Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    Hemutredning färdig och sedan då...vakuum!

    Va tråkigt att ni inte är nöjda med bemötandet av AC! Vi adopterade genom dem och var SUPERNÖJDA jag vet också genom en "nära upplevelse" att de ställer upp super bar om det blir någon strul i landet, vilket också är viktigt.

    Om ni nu gått ur AC kanske ni heller inte vet att de gjort stora omorganisationer senaste åren och därför kanske inte den som bemötte er illa jobbar där idag. Om jag var du skulle jag inte gå o vänta o må dåligt som man ju gör när man måste vänta utan jag skulle ringa AC o höra vad de tror nu när ni har ert medgivande klart.Jag kan inte tro och hoppas  annat än att ni kommer att få ett bättre bemötande denna gån. Berätta gärna att ni varit medlemmar men gått ur och förklara orsaken så att de kan förändra till det positiva.

    Du skriver att ni vill att barnet ska vara ganska litet men om ni kan tänka er att adoptera ett barn med i förväg kända särskilda behov? Om ni vill adoptera ett barn med SN är det nog lättare att innom rimlig tid få ett yngre barn än om ni också vill att det ska vara helt utan "skavanker". Tex Kina TROR jag kan släppa på kravet om äktenskapstid för vissa barn, kanske är det fler länder som har mildare krav för barn som länderna söker föräldrar till utanför den ordinarie kön....

    Har du sett den här filmsnutten?: 

  • fabbemam
    Zandra411 skrev 2012-05-14 21:59:45 följande:
    Kom på med att vår lille kille gick som SF barn, ( special focus) vilket ska vara barn med allvarligare SN men många gånger ser man ingen skillnad...
    Nahoj23 skrev 2012-05-14 09:16:44 följande:
    Hej

    Kina släpper inte på äktenskapslängden via FFIA i alla fall tyvärr.
    Vi har varit i kontakt med dem.
    Nahoj23 skrev 2012-05-14 09:15:43 följande:
    Hej

    Förstår tanken med AC men det kan inte hjälpas, de var redan så otroligt oengagerade när jag stod i kö första gången som ensamstående så det har nog satt sina spår.
    Jag tror att det är en viktig skillnad. Vi valde AC för att vi adopterade just när de införde systemet med SF (Special Fokus) barn och vi upplevde att AC var de som var mest insatta i detta och bemötte oss allra bäst.

    När vi fick medgivandet så hade vi två val: vänta eller få barn snabbt. Vi ville inte vänta mer och valde SF från Kina, VILKEN TUR! Annars hade vi ju inte haft vår lilla klimp. Tidsmässigt gick det otroligt fort vi var HEMMA inom 6 mån efter att vi fått medgivandet!
    '
    Ja, som du förstår så rekommenderar jag verkligen att ni kollar upp detta med Kina en gång till, om ni även välkomnar barn med i förväg kända särskilda behov förstås, annars är det ju inte aktuellt! Har du inget förtroende för AC kan du ju ringa till BV också o höra vad de säger om era chanser
  • fabbemam
    Nahoj23 skrev 2012-05-15 11:52:46 följande:
    Har ringt. Det tar endast emot på Special Focus, inte Special needs. Barnen är upp till 5-6 år gamla eller har mer avancerade handikapp som inte finns med på vanliga SN listan.
    Konstigt!  Det finns många barn som "klassas" som Special Fokus, SF på Kinas särskilda lista med barn som har i förväg kända särskilda behov. Barnen kan ha diagnoser som innebär att de kommer att behöva mycket omfattande insatser från både familj och sjukvård HELA livet. Barnen kan också ha diagnoser som har en mycket god prognos för ett gott, självständigt liv med få insatser från sjukvården och ett vanligt familjeliv. Fast de har ju så klart rätt i att det är SF barnen som Kina gör avsteg gällande sina krav om man vill adoptera.

    Jag brukar inte jämföra organisationer, det måste vara allas eget va,l men när det gäller frågan om att hjälpa ett barn att få familj så känns det befogat att dela med sig av erfarenheter även gällande organisationer...

    Jag fick av både BV och FFIA liknande svar som det du skriver när jag frågade kring SF men när jag pratade med AC så kände jag att de tog mig mer på allvar. AC har en otrolig förmåga (enligt mig) att försöka se barnens prognoser istället för diagnoser.

    Det som är bra med barnen som "klassas" som SF är att organisationen kan "binda" dem till sig och informera er om dem  UTAN att ni behöver ha skickat ett enda papper till Kina. 

    Jag hade egentligen bestämt mig för att inte lägga mig i mer efter som du så tydligt sagt att du INTE vill adoptera genom AC men jag kunde inte låta bli när du fått ett så märkligt svar...
  • fabbemam
    Dinopino skrev 2012-05-16 23:29:22 följande:
    Fabbeman: Jag kan intyga att BV också arbetar på det sättet, att de ser som sin huvuduppgift att hjälpa barn (oavsett bakgrund och special needs) att få familj (och faktiskt inte tvärtom som många verkar tro är deras huvuduppgift!)

    Sen är det också lite upp till en själv att läsa på och förstå vad det innebär att adoptera ett barn med special needs. Har man den insikten tror jag de flesta organisationer hjälper till efter förmåga.
    Jag hoppas verkligen att du har rätt, att ALLA organisationer försöker hjälpa så många barn som möjligt att få familj utan att för den skull riskera att de hamnar i familjer som inte är beredda att ge dem det bemötande o hjälp de behöver.
Svar på tråden Hemutredning färdig och sedan då...vakuum!