• MissMary

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Kan inte tro att det är sant ännu! Fick plus på stickan ikväll :) Efter år av kämpande, två IVFer och ett FET. Äntlgien! Just nu känner jag en enorm lättnad och en skräckblandad förtjusning!

    Herregud, jag kan inte fatta det. Vågar egentligen inte starta denna tråd. Hoppas, hoppas, hoppas så att detta går hela vägen nu.

    Nån som vill följas åt och dela alla tankar och oro? Klarar nog inte att hantera allt detta själv.

    Så lyckliga som vi är ikväll har vi inte varit på lääänge, hoppas vårt plus är kvar imån bitti!!       

  • Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.
  • MissMary

    Tack så mycket :) Plusset var kvar imorse med. Har knappt sovit en blund inatt.

    Hoppas det snart är er tur! Det är verkligen värt att vänta på, den som väntar på nått riktgit gott kan vänta länge. Men förstår hur du känner. Står ni i kö fortfarande? Ge inte upp, det känns hopplöst ibland. Känndes som ivf funkade för alla andra utom för oss.

  • MissMary
    Kämpavidare2012 skrev 2012-06-27 12:45:15 följande:
    Hej! Jag fick positivt igår och även i morse :) har td på fredag egentligen men haft stark mänsvärk av och till så testade igår kväll för jag va säker på mensen skulle komma så va de två sträk höll pånoch dö! Hehe trodde inte man hade så stark mensvärk vid gravidiet. Men inatt har jag haft as ont säker på att de va missfall så tog en alvedon och gick och la mig igen och somna om
    När alvedonen börjat värka. Våga ej kolla om jag blödde ens. I morse va jag livrädd men inget blod. :) :) ringde örebro i morse och berätta att vi plusat och hon sa att de kan va för att jag ligger ner och livmorden ej gillar de. Så får hoppas de för vill verkligen ha en liten bebis i mars :) väntar på att få en tid till vul dom skulle ringa under dagen :) detta är min första ivf :) aldrig vart gravid förut så allt är nytt och tusen frågor snurrar! :)
    Härligt!! Och stort grattis! Förstår verkligen din oro, jag är med supernojjig. Och det är för att jag inte har några symptom alls, känns som´man borde kännt nått. Vad som helst men bara lite ömma bröst ´som jag brukar ha runt äl och mens.Men jag har aldrig varit gravid så jag vet ju inte hur det känns.

     Hoppas verkligen att det INTE är missfall på gång! Har du fått tid för vul?
  • MissMary
    Cupcake skrev 2012-06-27 14:10:42 följande:
    Grattis miss mary! Minns dig allt från en annan tråd jag starta förra året tror jag det var... Vad roligt att det gått vägen för er! Vi fick tyvärr missfall, dock spontangraviditet men nu på nästa mens här i juli är vi igång med ivf igen! Lycka till! Kramar

    Tack! Är verkligen superlycklig :D Känner igen dig med och beklagar ert missfall. Så orättvist! Hoppas det tar sig i juli så ni får en liten vårbebis iallafall. Håller tummarna! Kram  
  • MissMary

    Jag försöker hålla mig sysselsatt så jag inte ska hinna grubbla så mycket, känns som det kommer gå låååååångsamt till vecka tolv. Men jag tror absolut att vi kommer dit båda två!

    Såg att du hade ET den 13:e, jag hade den 12:e :) Har du räknat ut när bf blir? Fick du en två-dagars eller en som var odlad längre?

    Jag har tid för vul den 17/7 och hoppas jag ska känna mig lugnare efter det. Vi ska till barnmorskan redan på¨tisdag nästa vecka :) Ska bli så spännande!! Skönt att ha nått att se fram emot. Det känns inte på riktigt än men kanske gör det mer när vi varit där. Hoppas du snart får en tid också!    

    Nu ska jag ut och träna min hund för att skingar tankarna lite ;) Kram 

  • MissMary

    På den kliniken jag gått på gör de ett i vecka sju för att fastställa graviditeten och kolla så allt ser bra ut. Har hört att de flest som gjort ivf erbjuds ett tidigt vul.

