• MissMary

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Kan inte tro att det är sant ännu! Fick plus på stickan ikväll :) Efter år av kämpande, två IVFer och ett FET. Äntlgien! Just nu känner jag en enorm lättnad och en skräckblandad förtjusning!

    Herregud, jag kan inte fatta det. Vågar egentligen inte starta denna tråd. Hoppas, hoppas, hoppas så att detta går hela vägen nu.

    Nån som vill följas åt och dela alla tankar och oro? Klarar nog inte att hantera allt detta själv.

    Så lyckliga som vi är ikväll har vi inte varit på lääänge, hoppas vårt plus är kvar imån bitti!!       

  • Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.
  • Loussan

    Humsebumsen hur mår du? Det börjar dra ihop sig, bara ett par veckor kvar!!

    Va skönt Susodus att du har fått ett datum för snitt, bra att det gick att ordna.

    Med mig är det bra, börjar dock känna mig lite trött. Äter järntabletter varannan dag, hoppas att de fyller sitt behov. Våra två tjejer har kommit in i en period att komma in till oss på nätterna, det gör ju inte att den välbehövda sömnen blir bättre...

  • Humsebumsen
    Loussan skrev 2013-01-15 11:20:44 följande:
    Humsebumsen hur mår du? Det börjar dra ihop sig, bara ett par veckor kvar!!

    Va skönt Susodus att du har fått ett datum för snitt, bra att det gick att ordna.

    Med mig är det bra, börjar dock känna mig lite trött. Äter järntabletter varannan dag, hoppas att de fyller sitt behov. Våra två tjejer har kommit in i en period att komma in till oss på nätterna, det gör ju inte att den välbehövda sömnen blir bättre...
    Jodå, jag är inne på sista jobbveckan och allt jobbigt dyker verkligen upp så jag är rätt trött. Skall bli sååå skönt att sluta jobba:)

    Va skönt för dig Susodus. Konstigt att ha ett datum som man vet att man kommer bli mamma på:)

    Jobbigt att inte få sova ordentligt, det behövs ju verkligen nu. Känner själv att det ibland är svårt att somna om efter nattliga toa-besök:)

    Hur är det med er andra?

     
  • Kattflickan

    Jag har också svårt med sömnen. Känns märkligt då jag aldrig annars haft svårt att sova. Jag jobbar ca 7 veckor till. Är fortfarande rätt pigg. Skottade idag!

    Skönt att du fick snittet Susodus.

  • MissMary

    Härligt med sista jobbveckan, humsebumse :)

    Jag har varit ledig i en månad redan :O kan inte fatta det!! Men jag måste erkänna att jag saknar det lite grann. Mest för att det är så lätt att slappa till sig och all struktur i vardagen försvinner. Frågade sambon förut om det var något vi brukar se på tv "den här dagen"? Han skrattade åt mig för att jag inte har koll på vilken dag det är.... men hur lätt är det?? Nu har vi iaf börjar föräldrautbildning och jag går på vattengympa och sen ska jag ju till barnmorskan lite då och då. Skönt med lite tider att passa.

    Angående sömnen så har den blivit helt katastrofal här. Har svårt att sova när jag väl lägger mig.Vaknar ca varannan timme och måste kissa och sen kan jag inte somna om igen. Till råga på allt har sambon börjat snarka!! Vansinningt onödigt! Så känns som jag är vaken precis hela nätterna. Somnar en stund i soffan varje morgon. Hoppas det blir bättre.

  • Susodus

    Jag tror det där med sömnen är för att vi ska vänja oss vid att barnet kommer vakna på natten, något irriterande som naturen sett till:) imorgon har jag UL v 32. Min barnmorska säger att barnet inte är stort, men enligt mina papper och kurvor är det större än sist, vi får se. Har tvättat om alla kläder med parfymfritt och börjat packa väskan lite, ska skriva om förlossningsbrevet lite. Förresten, ett tips, ta med napp det glömde vi sist och det hade vi behövt insåg vi då, bättre att ha och inte använda än tvärt om.

  • MissMary

    Så har jag också hört om sömnen. Stämmer säkert för jag är extremt lättväckt och tidigare har jag sovit som en stock verkligen!

    Sosodus, mysigt med ul. Här görs inga mer ul än rul :( Min bm tror att bebisen är precis normalstor men jag har fått för mig att den är lite mindre.....  Men vad vet jag! Kanske bara min mage som är liten, men tänker att större bebis behöver mer plats 0 större mage. Liten bebis behöver inte lika mycket plats eller.... Men sist hon skulle känna hur den låg sa hon att den ligger så långt bak att vi kanske måste kolla med ultraljud för att vara säkra. Hoppas den gömmer sig nästa gång med så jag får en tjuvkik ;)

    Vecka 35 här idag! Herregud! Fem veckor kvar?? Det kan inte stämma...      

  • Susodus

    Miss Mary, V 35! Oj, det börjar närma sig. Jag har 7 veckor kvar, det känns lite längre:)

    Gjorde UL idag, stark och livlig krabat sade han, kommer bli en 4 kg, tur att jag fått mitt snitt, det känns lite mer medicinskt befogat nu, jag tror att han blir över 4 kg. Ligger i säte, men det är nog ganska vanligt att de inte vänder sig förrän senare. Läste för andragångsföderskor kan det ta till v 37 till och med.  

  • MissMary

    Ja, lite läskigt! Räknade efter och det blir ju faktiskt 6 veckor till bf, men ändå. Inte långt alls!

     Kom att tänka på att de stoppar ju inte förlossnignen om den sätter igång nu och vi har verkligen inte fixat med allt. Visst, det är väl skit samma om vi inte har en säng för sova lär den ju göra ändå men kan ju vara bra att ha tvättat upp lite kläder och kanske köpt lite blöjor och sånt nödvändigt.

    Nu håller jag på att måla om i sovrummet :) Skönt att få det gjort innan! Jag mår så bra och blir bara rastlös om jag ska sitta här hemma hela dagarna så det är inte mig emot. Men nästa vecka får vi nog börja tvätta lite kläder och filtar och ställa i ordning lite för ankomsten. I helgen ska vi hämta vagnen och köpa en spjälsäng :) Känns ännu så overkligt! Trodde det skulle kännas verkligare efter rul eller när man kännde sparkar och magen börjat växa men poletten har inte riktigt trillat ner trots allt! Undra när jag ska fatta??? 

    Lite smått panik med att hitta ett bra namn också.... Hoppas att det blir en flicka så ungen får heta något. Kan verkligen inte hitta ett bra pojknamn som vi båda gillar. 

    Hur känner ni andra? Är ni redo?  Har ni namn klart? 

  • Susodus
    BF 
    Humsebumsen (göteborg)                   31/1 2013
    MissMary                                                   26/2 2013
    Kenize                                                         4/3 2013 
    susodus, södermalm, snitt                            5/3 2013 
    Musche, Järfälla (Viksjö närmare bestämt)     11/3 2013
    Nalles mamma                                            1 3/3 2013
    Loussan (Örebro)                                   16/3 2013
    HollyGolightly                                           17/3 2013
Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.