Inlägg från: Anonym (såhärärdet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (såhärärdet)

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Smörgåstårta och kaffe/läsk hör till dop, begravningar tex. Inte till ett bröllop! Jag anser att har man inte råd att bjuda på nåt bättre (ja, jag tycker smörgåstårta inte är riktig mat), så kan man vänta med att gifta sig tills man har råd att bjuda på nåt bättre. Jag skulle inte heller åkt 40 mil för ett bröllop där det bara serveras smörgåstårta på en hel dag. Jag och min man och våra barn skulle hungra ihjäl! Smörgåstårta är nåt vi kan äta som kvällsmat tex.

     Ett bröllop ska vara en stor fest med fin och mycket mat, och dricka och stor härlig fest, och där alla får äta så mycket man vill. Det här bröllopet känns som en mindre fest med snålt med mat. Köp för guds skull inte present för 500 om ni åker. 40 mil i bensin pengar fram och tillbaka är mycket och om ni dfessutom får gå hungriga därifrån... eftersom det är din arbetskamrat så behöver ni inte åka.

  • Anonym (såhärärdet)
    Tonårsmamman1 skrev 2012-07-15 09:52:56 följande:
    Vem är du, en bröllopspolis?
    Va? Finns det sånt yrke?
  • Anonym (såhärärdet)
    Delia skrev 2012-07-15 09:59:12 följande:
    Såhärärdet: Härlig inställning. Så alla som inte har råd med ett flashigt bröllop (det finns dom som inte har det, jag lovar) får helt enkelt låta bli att gifta sig?

    Man börjar ju verkligen undra hur det står till med mänskligheten när man läser den här tråden.
    Men kom igen! Smörgåsgårta?? Ja, jag vet att min inställning är härlig eftersom jag vet bäst!
  • Anonym (såhärärdet)
    Delia skrev 2012-07-15 10:04:06 följande:
    Ja jag tycker både smörgåstårta och läsk är gott, märkligt va?

    Att ha krav när man blir bjuden på något känns väldigt märkligt.
    Jag tycker också det är gott, men det passar inte på ett bröllop!
  • Anonym (såhärärdet)
    Anonym (Linda) skrev 2012-07-15 10:26:07 följande:
    Nä, med den attityden är det nog bara nån med pinnen så långt uppstoppad i *** att den gått upp och gjort skador i huvudet...
    Undrar vem det är som har pinnen uppstoppad nånstannseftersom du skriver så otrevligt?? Du ska vara j...ligt glad att jag inte anmäler dig!
  • Anonym (såhärärdet)
    Anna Paulita skrev 2012-07-15 12:30:09 följande:
    Nej, smörgåstårta är inte mat, det är likvärdigt med fika.
  • Anonym (såhärärdet)
    Delia skrev 2012-07-15 12:29:38 följande:
    Fast om bröllopet börjar i kyrkan kl 14 har väl folk förhoppningsvis ätit lunch innan, sen äter man smörgåstårta på eftermiddagen/kvällen. Behöver du mellis också?
    Men om du äter lunch säg 11.30 eller 12.00 ca och sen smörgårtårta runt 15.30, 16.00 eftersom vigseln är 14.00, behöver inte du nåt mer sen på hela kvällen, natten då? Bröllops festen skulle ju hålla på till 1 på natten!
  • Anonym (såhärärdet)
    Anonym (Frugan) skrev 2012-07-15 12:33:22 följande:
    Eller så tycker man inte att det är värt att åka 40 mil för smörgåstårta... Lägga ut pengar på bensin och hotell för det eftersom amn ändå inte känner brudparet.

    hade någon i min närhet gift sig 40 mil bort och bjudit på smörgåstårta, säg en nära vän eller nån ur familjen hade jag utan tvekan åkt...men för min mans jobbarkompis...njeeeaaa. Om vi lix hade vägarna förbi, absolut, men hade inte åkt  80 mil fram och åter. vet inte om jag ens gjort det trots trerättersmiddag, men jag hade iaf då fått ordentligt med mat och en fest som varat. Mina åsikter bara.

    Jag bryr mig inte ett dugg om hur folk väljer att ha sina bröllop. Vissa kör på storslaget, andra kör på enklare. Dagen för brudparet kommer vara den vackraste oavsett. men för mig som gäst är det ju en enorm skillnad på smörgåstårta och trerätters. Och gifter sig någon av våra nära vänner eller familjemedlemmar kommer vi gå på deras bröllop oavsett hur långt borta det är och oavsett om det blir korvgrillning eller trerätters. tycker detta är något helt annat...en person TS knappt känner...Då kan man, som jag resonera på ett annat sätt...känns det värt eller inte? 
  • Anonym (såhärärdet)
    Froststar skrev 2012-07-15 12:54:46 följande:
    Ja, jag skulle gått men i ditt fall tycker jag att du ska klaga hos brudparet. Om du har tur drar de tillbaka inbjudan och du oslipper førsøka hitta en ursækt till att inte gå. Men att gå och vara så dryg och snobbig hade jag inte rekommenderat.
    Dryg och snobbig för att man vill kunna få sig riktig mat och äta sig mätt? Obestämd och åka 40 mil dessutom.......
  • Anonym (såhärärdet)
    malin7878 skrev 2012-07-15 15:49:32 följande:
    Alla gör ju som de vill efter egna förutsättningar. Tycker det är bra med alkoholfritt, speciellt om det är barn med. Man kan ha lika roligt ändå. Det är tråkigt på bröllopsfester där folk häver i sig sprit och beter sig illa. Smörgåstårta mättar dessutom mer än trerätters där portionerna är mindre än barnportioner!
    Då måste du haft otur med de trerätters du ätit på bröllop! På vårat bröllop hade vi naturligtvis trerätters och de var inga barnportioner kan jag säga! Stora portioner som man blev mätt av. Sen hade vi bröllopstårta och kaffe också sent på kvällen. Och läsk, öl, vin. ingen gick därifrån hungrig kan jag säga.
  • Anonym (såhärärdet)
    Mörksuggan skrev 2012-07-15 13:47:08 följande:
    Ja absolut. Är man inne på bröllopstorget och läser i forumet där så handlar bugetbröllop om bröllop där man lägger ner kanske typ 50.000 Jag personligen tycket att det är väldigt mycket pengar. Idag förväntas man lägga ut minst 100.000 på ett bröllop. Om man inte har ett jättelitet bröllop med bara familjen typ... Vill och kan man lägga ut de pengarna så visst.... Men det finns ju massa andra saker som man också måste spara till. Kontantinsats till hus/lägenhet, ekonimisk buffert, semester etc.
    Alla lägger väl hur mycket pengar en vill och kan på sitt eget bröllop. Vi lade 100.000 och lite mer på vårat bröllop för vi ville ha ett dyrt och påkostat bröllop och vi hade de pengarna och hade även råd med pengar till hus/buffert, semester mm. Jag har dock förståelse att alla inte har de summorna men vi är lyckligt lottade som kunde gifta oss och ha stor fest.
Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??