• Cloudyberry

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    En 3-åring har stort utbyte av att vara på förskola men kan man stilla det sociala behovet som  föräldraledig så är det inget nödvändigt men du kan ju inte det så enbart därför tycker jag att ditt barn ska få komma iväg 15 timmar varje vecka. Det är nyttigt och utvecklande.

  • Cloudyberry
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:02:57 följande:
    Jag har redan sagt att jag ska fixa mer vänner för barnet att umgås med.

    Räcker det då? Du skriver ju själv att h*n är aktiv och social så varför är du så emot förskola? En 3-åring kan ju dessutom berätta om hur dagen varit så även där kan du vara lugn.
  • Cloudyberry
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:07:11 följande:
    Jag är inte emot dagis om man måste, men jag är hemma.

    Jag är emot förskola för barn under 2½-3 år om man absolut inte är tvungen att ha det men för en som passerat 3 år så tycker jag att det tvärtom är något väldigt bra.

    Du är hemma ja men det är ju inte för din skull som din 3-åring skulle få vara på förskola utan det är ju för hennes egna skull, för att det är bra och utvecklande för henne.
  • Cloudyberry
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:14:38 följande:
    Men hen trivs inte alls! När hen gick några veckor slutade hen äta och var jätteledsen varje gång. 

    Ja, då kanske man ska testa en annan förskola, eller rent av en dagmamma. Men en viktig del i att det ska fungera är din egna attityd till det hela,tycker du synd om barnet eller på något sätt visar att du tycker att det är jobbigt så är det dömt att misslyckas.

    I dagens samhälle så tycker jag att det är fel att hålla barnet hemma till skolstart. Hur ska det gå då tror du när barnet inte är van med andra barn och när det är skolplikt? Förskola är en mjuk övergång till den riktiga skolan och alla barn har en fördel av att gå förskola innnan det är dags för vanlig skola.

    Vad är dina argument till att ditt barn inte ska få leka och utvecklas med andra barn utan dig innan skolstart?

       

      
  • Cloudyberry
    Anonym skrev 2012-06-12 09:42:01 följande:
    En 3 åring även om dom kan berätta allt. så kanske dom inte gör det.... min 4 åring berättade inte massa hemska saker som hänt på förskolan... Det kröp fram på en av fröknarna..under ett utvecklingssamtal.. jag fick en chock att barnet lyckats vara helt som vanligt och varit med om sånt på förskolan. så nej barn berättar iinte allt.

    Ja men det är ovanligt. Har man en trygg anknytning till barnet så brukar barnet vilja berätta om både bra och dåliga saker som skett, förutsatt att man faktiskt pratar med barnet varje dag. Och pratar om personlig integritet så att barnet vet vikten av det. 

      
  • Cloudyberry
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:29:28 följande:
    Jag är inte omöjlig och säger inte att hen inte kan få börja i framtiden, kanske gå på dagis vid 4-5 år nånting, men nu vill jag ha hen hemma minst ett år till.

    Har jag sagt att de inte ska få ha kompisar att leka med utan dagis? Jag ska ju lösa det har jag sagt. 

    Hur var din attityd till barnomsorgen när det inte fungerade för ditt barn? En osäker och rädd förälder gör osäkra och rädda barn så om du inte ville att hon skulle gå så är det troligt att hon smittades av din ovilja. Har man en positiv attityd så får också barnet det men det är ju något som personalen lär ha berättat för dig.

    Sen så tar det alltid tid att komma in i nya vanor så från början så kan det vara lite jobbigt just för att det är något helt nytt som sker. 
  • Cloudyberry
    Anonym (who) skrev 2012-06-12 09:55:36 följande:
    Jag var positiv från början och ville att det skulle fungera. Hen har inte läst av något av mig alls. Jag är varken osäker eller rädd, snarare motsatta, jag är väldigt trygg i mig själv och min roll.

    Att jag är negativ nu är för att jag har henom hellre hemma än att vi ska gå igenom det där igen. Jag vill ha mina barn hemma. 

    Fast vad var det som gick fel? Var det att duändrade attityd? Var personlen dålig Vad är det du kan påverka ifall ni skulle testa igen?
Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?