

    Jag kör först nu styrka i ca 45-60 min och sedan crosstrainern i 10-15 minuter, mer orkar jag inte och efter den finns ingen ork kvar.
  • Boosse

    Jag kan i princip träna bra om jag kan planera in när jag får komma iväg. Är hela veckan oviss tex om sambon inte vet hur han ska jobba blir det jättesvårt för mig, måste ha planering och struktur.

    Idag körde jag det hårdaste jag någonsin gjort, var skitjobbigt men samtidigt så himla skönt!


    Boosse skrev 2012-04-16 18:47:01 följande:
    Tack för ditt svar! Jag har aldrig varit någon joggare men jag känner att jag vill vara en så det blir att försöka ta sig ut. Är det onödigt att springa kanske några minuter i taget, vila en halv och sedan om igen?

    Jag kör först nu styrka i ca 45-60 min och sedan crosstrainern i 10-15 minuter, mer orkar jag inte och efter den finns ingen ork kvar.
    inte vila, men promenera en halv.
  • Boosse

    Nu blev det alldeles fel. med att inte vila utan promenera en halv menade jag som svar till Elmina.

    Hursom hellst så känner jag att jag verkligen är på g och jag vill helst träna 3 gånger i veckan men eftersom jag inte kan varken i morgon eller på onsdag körde jag så hårt jag kunde.Men på torsdag så! Vill inte ta ett helgpass för givet eftersom sambon ofta jobbar helger och då blir det svårt att träna då jag har dottern.

    Är glad att jag hittade denna tråd så vi kan peppa varandra!

  • Boosse
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-04-16 19:58:13 följande:
    Det är absolut inte onödigt, börja lugnt,

    Tidsmässigt är 45-60 minuter bra, hellre kort och intensivt en långt och segt.  
    Tack för svaret! Nu ska jag ut i joggingspåren och börja försöka vänja kroppen vid att jogga!
  • Boosse

    Heja Gröna Duvan!! Fy tusan vad bra du är, en mil det är inte illa!

    Jag är överlycklig för jag klarade 20 minuter på crosstrainern idag istället för de vanliga 10 :)

  • Boosse
    GrönaDruvan skrev 2012-04-21 16:46:55 följande:
    Nu har jag 15 min rast på jobbet, så då passar jag på att göra mina magövningar!!! Jobbar 9-21 idag och imorse va det kaos och fanns ingen tid,och ikväll kommer jag stupa i säng! Tur man har många små raster!
    12-timmars pass och du tränar på rasten, du är motiverad, heja!!!
  • Boosse

    Jag gick upp för att arbeta 05.00 i morse, direkt efter jobbet stack jag iväg med familjen till en djurpark, kom hem 19.30 och lade då mig i sängen för att göra benkast, armhävningar och en annan armövning, 30 * 5 på allt. Gamla Boosse skulle struntat i det efter som jag var DÖTRÖTT men inte.

    Denna vecka kommer jag ha svårt att hinna med träningen eftersom jag har APT, stängning, sena dagar samt kalas att planera och baka till plus att jag kommer vara mycket ensam med dottern.

    Jag vet att all träning spelar roll men jag har så svårt att bli motiverad till både träning hemma och kost när jag inte får gå till gymmet och köra ALL IN.

    Är linssoppa med variation på bönor och grönsaker att ha i en fattig lunch att äta i 1-2 veckor? Kan tillägga att jag är vegan men vill verkligen skärpa till mig mer med maten än jag redan gör.

  • Boosse
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-04-24 07:38:51 följande:
    Åh vad bra du är, efter en djurparksdag är man ju riktigt trött!

    Jag tror att många har svårt att träna hemma och fokusera på samma sätt om man är van att träna på gym.

    jag "bokar " in mitt hemmagymspass och när det ska börja, jag gör ett program som jag kör efter och då blir det mer seriöst.

    Är det någon annan som har tips?  
    Smart,  ett program ska jag göra för mina hemmaövningar, även om de inte är så många men antal och serier. Att boka in gympass, både gym och hemma har jag svårt med eftersom min sambo hoppar in och jobbar då och då, det kan alltså bli dagtid, kvälltid och natt, när som helst med andra ord. I sommar ska han jobba i Norge men jag får försöka ta med 1 ½ åringen till gymmet om då det inte finns några gruppass så kan jag låsa in oss i hallen med de maskiner jag kör mest på :)
  • Boosse
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-04-26 17:44:43 följande:
    bra att du ser möjligheterna. Ditt barn blir tidigt insprirerat till träning!
    När jag ligger i sängen på rygg och gör benkast och armhävningar lägger hon sig och härmar mig. Om hon inte lägger sig på mig eller över mig och saboterar för sin kära mor :)
Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!