    Men när vecka 7 inträffar är kliniken sommarstängd :( De sa att jag kunde fråga mvc om jag kunde göra ett hos dom under sommaren. Så jag ringde mvc och sa att jag vara gravid och vi9 bokade in det första mötet. Det var dom som ville vi ska komma så tidigt. Vet inte om det är samma som inskrivning men jag antar det. Sen sa jag som det var, att kliniken har stängt och att jag vill ha ett tidigt vul för jag är såååå orolig och jag överdrev ganska mycket där. Sa att jag hade ont i magen och allt möjlig så fick ett vul den 17 och då borde jag väl vara runt vecka 7-8 nånting. Har ett inplanerat hos kliniken med i slutet på juli (de var tydligen på plats just den dagen)men ber dom nog flytta på det nu när jag har det den 17:e. Bättre att ta det lite senare så man kan se lite mer och att den har vuxit som den ska.Ska bli sååå otroligt spännande! Men jag är sjukligt nervös också!

    HAr du kontaktat mödravården? Konstigt att ringa och säga hej jag heter såhär och jag är gravid :) Hahaa!! Ring dom om du inte gjort det än. Berätta precis som det är och att du absolut vill ah ett vul så snart som möjligt.Har ni gjort ivf privat eller via landstinget? Har de stängt över sommaren? Känns mycket verkligare också när man bokat in ett besök att se fram emot.   

    Angående veckorna så tror jag att dag ett är senaste mensens första dag. Sen räknar man en dag i taget och när det gått en vecka så räknar man sen 1 /`(för veckan) + 1 (för en dag) istället för 8 dagar, sen blir det 1+2 istället för 9 dagar. Hoppa sdu fattar för jag vet inte hur man ska förklara... 5+4 som du skrev i inlägget ovan betyder då 5 veckor + 4 dagar. Och då räknas det som vecka 6 eftersom du gått 5 fulla veckor och de 4 dagarna är dagar av den sjätte veckan. Rörigt :s Men tror jag fattar hur man räkanar, däremot fattar jag inte hur jag ska räkna ut vilken vecka jag själv är i. SKa jag räkna från senaste mensens första dag eller från ägglossningen? Ägglossningen är ju mer exakt eftersom det faktiskt var då ägget befruktades... suck, man blir inte klok.

    Det är mycket nytt! Men hur mår du annars? Antar att du är lika övelycklig som jag men kan du smälta det än? Känns som det kommer ta tid. Hur känndes det när du fick se plusset? Vi har testat massa gånger sen vi plussade bara för att se streckt bli starkare och starkare. Så skönt! Nu är det jättestarkt :) Hoppas nu bara allt går bra!  

  • MissMary

    Tror inte det spelar nån roll om man väntar eller inte. Som sagt så har du ju ont och är orolig, inget konstigt o du bara vill prata med nån kunnig.

    Du har ju rätt många andra graviditetssyptom så tror inte mensvärken är nån fara, men förstår absolut din oro! JAg har knappt några symptom alls. Lite ömma bröst, tycker att maggen är lite "hårdare" och svår att dra in så antar att det är något som händer där inne :) Tycker också att jag är väldigt hungrig och om jag väntar för länge blir jag lite illamående.   

  • MissMary

    Jättefint test:) Vi har tre tester kvar nu och känner att det är lika bra att använda dom, det gör mig lugnare varje gång det där strecket dyker upp!!

    Kull att vi fått vul samtidigt!! Skönt att du känner dig lugnare efter att ha pratat med dom :)

    Jag är väldigt sugen på mat. Riktig mat, ingen snabb mat eller så utan typ pannbiff och sånt :) njamnjam... men har inget sötsug alls, vilket är skönt. Åt en kola förut o den gjorde mig nästan illamående så jag spottade ut.     

  • MissMary

    Hur har din dag varit? Tagit sista testet idag?

    Vi har två-tre stycken kvar, i början testade vi varje dag men inte nu längre. Känns skönt att ha dom om man skulle tvivla alltför mycket nån dag är det bara att ta ett. Känner mig precis lika ogravid som alltis. Har svårt att tro att det verkligen finns ett liv i min mage, inte för att jag vill vara dödstrött och illamående men nått litet tecken bara, Hoppas verkligen att allt är bra med den bara, ibland får jag för mig att den är död och att det är därför jag inte känner något....

    Hur har du det med symptom nu? Har magvärken blivit bättre?

    Igår berättade vi för en övelycklig blivande farbror och idag har jag berättat för två glada blivande mostrar :) Känns skönt! Våra föräldrar har vetat några dagar så nu har jag bara två småsyskon kvar att berätta för. Men väntar nog till efter vecka tolv.

    Vilka har du/ni berättat för?

    Hoppas du får en skön helg :)        

      

Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.