Inlägg från: Anonym (Swing for fun) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Swing for fun)

    Har du en fetish? Tänder du extra på något?

    Tukt skrev 2019-09-01 19:28:48 följande:

    Ja, kroppsdelar är en fetisch, förutom just då bröst och kön.


    Skall man vara benhård så är det inte fetisch att ha triggers på kroppsdelar. Det är partialism. Det är dock rätt vanligt att det kopplas till vissa fetischer så som kopplingen mellan fötter - skor, ben - strumpor och liknande
  • Anonym (Swing for fun)
    Tukt skrev 2019-09-01 21:07:55 följande:

    Det har du såklart rätt i. Men jag kände det var lite överkurs... kanske fel...lovar att bättra mig!


    Absolut ingen fara. Är väldigt närbesläktat och om jag inte minns helt fel klassades partialism som en undergrupp till fetischer på den tiden som vi fortfarande klassade vissa sexuella uttryck under F i klassificeringen av sjukdomar. Personligen är jag dock noga med att skilja på fetischer och partialism när jag pratar om vad som triggar en bottom.
  • Anonym (Swing for fun)
    Tukt skrev 2019-09-01 22:33:24 följande:

    Fast det är nog lite av en nidbild runt vad BDSM måste innehålla, för att det ska vara BDSM. Det finns inget som säger att det måste innehålla specifika kläder eller att smärta måste ingå. Sedan ser det ofta ut så på film, och eftersom en del av utövarna har utlevnad å event och fester där traditionen är sådan att man klär upp sig, är det lätt att få den bilden.

    Sedan är det så klart en gränsdragning om vart saker börjar och slutar...


    Klokt. Jag ser BDSM som ett paraplybegrepp som innehåller många delar och där man leker med och triggas av de delar som man vill utifrån sina egna önskemål. Bara för att man tänder på att dominera eller att bli dominerad eller för att man har en fetisch så behöver man inte alls tända på att ge eller få smärta. För min del definierar jag mig som Sadist men har även en något dominant läggning och även en masochistiska läggning men är på intet sätt undergiven. Att man ibland på fester klär upp sig handlar om att det ofta finns någon dresscode och att många triggas av yttre attribut. Personligen leker jag lika gärna i mysbyxor och t-shirt som i lack och läder men jag vet också att många som jag leker med triggas lite extra av att man klär sig för rollen som sadist och dominant. Men som sagt man gör BDSM till det man själv vill att det skall vara.
  • Anonym (Swing for fun)
    Anonym (.) skrev 2019-09-02 16:39:33 följande:

    Sexuell fetischism innebär sexuell åtrå till ett föremål eller en kroppsdel som vanligen inte uppfattas som upphetsande och har i strikt mening inte med identifikation med föremålet eller rollekar att göra.

    sv.wikipedia.org/wiki/Fetischism_(sexologi)

    Dominans-Underkastelse

    sv.wikipedia.org/wiki/BDSM


    Man skall vara lite försiktig med att ta Wikipedia som 100% sanning. Stämmer att det är rätt vanligt att man även kallar dyrkan av inte direkt sexuellt kopplade kroppsdelar för en fetisch och på den tiden man klassade detta under F bland sjukdomar var Partialism underställt fetischer. Många med mig inom BDSM är dock väldigt noga med att skilja på fetischer och Partialism vilket bland annat syns när man gör perv-o-meter tester och liknande. Är för mig väldigt viktigt att hålla isär på dessa då det gör livet mycket enklare som top när man skall hitta vad som triggar en bottom.

    Skiljer lite hur man hanterar en bottom som triggas av av te.x fötter om det är kopplat till att det skall vara fot i snygga högklackade skor eller om det är en ren Partialism. Hadde tidigare en bottom vars lyckligaste stunder var att få ta av mig promenadskorna efter en skogspromenad och sitta med en av mina fötter i knät och bara vara lycklig. Många bottoms triggas av fötter i högklackat men det är lite andra mekanismer och man hanterar den triggern lite annorlunda. Sedan är det alltid svårt med gränserna och benämningar mellan triggers. För många bottoms som triggas av te.x högklackat är det inte en direkt fetisch utan mer en symbol för maktförskjutning då högklackade skor och stövlar ofta har ett högt symbolbolvärde för femdom och kvinnokraft.

    Använde nästan alltid detta vid mina slavcermonier då den blivande slaven fick hålla låg position med en av mina stilettklackar i nacken som tecken på underkastelse och förtroende.
  • Anonym (Swing for fun)

    Inget som jag vill klassa som fetisch men jag tycker om manliga män i kostym samt en välvårdad bikerlook på män och klassiskt snygg kvinnlig stil på kvinnor. Vill inte heller klassa min förkärlek för snygga kvinnostjärtar för en Partialism då det inte är en dyrkan av kvinnostjärtar men jag får allt som oftast riktigt trevliga bilder i huvudet när jag ser en snygg kvinnostjärtar i kön på ICA. Lite av typen du och din stjärt och jag och några av mina favoritpiskor i några timmar i en mörk källare. I övrigt är jag så enkel att jag tänder på kukar. Har också en stor portion sadism, lite domminas och en inte föraktlig del masochism bland mina sexuella uttryck. Vill inte kalla det Partialism men bland mina sadistiska uttryck finns en stor kärlek till nålar, knivar, CBT och pungsparkar. Att få sätta kanyler i könsorgan och bröstvårtor är nästan en orgasmisk upplevelse.

  • Anonym (Swing for fun)
    Anonym (.) skrev 2019-09-03 12:17:39 följande:

    Kritiskt tänkande är bra men att ifrågasätta för ifrågasättandes skull är ren idioti.

    Som du ser på wikipedia finns det åtskilliga källor. Av den anledningen kan man ange wikipedia som källa. Det är exakt så man gör i vetenskapliga studier för att inte alltid i alla lägen uppfinna hjulet igen. 

    Jag känner mycket väl till den elitism som präglar en del av BDSM-folket. Viljan att vara förmer lyser igenom alltför tydligt. Då detta inte är DS utan ett forum som vänder sig till menligheten är ditt nörderi direkt kontraproduktivt.


    Kul att du börjar dilla om källor och källhänvisningar och själv hänvisar till svenska Wikipedia. Du får ursäkta men du bjöd på dagens gapskratt. Vet att man börjat godkänna Wikipedia på universitet men kan garantera att det är inget jag ställer mig bakom. Ren dumhet om man vill tala källor och källkritik och grunder sig förmodligen bara på ren och skär slöhet.

    Förstår om du tycker att det är jobbigt att tant förmodligen redan hunnit glömma mer om BDSM, fetischer, partialism och liknande än vad du hunnit googla och letat fram dumheter på Wikipedia.

    Du få ursäkta men du beter dig som en liten kränkt snorunge och har du inget att tillföra i ämnet så finner jag ingen som helst anledning att diskutera detta med dig.
Svar på tråden Har du en fetish? Tänder du extra på något?