• Kenize

    Marsbebis 2013

    Hoppar in här från gamla tråden, även om jag inte varit så aktiv senaste tiden. Haft ett par jobbiga veckor med massa illamående och ibs-besvär. Rynkar på näsan Vaknar varje morgon helt utsvulten och måste bara få i mig något, vad som helst så fort som möjligt, varit helt matt, skakig och kallsvetting, men direkt efter första tuggan blir det fosterställning i soffan av smärta. Så har varit pest eller kolera, nu efter en och en halv vecka verkar det börja lätta. Har fått vara hemma från jobbet några dagar med och då har hela dagen bara bestått av att försöka äta och sen sova en massa, igår sov jag till kl 18. Tungan ute 
    Har knappt orkat tänka på graviditeten under den här perioden. Vi ska på vul på måndag, v8+0, och jag har inte ens sett fram emot det utan bara undrat hur fan jag ska fixa det om jag mår såhär. Men nu när allt börjar bli bättre så känns det spännande igen. Glad 
    Sambon ser väldigt mycket fram emot det, han har varit rätt orolig senaste tiden pga hur jag mått. Att det skulle vara någon fara för den lille eller så, men enligt alla mina googelsök ska det inte påverka fostret så jag oroar mig inte så mycket faktiskt. Glad 

    Till alla er som mår illa har jag märkt att isglass funkar bra för att mildra mitt illamående och även halsbränna. Har tänkt testa bara is sen när piggelinen i frysen är slut, så jag inte får i mig hur mycket socker som helst. Så det är ett tips att testa, hoppas det funkar för flera. 

  • Kenize

    Oj, så mycket det skrivs. Glad Hinner verkligen inte med att läsa allt.

    Erya - Ja, äter vitaminer, så hoppas på att kroppen tar upp det den behöver. Har märkt att långa promenader hjälper både mot magsmärtor och illamående, gäller bara att komma igång och börja gå.

    Idag var vi på vul och fick se ett litet hjärta som slog och ett foster på 16,9 mm i v8+0. Glad var riktigt coolt att få se bevis på att det faktiskt är något därinne. Sambon tycker det känns mer på riktigt nu också. Glad Fick min bf dag bekräftad med, 4 mars. Samma dag som min svägerska var beräknad när hon var gravid med min brorson. Detta blir andra barnbarnet på min sida så mina föräldrar tycker det är lite roligt att båda varit beräknade till samma dag. Tungan ute

  • Kenize

    Hoomlan - Fy vad jobbigt att inte få behålla något. Jag mår illa men spyr iaf inte så ofta. Hoppas du hittar något både du och bebisen gillar!

  • Kenize
    Lilly Jk skrev 2012-07-23 13:43:05 följande:
    Idag är ännu en hopplös dag.
    Mår riktigt kasst och ligger i princip nerbäddad.
    Hade just ett utbrott som resulterade i att sambon snabbt som sjutton
    fick springa ner på ICA och köpa en påse Fizzy Bublizz, har dille på just dom.
    De sura godisflaskorna som är blå och rosa :)

    Har smällt i mig ett tiotal nu och illamåendet kommer smygande.
    Hur sjutton ska jag kunna orka bli människa egentligen!? xD
    Ja, vissa dagar undrar jag hur det är tänkt att man ska orka med det här. Tungan ute Håller tummarna att det klingar av senast runt vecka 12-15, har hört att de flesta blir bättre ungefär då. Vi är beräknade till samma dag såg jag, så "bara" 4-7 veckor kvar tills vi är där. är också väldigt sugen på surt godis, köpte en påse med typ bara surt, sambon blev lite besviken när han kikade i den, han gillar inte surt så nu får jag ha det för mig själv.
  • Kenize

    På tal om konstiga drömmar så drömde jag för ett litet tag sedan att jag skulle passa min brorson, men han var typ stor som ett sesamfrö, var väl vad jag läst att storleken på vårt embryo var då. Och så var han så lätt att han höll på att blåsa iväg hela tiden, vi var ute och det var blåsigt och jag försökte hålla fast honom utan att totalt krossa honom. Det var en väldigt jobbig dröm och jag trodde jag skulle ha ihjäl honom eller tappa honom hela tiden. Som tur var kom brosan och hämtade honom efter ett tag och jag vaknade helt kallsvettig och inte särskilt utvilad. Min bror hade inga problem att hålla honom utan att han blev mos och jag tänkte bara på hur i hela friden jag skulle fixa det när vår bebis kom.
    Tur bebisen kommer vara lite större än så när den kommer.

