• Babybel

    Startade pergotime 7/6 2012...råd

    Aria skrev 2012-06-10 13:18:15 följande:
    hej alla glada

    den 7/6 2012 startade jag äta pergotime, jag ska således ta sista tabletten på måndag kväll. Inför tabletten hörde och läste jag om alla konstiga biverkningar etc men jag känner just ingenting alls. Och då börjar hjärnspöket mala på om att tabletterna kanske inte ens tar på mig :( paranoid jag vet.

    Jag undrar också lite över vad som händer efter man tagit tabletten, hur långt efter sista tabletten får man ägglossning?

    Snälla ni som kan, ge lite råd och vägledning
    Jag började samma dag som du men jag tar mina tabletter på morgonen. Jag har inte heller känt nåt direkt och har precis som du börjat känna att det kanske inte funkar på mig. Men sen hörde jag att om man får ont och så kan det innebära att man är överstimulerad och då får man ju ändå inte ha sex.

    Jag har haft lite huvudvärk, men det har jag ändå ganska ofta så det är säkert inte kopplat till tabletten. Sen har det stuckit till lite kort i äggstockarna och jag har känt mig lite tung över dem, men så kände jag nog fasen innan också (slutade med ppiller för typ 2 månader sedan).
  • Babybel
    fröken01 skrev 2012-06-11 00:21:07 följande:
    Jag kände ingenting, och det tog sig på första försöket ändå!

    Hade BF i fredags...
    WOW, precis vad vi behövde höra ;)))

    Stort lycka till med allt! 
  • Babybel
    Aria skrev 2012-06-10 21:29:37 följande:
    babybei oo vad roligt är det sant :) då tycker jag att vi två ska hålla kontakt. När du nu säger det så ja en viss huvudvärk och illamående igår kväll kände jag av men inget mer än så :)

    Jag försöker tänka positivt och ser glatt emot ägglossningen, jag läste någonstans att man också kan framkalla eller meditera fram en ägglossning genom att ta typ 10-20 min på kvällen, ligga bekvämt med ena handen på hjärtat och andas djupt in och ut och föreställa sig en ägglossning, tror nog egentligen det snarare handlar om att slappna av men det har funkat för många.........

    vart bor du någonstans?
    Jag bor i Sthlm! Du? 

    Det är så skumt, nu imorse har jag känt av äggstockarna massvis. Jag och killen gick ut och sprang en kort runda nu på morgonen och efter det så känns det jättemärkligt och spänt och jag känner mig illamående. Känner du något idag också? Du ligger ju visserligen ett halvt dygn efter mig Flört
  • Babybel
    langtar efter min babis skrev 2012-06-10 21:49:10 följande:
    Hej Hej, jag borjade med pregotime I maj sa jag har just avslutat min kur, fick en otreville spruta som ska garantera agglossning... Nu ska jag fa min mens vilken dag som helst och ar sa fruktansvart nervos!!! Jag ar ganska saker pa att jag inte ar gravid dock.... Jag kanner ingenting, fick aldrig nagar biverkningar av pregotime Eller otreville... testade negativt pa dag 10 & 11 men hoppas att det var for att det var for tidigt... Det har ar det varsta jag varit med om, jag vill bara ha en listen Babis, tala om for min man att Han ska bli pappa
    Jag undrar också över Otrivelle, för det har jag inte heller fått. Kanske är det nåt jag ska ta upp med gyn,
  • Babybel

    Jag är iväg på konferens i Dalarna men har störts hela dagen av riktigt jobbig värk i både rygg och framsida. Är samtidigt jäätehård i magen (sorry för infon) , så jag vet inte om det kanske bara är det som "trycker" mot äggstockarna.

    Jag ska till gyn och kolla hur äggen växt på torsdag, hur är det för er andra? 

  • Babybel
    Utlandssvensk76 skrev 2012-06-11 22:37:36 följande:
    Jag ar pa dag 12 och var och kollade agg i em, hade ett pa 18.8mm och ett mindre pa 14.5. Lakaren tor att det blir agglossning snart. Slemhinnan sag bra ut. Jag tog pergotime november 2009 och blev gravid pa forsta forsoket, i kombination av ostrogen och progesteron. Har hoga forhoppningar sa klart och hoppas det gar vagen!

    Lycka till alla andra
    Oj, hade du redan ägg på nästan 19, det var bra jobbat. Då borde du ha ägglossning inom 1-2 dagar. Det gör mig lite brydd, för jag ska kolla äggen på torsdag (då är jag på dag 13) så jag hoppas man inte missar ägglossningen då.
  • Babybel
    Aria skrev 2012-06-12 12:52:52 följande:
    babybei kan du inte bara köra ägglossnings tester för att se när du har ägglossning?
    Hur mår du idag?

    Ja själv känner inte så mycket just nu så bara avvakta antar jag

    kan man göra VUL hos barnmorska eller måste det vara hos läkare?
    Har du ingen tid bokad med den gyn som skrev ut tabletterna?? Märklig gyn i så fall, min är jättenoga med hur detta ska skötas och hur jag ska övervakas för det kan bli väldigt fel annars (tänk octomum Förvånad). Om hon inte har gjort det så ring henne och fixa tid omgående senast tors. Eftersom dina och mina omstädigheter är mer eller mindre identiska (bägge började utan att ha mens, och samma dag) så borde torsdag också vara den dag då du ska kolla också.

    Idag känner jag nästan ingenting. Men jag har fattat att det verkligen inte innebär nåt. Min vän som donerat ägg flera gånger och blivit ordentligt stimulerad för att släppa många ägg, sa att när hon blev perfekt stimulerad så kände hon inget alls. 
  • Babybel
    manam skrev 2012-06-12 18:06:09 följande:
    Här är det heller inga känningar... Men precis som ni har jag nu läst mig till att det inte behöver innebära något alls. Kanske borde vara glad över det istället . Mindre kul är dock att jag fått svar på prover som visar på förhöjt TSH. Inte konstigt att jag inte ägglossar av mig själv då i och för sig. Men så typiskt! Gissar nämligen att det innebär no no att bli gravid just nu och att jag istället får ta levaxin för att få ner det värdet. Får se vad gyn säger på torsdag...
    Vad är TSH? Har inte fattat det riktigt.
  • Babybel
    Aria skrev 2012-06-12 20:46:11 följande:
    TSH värdena har väl med sköldkörteln att göra, hade liknande själv men det är så små marginaler att det inte ska ge några symptom säger min läkare så vi får se,

    ja jag ska på kontroll på torsdag också, ringde idag och ordna med det :)
    Härligt!! Spännande och se hur det gått för oss då :D
  • Babybel
    manam skrev 2012-06-13 07:53:35 följande:
    Ja, man blir ju lite trött . Hur såg dina värden ut? Fick du medicinering? Och hur definieras Hypoteros typ 2? Om det inte hänt något drastiskt med mina sköldkörtelnivåer så har jag nog inte heller jätteförhöjt värde. Men vill man bli gravid är det ju rätt noga med det där. En sak jag läste någonstans är att pco-liknande äggstockar kan bero på sköldkörteln...kanske hänger allt ihop ändå.... Jag bor i Stockholm. Har nog dock missat var ni bor.
    Jag bor också i Stockholm. Ska du också kolla dig hos gyn imorgon? Verkligen värdefullt att kunna jämföra detta med er som gör allt i just samma stund.

    Kan de där värdena ändra sig med tiden alltså. Tror jag gjorde ett sånt test för nåt år sen eller så eftersom jag var så trött hela tiden, men jag hade normala värden. 
Svar på tråden Startade pergotime 7/6 2012...råd