• Hute

    Marsbebis 2013

    Nu är jag hemma från vår semester och ser att ni startat en ny tråd. Hakar på om det är okay =) skrev in mig på bf-listan också.
    Gjorde nya grav-test idag för att jag är nojig, har ju inge symtom förutom ngt ömma bröst och ibland sticker et i livmordern.
    Det digitala har klivit upp från 1-3, till 2-3. Känns bra, gjorde även ett sticktest, blev positivt med en gång. Så nu kan jag nog andas ut och verkligen fatta att jag är gravid!

    Skall dock se om min gynläkare är frisk snart. så att jag kan få göra ett VUL. Vill inte gärna säga till på jobbet att jag är gravid, om det är helt åt skogen...har ett ganska tungt jobb och måste säga till chefen ganska omgående efter semestern så att inget går på tok.
    Imorgon går jag in i vecka 6. 5+0...vet inte riktig vart den här veckan tog vägen...en veckas semester kvar, sen kommer det rusa fram... Har bf 23e mars.

    Hur är det med er alla andra??

    Åhh vad kul med alla era bloggar att läsa, jag skriver vanlig blogg (har dock en som jag började skriva för ett tag sen när jag var tvungen att få ut min frustration kring att det tog så lång tid för oss att bli gravida..men skriver inte så mycket där nu). Min vanliga bloggadress innehåller mitt för och efternamn, och eftersom vi inte har berättat för ngn om graviditeten än, så kan ni få den om ni inboxar mig..skriver inte jätteofta där heller dock..
    Sen har jag en syblogg också, http://littlehwithlove.se/ om ni vill titta på vad jag gör på fritiden =) 


  • Hute
    lovelyangel82 skrev 2012-07-22 05:25:35 följande:
    Hej hej tack så mycket!

    Ang nässprej så kommer jag ihåg att de precis hade ändrat så
    Mitt kära nässprej otrivin blev listat som
    Ej ok och de var för den kunde ge skador
    På hjärnan tror jag de var.. Kommer
    Ihåg att jag var skit
    Skraj för
    Jag kollade först och då var de ok och använda sen sa
    Bm att de inte var de och då
    Kollade jag igen.. Nu stod de att som en försiktighets åtgärd
    Ska man inte ANv de..

    Men som nån nämnde att vid täppa så bör man nog vara försiktig just för slemhinnorna men vanlig förkylning och vid enstaka tillfällen så borde
    Man kunna ta sig ett sprut

    Jag får
    Panik iaf av att inte kunna
    Andas!
    VA! är inte Otrivin okay längre?? Jag tog mig ett sprut igår för att jag är så tät i näsan, har åkt på en dunderförkylning Brukar inte använda vanlig nässpray eftersom jag blir beroende och förra gången jag hade en beroendeperiod så höll den i, i 7 månader....har Flutide Nasal nu, men den läste jag att jag inte får använda heller....Vad ska jag då använda? Vanlig koksaltlösning funkar inte på mig =(
  • Hute

    Mailade med min gynmottagning förra veckan ang att jag ville boka in ett tidigt vul, men fick då till svar att gynläkaren var sjuk. Mailade idag igen, tänkte att han nu är frisk...men då är han långtidssjukskriven =( Dvs, jag får vänta till rul för att se bebisen....fan!! Det är riktigt långt till slutet på oktober/början på november...visserligen fick jag inget vul med första barnet heller och "överlevde min oro" till rul...men ändå =(

    Vill dessutom kolla så att det är ett barn och inte fler...har ätit Pergotime i flera kurer i rad och kan ju ha blivit överstimulerad, hade nämligen inga koller efter dessa tre kurer (inga mellan kurerna heller..), men ska i alla fall ringa mvc idag och säga att jag vill skriva in mig...kanske att dom gör vul där? men det tror jag inte faktiskt..vi får se.. 