  • Kenize

    Har ett litet problem. Gyn/mödravårdsmottagningen där jag vill gå har semester stängt så jag har inte kunnat boka in någon tid till inskrivning. Vill gärna gå där då vi även gjort vår fertilitetsutredning där, det ligger tre minuter från oss och vi har trivts väldigt bra. De är inte tillbaka fören den 13 augusti och då är jag i v 11+0, är det på tok för sent att boka första mötet då? Får ju räkna med lite väntetid också. Nu har vi gjort ivf så vi vet exakt hur långt gången jag är och har fått mycket information om vad man bör/inte bör göra och äta. Känner mig påläst och inte särskillt orolig. Vi har precis gjort ett vul också där vi sett att allt är bra. Om man bortser från inskrivningsmötet så sker det väl inte så mycket innan vecka 18? Vi har inte tänkt göra något kub-test heller då jag är för ung för att få det av kommunen och är inget vi tänkt göra annars.

    Hade ni letat upp ett annat ställe eller väntat?

  • Kenize

    Tack, tror nog jag väntar då. Glad Tycker de är väldigt trevliga och duktiga och så är det så nära hemifrån vilket är smidigt.

  • Kenize
    LurvensFrö skrev 2012-07-26 12:34:57 följande:
    VA! Fler som bor i Mlamö. Nu har jag missat. Vilka är från Malmö?? Jag är med från Malmö. :)

    Va fick du tid på Cura! Jag ringde häromdagen och då hade dem fullbokat men rekommenderade MamaMia så där bokade jag och dem verkade super goa med. :)
    Är också från Malmö. :) Vi verkar vara en del Malmöbor här i tråden. Har också funderat på MamaMia ifall det skulle vara för lång väntetid där jag vill gå.
  • Kenize

    Åh, är å dålig på att hänga med här. Men det är kul att se hur aktiv tråden är. :) Blir många bebisar i mars. 

    Så tråkigt att höra att flera har fått mf/ma. :( Hoppas inga fler drabbas.
    Är i slutet av v10 nu och de flesta av mina symptom har mildrats ordentligt. Mår knappt illa längre och har bara lite lite ömma bröst, annars är jag som vanligt igen. Kan knäppa byxorna nu också vilket jag inte kunnat på nästan en månad. Skönt på ett vis men svårt att inte bli lite orolig iaf. Hoppas på att jag bara kommit in i spökveckorna, lagom till semestern. Det har inte varit kul att sitta på jobbet och må illa. Flera av kollegorna har redan luskat ut att jag är gravid och det var inte riktigt vad jag hade tänkt, ville inte de skulle få veta så tidigt men svårt att neka när de frågar rakt ut. Det tycker jag är märkligt också, jag hade aldrig frågat någon ifall de är gravida även om jag misstänker det, tänker att de berättar väl när de vill och är redo. Har även fått min första klapp på magen (av någon annan än sambon). Var en kollega som plötsligt bara la handen på min mage och klappade lite och sa "Åh, tänk att den lille ligger där inne nu." Kändes sjukt märkligt, men är väl bara att förbereda sig på att magen anses som allmän egendom nu. 
    Blev också grymt sugen på kräftor efter att ha läst här, får nog bli lite kräftfest imorgon. :)
    Ha en skön helg alla! 

  • Kenize

    Oj, har precis läst igenom hur du haft det med graviditeten. Låter fruktansvärt jobbigt, hoppas verkligen det blir bättre snart. Du har inte fått ligga inne på sjukhuset något och få dropp? Om du inte får behålla något alls lär väl din kropp behöva näring. Vilken vecka är du i? Håller tummarna för att du får må bra snart och kan njuta av din graviditet.

Svar på tråden Marsbebis 2013