• Loussan

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Oh va härligt MissMary, jag längtar nu ändå mer till vårt UL. Tittade ni efter kön oxå?

  • Loussan

    Jag tror att vi kommer ta reda på kön! När jag varit gravid tidigare har vi inte velat men den här gången känns det annorlunda. Vi har ju två tjejer och om det blir en tjej till kan vi ju använda allt vi har och om det blir en kille kan vi börja rensa ut alla tjejiga tjejkläder :).

    När jag mådde dåligt i början av graviditeten längtade jag tills jag skulle må bra. Nu när jag mår bra är jag så fruktansvärt orolig att inte allt är som det ska. Magen har inte växt så mycket och jag har gått upp ca ett kilo. Trodde det skulle synas mer ä, speciellt när det är tredje gången. Någon mer som känner som jag?

  • Loussan

    Tack Susodus, nej det behöver ju verkligen inte vara lika varje graviditet. Och jag tror man glömmer oxå... :) Man är ju rätt stor i slutet av graviditeten och det är ju den sista bilden man har!

  • Loussan

    Grattis till alla lyckade UL. Jag har själv varit så nervös inför vårt, men nu har vi gjort det. Allt såg bra ut! Så nu känner jag mig så lättad. Jag tycker att jag borde börja känna något snart, men jag vet ju att jag inte har kännt så tidigt tidigare heller. Men nu såg hon att moderkakan låg i framkant, så den stoppar ju lite oxå!


    Vi kommer att få en liten tjej till!! Det känns så härligt att inte behöva gå och fundera i tjugo veckor till, utan nu kan vi koncentrera oss på tjejnamn och vi behöver inte rensa ut alla tjejkläder hemma... Vi har dock bestämt att vi ska hålla det för oss själva, så nu måste jag anstränga mig för att inte säga hon utan fortsätta säga "den" när jag pratar med andra.


    Vad tråkigt Susodus med din huvudvärk, jag hoppas kiropraktorn gör sitt. Hur många gånger ska du gå dit?

    Jag läste för några inlägg sedan att det är flera som redan har fått sömnproblem, usch å fy vad jobbigt. Nu är jag nog en av dem som har bf bland de sista av oss. Men usch att inte få sova bra under kanske de sista tjugo veckorna. Det är ju inte så att det kommer bli sova hela nätterna när väl våra små bebisar har fötts... :). Men det är liten annan typ av vakenhet då, på något sett får man extra adrenalin för att klara av det!

  • Loussan

    Tack MissMary! Jag planerar att jobba februari ut och helst in i början av mars oxå. Mina förlossningar har gått rätt snabbt, sista kanske 25-30 minuter från första värk till hon föddes. Så sista tiden vet jag inte om jag vill vara ensam hemma på dagarna, känns nästan bättre att vara på jobbet...

    Vi har planerat att jag blir föräldraledig ca ett år och min man ett halvår. Jag tycker det är bra, för hela familjens skull, om man kan dela ganska lika. Men tycker att även om första tiden är jätte mysig så händer inte så mycket, det är mest sova, äta, byta blöjor. Det är trevligt, som mamma, att få lite av den senare tiden oxå. Jag skulle kunna tänka mig att vara hemma först ca sex månader, sen jobba kanske sex månader för att sen gå hem igen. Men det ska ju funka på jobbet oxå .

    Sorry, blev ganska långt inlägg!!

  • Loussan

    Hur brukar moderkakan vara placerad, någon som vet? Till mig sa hon på UL att den låg i framkant. Vilket tydligen var en orsak till att jag inte känner av bebisen så mycket.

  • Loussan

    Tack missMary, det är bra att få lite förklaringar ibland :).

    Jag håller med dig Susodus, tiden rusar iväg ibland och står still nästa sekund. Jag skulle gärna hoppa fram en månad lr två!

  • Loussan

    Hej! Hur mår ni alla? Jag är fortfarande inne i en så bra period, jag njuter av det så länge jag kan. Vet ju att det kommer att bli lite tuffare i slutet av graviditeten.

    Jag klipte ur BF datumen och flyttade fram lite. Det är ju det delmålet vi har kvar tills vi kommer att få träffa våra små underverk! BF 
    Humsebumsen                   31/1 2013
    MissMary                               26/2 2013
    Kenize                                    4/3 2013 
    susodus                               12/3 2013 
    Musche                                 11/3 2013
    Nalles mamma                   13/3 2013
    Loussan                               16/3 2013
    HollyGolightly                       17/3 2013

  • Loussan

    Tji där fick jag för att jag sa att jag mår så bra . Har ikväll känt av halsbränna för första gången :(.

    Förlossningen är verkligen så olika för alla. Inför vår första hade vi blivit så itutade att det skulle gå fem minuter mellan värkarna innan vi åkte in. Hade vi väntat så "länge" hade jag fött hemma eller i bilen! Jag har inte varit mkt för smärtlindring, första gången blev det lite lustgas och andra gången ingenting. Men jag har ju haft snabba förlossningar, andra fången föddes dottern ett par minuter efter vi kom in. Hade det tagit tjugo timmar hade jag kanske tänkt annorlunda.

    Kolla med era mammor hur det var för dem, min mamma har oxå haft snabba förlossningar. När vi kom in första gången frågade barnmorskan just om det.

Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.