  • Hute
    HejAlice skrev 2012-07-23 09:07:19 följande:
    Vårdcentralen ville inte sjukskriva mig för graviditet är ingen sjukdom :( och mödravården tyckte jag skulle ta postafen.
    Be om att få Lergigan utskrivet. Det var det som funkade för mig under förra graviditeten. Finns vanliga, men även Lergigan Comp, som ska vara uppiggande..
  • Hute

    Oj oj oj det här gick smidigt.
    Inskrivning redan nu på torsdag (v.5+4) antar att det bara är hälsosamtal..sen berättade jag att min ordinarie gynläkare var långtidssjukskriven och att jag gärna ville kolla antal embyron och att allt är bra osv eftersom jag ätit Pergotime. Då bokade hon in mig på ett VUL hos deras läkare den 14e augusti =) är då i vecka 8+2. Känns hur bra som helst!!
    Känns bra att ha första besöket innan semestern tar slut, då slipper jag hymla på jobbet om varför jag måste gå därifrån osv..

    Från en sak till en annan, någon som är hungrig, men inte vet vad dom vill äta? Jag är jättehungrig, men det finns inget som tilltalar mig...vet inte om det har med min rädsla och ångest över viktuppgång att göra, att hjärnan inte blir sugen på något, eller vad det har med att göra..är ju inte illamående eller så, så jag vet inte =( 


  • Hute

    Testade också om vi skulle få pojke eller flicka. Den sa flicka. Med förra barnet sa den pojke och ut kom en pojke....den gången kollade vi inte kön, eftersom dom inte sa det på RUL då, men nu vet jag att dom är mer givmilda med det, så vi ska fråga på RUL om dom ser könet =)


  • Hute
    Mixxa skrev 2012-07-23 10:30:41 följande:
    Tack så mycket. Ah jag är livrädd men samtidigt lugn. Jag går fortfarande hos en psykolog, kan nog behövas under graviditeten Fast jag har inte hunnit träffa henne sedan jag blev gravid nu igen.

    Jag känner lite som du med maten. Jag är inte sugen på något speciellt men tvingar mig och äta och då är det rätt gott. Så var det för mig sist också. Sen tvingar jag mig i vatten också. Jag är så sjukt dålig på att dricka överhuvudtaget. På jobbet hinner man bara på lunchen. Men ska bli bättre även där sen =)
    Jag är inte heller illamående längre. Så jag förstår din undran. Vi får prova oss fram med vad vi kan äta och inte. 
    Kul att du har fått ett VUL, jag längtar som tusan att få ett också. I min förra graviditet åt jag oxå pergotime, vart gick du någonstans. Jag hos Sophia Hemmet. Men denna gång lyckades vi själva nu under sommaren. =) Vi blev riktigt chockade. 
    Jag bor i Göteborg, så jag gick hos en privat gynmottagning en bit utanför (närmre jobbet).. Förra gången lyckades vi själva, tog sig på tredje då. Den här gången tog det sig på försök 16, varav de tre sista var med Pergotime..
  • Hute
    Laliii skrev 2012-07-23 14:33:08 följande:
    En fråga till er alla, både mammor & mammor to be :)

    Jag har alltid sagt att jag ska ha en Bola/Änglaklocka när jag är gravid. Någon som haft en under sina tidigare gravidteter? Vad tycker ni om den? Någon som är i samma tankar som jag om att ha en?  
    Jag fick en Bola av min make i julklapp när jag väntade första barnet..använde den dock inte så flitigt, eftersom jag tyckte den mest var i vägen där den hängde så långt ner...men den hänger runt en barntavla i vardagsrummet just nu och väntar väl på att användas igen om några veckor..
  • Hute
    Laliii skrev 2012-07-24 08:17:57 följande:
    Googlade upp ögontorrhet i samband med graviditete och det är tydligen oxå en symptom och väldigt vanligt: se.babycenter.com/pregnancy/antenatalhealth/p...

    Någon annan som känner igen sig?   
    Räcker upp handen!!!
    Känns precis som om ett lass pollen har lagt sig på ögonhinnan, jätteläskigt, men brukar gå över om jag droppar i lite koksalt.. 
  • Hute
    FruRundberg skrev 2012-07-23 20:07:43 följande:
    Nu är jag på väg hem från gynakuten med en lättad känsla! Pyret ligger där den ska iaf! Smärtan jag har är tydligen bara växtvärk!
    Men sån växtvärk sen!!!
    På onsdag ringer jag BM och bokar tid till inskrivning
    Åhh vilken lättnad!! Men du måste ha en växtvärk utav bara helsike då?
    Var du på Sahlgrenska?
    Vart i/runt Gbg bor du/ni?
     
Svar på tråden Marsbebis 2013