Inlägg från: MammaTillTvå 86 |Visa alla inlägg
  • MammaTillTvå 86

    Tråd för oss som har änglabarn och försöker bli gravida

    Hej, Beklagar verkligen för sorgen ni har. Jag förlorade min son för en månad sen. Antagligen var det lite moderkaksavlossning som var orsaken. Blev ett ur akut snitt i vecka 38+4 och återupplivnings försök på honom men hans liv gick inte att rädda. Saknaden och sorgen är obeskrivlig.

    Men nu vill vi inget hellre än att bli gravida. Så vi kör på utan skydd. Hoppas bara att det tar sig fort så man slipper en allt för lång väntan på plusset.

    Smulan198203 till mig sa de också att vetenskapen säger att man ska vänta minst ett år med att bli gravid efter ett snitt men läkaren som jag träffade igår sa att han personligen inte förstod varför för de anser att en muskel (vilket livmodern är) är helt läkt efter 8 veckor så han menade på att det inte är någon större fara. Risken är ju att livmodern brister men det var isf under själva värkarbetet men det är väldigt ovanligt. De flesta han träffar som varit med om något sånt här som vi varit med om kommer tillbaka till honom efter ca 3-4 månader för de är gravida igen i vecka 12-14 och i alla de fall han har sett så har det gått helt komplikationsfritt med en graviditet och förlossning. Så vi går på det och försöker bli gravida igen. För jag känner precis som du att det enda som kan få en att ta sig igenom detta helvete skulle vara en ny graviditet att glädjas åt. Men som sagt helst av allt skulle jag vilja ha min son tillbaka men det går ju inte.

  • MammaTillTvå 86
    Chava skrev 2012-06-19 18:30:46 följande:
    Jag förlorade min son i maj förra året. Han föddes i v 27+4 pga havandeskapsförgiftning han levde bara i 10 dagar. Vi fick ok att försöka bli gravida igen redan efter 4 månader - trots att jag gjorde kejsarsnitt. Vi försökte då från september, och jag blev gravid i februari igen - då med enäggstvillingar. Men ödet ville annorlunda. I april i v 12 fick vi reda på att barnen dött i magen, förmodligen redan i v 9. Vi var helt förkrossade, och nu försöker vi igen efter ok från läkaren efter missfallet som var riktigt jävligt. Jag har även PCOS och har Pergotime för mina ägglossningar kommer så sällan. Jag är jätterädd att jag aldrig kommer bli gravid igen :(
    Men kanske är jag lite för nojig. Det gör bara så ont när mensen kommer, en sådan enorm besvikelse. Jag hatar mig själv att jag väntat tills jag är 35 med att skaffa barn. Hoppas det är som de säger att har man kunnat bli gravid innan så ska det gå igen. Hoppas vi kan följas åt här i tråden, för jag har ingen jag kan älta detta med. Ingen vill prata om min son eller ens låtsas om att jag har förlorat ett barn. Jag är så fylld av ångest och längtan efter ett barn att jag går sönder. Jag undrar varför alla vi änglamammor drabbats av detta hemskaste som kan hända. Kram på er och hoppas ni kan stå ut med att ha mig med här. 
    Fy vad hemskt för er! Självklart vill jag ha dig här. Lägg gärna till mig i din adressbok så kan vi skriva med varandra mer än här om du vill. För du måste prata om det annars kommer man aldrig ur det och det blir lite lättare. Vad är det för nått PCOS och Perotime?
  • MammaTillTvå 86

    Okej ja det förstår jag då! Men din tur att bli mamma kommer att komma det lovar jag! Ja vet vad du menar med att känna ett så stort avund. Visst jag har redan ett barn men jag är så avundsjuk på vänner och bekanta som lever sina liv med sina två barn. Det var ju så jag också skulle ha det, vara mammaledig och ha den bästa sommaren i mitt liv med min familj som skulle bestå av fyra. Men istället blir det den värsta sommaren i mitt liv med min underbara familj som dock saknar en familjemedlem.

    Livet är så fruktansvärt orättvist!

  • MammaTillTvå 86

    Nej typiskt att mensen kom! Då håller vi tummarna på att det blir ett plus nästa månad istället. Men nu vet du ju iaf på ett ungefär när du har ägglossning! När fick du din mens igen efter förlossningen?

  • MammaTillTvå 86

    Vad tråkigt det är att se att det är så många fler som har förlorat sina barn. Känner verkligen med er allihopa. Men jag vill verkligen rekommendera alla till att träffa och prata med en kurator eller liknande. Jag har en kurator på kvinnokliniken som vet vad sånt här handlar om och är till jätte stor hjälp för mig.

    Kramar på er och hoppas ni får en så bra helg det går att ha!

  • MammaTillTvå 86

    Då håller jag tummarna för er att ni får ett positivt besked om några veckor att det är ett litet liv i magen. Jag fick min mens, den första efter förlossningen 28/6 så nu i veckan ska jag ju ha min ägglossning om det är regelbundet så nu jäklar ska vi ligga. Har iofs redan lite typ mensvärk så jag vet inte om ägglossningen redan kan vara på g. Hoppas det för nu vill jag vara gravid igen så jag kan få ett syskon till mina barn. Hoppas bara att inte psyket påverkar för mycket nu när man ska bli gravid, för det är ju mer eller mindre det ända som snurrar i huvudet. Det och min älskade son. Och naturligtvis min dotter som jag har fullt upp med om dagarna när hon inte är på dagis.
    Men så ska jag och min sambo gifta oss om två veckor så lite press och tankar på att ligga för att göra bebis tas bort när tankarna är på bröllopet.
    Oj nu blev det mycket svammel!

