• Aria

    Startade pergotime 7/6 2012...råd

    hej alla glada

    den 7/6 2012 startade jag äta pergotime, jag ska således ta sista tabletten på måndag kväll. Inför tabletten hörde och läste jag om alla konstiga biverkningar etc men jag känner just ingenting alls. Och då börjar hjärnspöket mala på om att tabletterna kanske inte ens tar på mig :( paranoid jag vet.

    Jag undrar också lite över vad som händer efter man tagit tabletten, hur långt efter sista tabletten får man ägglossning?

    Snälla ni som kan, ge lite råd och vägledning

  • Svar på tråden Startade pergotime 7/6 2012...råd
  • Nicki2011

    Hej på Er!!!

    Vill bara ge er en solskenshistoria!! Solig 
    Jag hade varken ägglossning eller mens på flera år!
    När vi ville bilda familj gick jag på ca 6 provera & Pergotimekurer! ...Utan resultat! Gråter
    Vid flertalet gånger tog vi ofrivilligt uppehåll p.g.a. "Slut hos leverantören". Detta känner ni säkert igen!
    Till slut gav vi upp!! Obestämd Kände att detta tog för mycket kraft från kärleken vi hade till varandra!
    Vi stod på kö till IVF, så tänkte att de finns en möjlighet kavr (Dock var vi osäker eftersom detta barnfokus tog för mycket energi, i synnerhet från min sida.)

    ...Men så en dag (eller rättare sagt mitt inatten, natten mot dan före dopparedan.) tyckte jag att brösten kändes ovanligt fylliga! Tänkte att jag kunde väl ta ett test, när jag ändå hade hemma!
    Jag var GRAVID!!!!!!!!! Plus

    Vad jag vill med detta är, GE INTE UPP!!!!!!! Cool
    Tänk inte att det är kört p.g.a uppehåll! Tvärtom! Kroppen jobbar nog på för fullt för att "normalisera" sina hormonella värden! (Eller vad man nu kan kalla det...)

    Önskar av hela mitt hjärta att Alla Ni får samma fina lycka som vi fått!
    Sitter nu med en 10 månader fin liten tjej, som verkligen kom till när vi minst anade det...!! HjärtaLYCKA TILL!!!!{#emotions_dlg.flower}

  • Aria

    ååå nicki2011 vilken underbar historia, tack så jätte mycket för de uppmuntrande orden som din berättelse innehöll. Känns faktiskt mycket bättre nu, lite hopp så där :)

    det går ju så lätt både upp och ned, så jag pendlar en hel del :)

    men återigen tack så mycket :)

  • Babybel
    Aria skrev 2012-06-23 00:19:31 följande:
    känns som att ryggen ska brytas itu........någon mer som har några symptom?
    Just nu så har jag inte sådär jättemycket symptom faktiskt, även om jag  borde ha ägglossning prick nu typ. Jag har lite ont i ryggen och är öm i högra äggstocken. Sen har jag mått ordentligt illa. Det gör jag idag också men det kan ha med festen igår att göra, hehe.

    Jag tänker att du inte bara kan lita till testen även om de är bra att ta. Pratade med en vän som sa att hon aldrig visade positivt på ÄL-test och hon har 2 barn idag. 
  • Babybel
    Tjotta skrev 2012-06-22 20:02:04 följande:
    Åhhhh Babybel!!!! Skit i felstavningar!!!! Åhhhhh vad roligt!!!!! Håller alla tummar och tår för dig!!!!!!!
    hihi tack. Oavsett om det blir bebis av detta eller inte så är det bara SÅ SKÖNT att veta att jag kan få ägglossning och fungera. Har ju inte haft det på 10 år typ (åt p-piller och har PCO). Skönt att få bekräftelsen att jag inte är så svårstimulerad, hade liksom fått för mig att jag var det.
  • Babybel
    che71 skrev 2012-06-21 21:21:21 följande:
    Känner inget speciellt. Hade ju ont i måndags em/kväll så då var nog själva ÄL.(på dag 16)
    Stickan visade ju svagt utslag redan sönd morgon o starkt på månd morgon.
    Vi "fick till det" lörd o sönd  (månd+ tisd försökte vi men sambon kände nog av pressen tyvärr!)
    Hoppas simmarna överlevde ifrån i söndags!!!!
    Tror att det lätt kan bli så, när man ligger med varandra och har ett syfte med det som inte bara har med njutning att göra. Vi har lyckats undvika att liksom tänka på det, tror det kanske blir svårare i längden.
  • Tjotta

    Oki det där med annat =) Jag är 34 år. Lever med sambo 5 mil utanför örnsköldsvik och vi har varit ihop i 4 år i september. Har vetat i kanske 13 år att jag har pco och aldrig lyckats bli gravid av något slag. Jobbar i grannbyn här på ett sjukhem för äldre. Vet inte vad jag ska skriva mer. Fråga gärna om det är nåt ni vill veta =)

  • Snobbs

    Grattis babybel och jag önskar lycka till till er andra som också väntar på äl.

    Jag är på cd 15 nu och fick ett svagt svagt streck på äl-test idag, dom är alltid helt vita för mig annars, har testat från cd 9 då jag haft lite känningar i magen sedan dess.
    Undrar om det kan vara nånting på gång? Hoppas verkligen det.

  • Aria

    snobbs oj va roligt :) hoppas det verkligen vi håller tummar och tår för dig :)

    angående annat: Jag är nyligen 28 år fyllda, varit tillsammans med min sambo sedan tio år tillbaka, varav gifta i 6 år. Vi har inga barn och bo ri Uppsala. Jag är jurist och driver egen juristbyrå.....

  • Aria

    OMG OMG OMG.....idag va jag riktigt nere tog ett ÄL test kl halv fyra som va negativt så varit på jätte nere humör idag och kände detta kommer inte att gå, bestämde mig för att ta ett sista test idag och sedan lägga ned hela testandet på hylla.......

    testet var positivt, en glad gubbe syntes i rutan, jag höll på få panik och börja hyperventilera så maken trodde för ett ögonblick att jag var gravid och det var ett Graviditets test,


  • Babybel
    Aria skrev 2012-06-23 20:53:44 följande:
    OMG OMG OMG.....idag va jag riktigt nere tog ett ÄL test kl halv fyra som va negativt så varit på jätte nere humör idag och kände detta kommer inte att gå, bestämde mig för att ta ett sista test idag och sedan lägga ned hela testandet på hylla.......

    testet var positivt, en glad gubbe syntes i rutan, jag höll på få panik och börja hyperventilera så maken trodde för ett ögonblick att jag var gravid och det var ett Graviditets test,

     


    I know the feeling!! Grymt härligt va!?! Nu har du 48 timmar på dig att göra bebis!
Svar på tråden Startade pergotime 7/6 2012...råd