Inlägg från: Dinopino |Visa alla inlägg
  • Dinopino

    Hemutredning färdig och sedan då...vakuum!

    Hej, vad trist att höra att ni måste vänta. Klen tröst kanske men ni är iaf inte ensamma om att ha gjort det. Vi hade också kort äktenskapstid och fick vänta in de länder där vi passade in.

    0-24 är ganska litet i adoptionssammanhang idag, kan ni sträcka er till 36 månader öppnar det ju upp för en del länder hos BFA iaf.


    <> Felix qui potuit rerum cognoscere causas <>
  • Dinopino

    Ring BV om FFIA inte har lust att hjälpa till med Kina....


    <> Felix qui potuit rerum cognoscere causas <>
  • Dinopino
    Nahoj23 skrev 2012-05-15 11:52:46 följande:
    Har ringt. Det tar endast emot på Special Focus, inte Special needs. Barnen är upp till 5-6 år gamla eller har mer avancerade handikapp som inte finns med på vanliga SN listan.
    Jaha. Det var konstigt. Jag vet flera familjer som blivit matchade med barn från Special focuslistan vars barn är under 36 månader med vad i alla fall jag uppfattar som inte speciellt svåra special needs. Hörselnedsättningar, LKG+lättare hjärtfel, albinism, födelsemärken, hypospadi osv.
    <> Felix qui potuit rerum cognoscere causas <>
  • Dinopino

    Fabbeman: Jag kan intyga att BV också arbetar på det sättet, att de ser som sin huvuduppgift att hjälpa barn (oavsett bakgrund och special needs) att få familj (och faktiskt inte tvärtom som många verkar tro är deras huvuduppgift!)

    Sen är det också lite upp till en själv att läsa på och förstå vad det innebär att adoptera ett barn med special needs. Har man den insikten tror jag de flesta organisationer hjälper till efter förmåga.


    <> Felix qui potuit rerum cognoscere causas <>
  • Dinopino
    Nahoj23 skrev 2012-05-21 08:26:58 följande:
    Vad menar du med din första kommentar Dinopino?
    Den känns lite riktad?
    Jag menar att det inte är en rättighet att få barn genom adoption. Däremot har barn rätt att få föräldrar. Det är efter den devisen de flesta organisationer i Sverige arbetar efter.

    Ja, ni får vänta på att adoptera. Tillsammans med alla andra som också väntar. Vad jag förstått vill ni adoptera ett friskt litet barn? Då får ni vänta längre, kanske flera år till. Så är det.
    <> Parenthood is an act of nurture, not nature <>
  • Dinopino

    Tråkigt att du tycker att jag har en speciell ton. Jag tycker att jag har en saklig ton. Däremot är jag inte
    Kanske vore det en idé att ta reda på vad special focus är för något innan ni stänger dörren dit helt och hållet? Precis som jag skrev tidigare till dig, många barn där är under 36 månader med mycket hanterbara SN. Där finns över 2000 barn i alla åldrar som väntar på föräldrar.
    Något av dem kanske är ert barn?


    <> Parenthood is an act of nurture, not nature <>
Svar på tråden Hemutredning färdig och sedan då...vakuum!