    Jag hoppas som du Chava att vi snart kan starta en ny tråd! :)

  • MammaTillTvå 86
    Chava skrev 2012-07-09 20:40:58 följande:
    Varför är det så svårt att vänta varje månad? BIM -10 och fingrarna kliar för att testa....letar allehanda symptom. Ömma bröstvårtor, molvärk och var jag inte liiiite illamående i morse? Oj vad jag blir trött på mig själv.....
    Jag vet man blir ju helt knäpp när man bara väntar på ett plus. Jag är bara helt knäpp nu när jag vet att jag antagligen snart kommer ha ägglossning.

    Har ni värk i magen vid ägglossning? Isf är det innan, under ägglossning eller både och?
  • MammaTillTvå 86
    Chava skrev 2012-07-12 20:20:35 följande:
    Hurra! Svaret på mitt blodprov kom idag - och jag har haft en jätteägglossning!! Värdet ska ligga mellan 70-100 för att äggloss skall påvisas - jag hade 136!!!  Så nu finns det faktiskt en chans att det kanske fäste - för vi höll igång som brunstiga chimpanser fyra dagar innan äggloss och på själva ägglossdagen. Har inga direkta symptom än och gravtest var neg imorse - men det är ju BIM -6 eller -5 så jag har inte tappat hoppet ännu. Kanske är brösten liiite svullna och ömmar när man klämmer. Men bröst ömmar ju nör man klämmer alltid mer eller mindre, haha. Har även mystiska flytningar, vita och jätterikliga så trosorna känns blöta får byta 2 ggr per dag....hm...kanske det är ett symptom?? Jag SPRICKER av otålighet!! Mamma till 2 - dagen efter att jag får en glad gubbe på ägglosningstestet så har jag så ont i bäckenbotten att jag håller på att krevera. Jag får nästan gå dubbelvikt.  Läkaren har sagt att det är ägglossningssmärta - när själva äggblåsan töjer ut äggstocken och spricker så kommer det blod och vätska som irriterar inne i bukhålan. Jag är glad att det gör ont - då vet jag exakt när ägget släpper!    Hur går det för er andra? Jag är jättenyfiken!         

    Men vad roligt!!! Då håller jag tummarna stenhårt att det har gått vägen nu!!!😊 Jag har testat mig för ägglossning sen i måndags med sånna stickor men det visar bara negativt hela tiden. Har ont i magen, hugg och lite molvärk. Kan jag ha haft ägglossning i helgen redan? Eller är den på gång. Varför visar inte testerna nått för? Min mens kom ju den 28/6 så jag borde ju ha ägglossning den här veckan. Iaf var det så innan sista graviditeten. Usch jag blir så ledsen när det inte visar att någon äl är på väg. Jag vill ju bli gravid nu ju. Och varför har jag ont i magen och mår lite illa till och från för annars?
  • MammaTillTvå 86
    Chava skrev 2012-07-14 20:39:56 följande:
    Jaha. Det visade sig att fredag den 13:e är den största turdagen för mig. På morgonen testade jag igen på BIM -5 och fick ett vagt svagt plusstreck. Nu på lördagen kunde jag inte låta bli att testa igen, klart och tydligt : plus!!! Jag fattar det inte, trodde aldrig mer jag skulle bli gravid, men så....Men nu måste jag som vanligt förstöra min glädje och tänka på att det kanske blir missfall igen, eller att det är utomkvedsgraviditet, eller att barnet kommer dö i magen, eller jag får havandeskapsförgiftning igen....Så lång väg att gå fram till mars, först klara sig till v 12 sedan fostervattensprovet och sedan klara sig förbi v 25 då jag blev jätte-jättesjuk förra gången. Det är så svårt att inte tänka negativa tankar. Men jag hoppas, åh jag hoppas så att det kommer gå bra, och vi kommer få en efterlängtad liten.  MT2, kanske är du redan gravid? Dina symptom låter lite misstänkta...jag önskar så att det skall gå bra för dig och alla andra här. Ingen förtjänar det mer än vi, som har lidit mer än någon människa kan föreställa sig. Ett nytt barn fyller aldrig tomrummet, men det kommer att läka såren lite fortare - så känns det för mig.            

    Åhh grattis vad super kul!!!! Jag håller alla tummar och tår att det kommer gå bra den här gången!! Ja helt ärligt så tror jag faktiskt att jag kan vara gravid men jag försöker att inte tänka så för mycket så jag blir helt förstörd om det nu inte är så. Men jag har precis samma känningar som jag hade med första. Åh jag hoppas så innerligt att jag är gravid. Jag har ont i magen, mår illa, trött och huvudvärk. Men det är bara att vänta och se. Om jag är gravid så borde det ju kunna visas på test i mitten av denna vecka väl om jag blev gravid förra helgen början på denna vecka?
  • MammaTillTvå 86

    Jag vet inte hur det går. Testade igår men då var det inget plus. Men jag mår fortfarande illa, huvudvärk, trött och ont i magen och ryggen. Brösten börjar spänna och göra ont och nu ikväll har jag jätte ont i magen. Om jag ska gå på hur jag mår så är det precis som min första graviditet. Men jag vågar inte hoppas för jag kommer bli så besviken när mensen kommer. Men nu ska jag hålla mig och inte testa förns tidigast på måndag igen om inte mensen kommit innan dess förstås. Chava jag tror inte du behöver oroa dig! Men jag förstår att det inte spelar någon roll hur många som säger det, oron kommer alltid bo i kroppen. Jag hoppas så innerligt att allt kommer gå bra för dig och för alla här den här gången så även vi får vara mammalediga nästa år och mysa med våra små bebisar!

Svar på tråden Tråd för oss som har änglabarn och försöker bli gravida