• Cantaton

    Marsbebis 2013

    Nu har jag varit hos sjukgymnasten och köpt ett foglossningsbälte, eller "Mamma fix" som modellen heter :)

  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-18 10:48:55 följande:

    Hoppas den hjälper :)
    Ja, hoppas. Men rätt skönt att ha på sig ändå. Stabilt. Och jag insåg att jag gick mycket mindre steg med det på. Antagligen bra.

    Tänkte förut "Yes, nu åker jag och fixar det här så kan jag jobba effektivt hela dagen sen!". Eh. Jag gjorde min utflykt och blev bara törstig och toktrött. Jobba, NU??  
  • Cantaton
    LinnV skrev 2012-09-18 10:55:21 följande:
    Grattis och välkomna alla nya!

    Jag läser faktiskt alla inlägg som skrivs, är inne flera gånger om dagen, men eftersom våran dator inte fungerar just nu så är jag bara inne från mobilen och det blir så jobbigt att svara på allt man egentligen vill!

    Jag känner bebis ibland med, alltid på höger sida

    Kommentarer när man är gravid tar jag inte åt mig av faktiskt. Jag har fått höra en del eftersom jag gått upp 25 kg med båda barnen.

    Är huvudvärken ni har pga graviditeten? Jag har så sjukt ont i huvudet, vilket jag aldrig haft innan.. typiskt att den kom idag när jag är själv hemma utan barn och verkligen skulle behöva måla i köket..

    Jag behöver bara gå på toa en gång runt 5 tiden på natten, innan har jag gått 3 gånger. Men det kanske beror på att jag är dålig på att dricka.
    Jag tror att min huvudvärk är pga graviditeten. Ibland kan det vara vädret, men inte varje gång. (Jag är normalt sett huvudvärksmänniska om jag druckit för lite eller det är tung luft ute, men graviditeten har påverkat symptomen - ett tag försvann all min huvudvärk och nu har jag haft mer än normalt.) 
  • Cantaton
    LillaPaula skrev 2012-09-18 10:55:27 följande:

    Hoppas det kommer hjälpa dig. Vet inte om du redan har hört det, men kan tipsa om att sova med en kudde mellan knäna. Jag kände av foglossning redan i vecka 8 men sen ja började med kudden har det nästan släppt
    Tack för tips. Jag har hört det och fick en punktlista av sjukgymnasten förra veckan där det stod också. Jag rullar ihop ytterkanten på täcket och lägger mellan benen och det har jag gjort i jättemånga veckor, utan att veta att det i sig skulle vara bra mot detta. Måste säga att min kropp har varit väldigt klok, eller så har jag varit klok och lyssnat på min kropp Större delen av punkterna på listan utförde jag liksom redan...! 
  • Cantaton
    MS87 skrev 2012-09-18 11:14:17 följande:
    Ser att flera ska göra/har gjort kub idag. Härligt med bra resultat! Jag har tid för kub 15.30 i eftermiddag - hoppas allt ser bra ut så man verkligen kan andas ut sen... :) men ååhh vad tiden går långsamt just nu!! är i 13+0 idag!
    Lycka till!
  • Cantaton
    Väntar 3an skrev 2012-09-18 11:39:11 följande:
    Välkomna alla nya!

    Grattis till er med lyckade KUB, det är ett kvitto på att allt är bra Vi hade 1/9900 denna gången, men mycket högre förra gången eftersom jag var 5 år yngre då.

    Nu ska jag iväg och köpa mig ett nytt foglossningsbälte, har letat efter mitt gamla men det har nog slängts i flytten för ett år sedan. Sover också med kudde mellan knäna sedan en vecka, tycker att det hjälper en del.

    Illamåendet är nästan borta och Bebban känns sparkande och bökande därinne lite då och då, så livet är bra just nu Senaste veckan har det kommit en liten bebismage så nu är det inte så lätt att dölja längre, är i vecka 15 nu.
    Härligt
  • Cantaton
    LillaPaula skrev 2012-09-18 11:58:41 följande:

    Härligt, skönt när man redan har börjat göra rätt grejer :) var det några speciella punkter du vill dela med dig av? Kan ju vara bra att tänka på vad man ska göra i förebyggande syfte. :) mitt jobb är väldigt krävande så hoppas på att foglossningen ska hålla sig borta så mycket som möjligt
    Såklart! Här kommer de:

    - Undvik, i mesta möjliga mån, RÖRELSER SOM GÖR ONT!

    - Rör dig så symmetriskt som möjligt

    - Gå långsamt med korta steg. Gå avspänt och naturligt, pendla med armarna.

    - Undvik, om möjligt, trappor, ta hissen istället.

    - Sitt alltid ner när du tar av och på byxor, strumpor och skor.

    - Djupa soffor och fåtöljer kan vara svåra att resa sig ur. Ha gärna en kudde bakom ryggen som stöd när du sitter.

    - Uppresning från stol: håll ihop benen och ta stöd med händerna mot armstöd eller knän.

    - När du ligger på sidan; använd alltid en KUDDE MELLAN KNÄNA, håll ihop benen och vänd över på sidan när du går dig ur sängen.

    - Undvik tunga lyft. Låt äldre syskon klättra upp i ditt knä när du sitter, undvik att bära barnet på ena höften.

    - Avstå från långpromenader, vanlig gymnastik och övriga aktiviteter som är påfrestande. Cykling är ibland bättre än att gå.

    - Gör gärna bäckenstabiliserande övningar.

    - Dra ner på tempot och lyssna på kroppens signaler.

    Sedan har de lagt in tiderna för vattengympa samt några bilder på övningar. Dessa finns tydligen också att se på fyss.se/graviditet
     
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-18 12:07:24 följande:

    hahah stackare!
    Haha. Det blir nog bra. Jag har legat i sängen en stund. Nu är jag jättehungrig. Så om jag inte få paltkoma efter lunchen kan jag ju sätta igång då ordentligt Sambon ska ändå äta middag ute ikväll så jag har hela eftermiddagen och kvällen på mig att förbereda det jag ska göra.
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-18 12:11:47 följande:

    Sådär ja :) Lyckad lunch shopping runda! Kom hem med 2 st baslinne & en baskjol som jag kan använda (då jag växt ur 90 % av min garderob) blev billigt på H&M, vill inte lägga ned massa pengar på gravidkläder!

    Sedan råkade jag hamna i en Barnbutik & fick för första gången provköra den barnvagnen jag haft ögonen på, Bugaboo Cameleon :) Ah jag blev ju kär! Så snygg, så lätt att manövrera & ja, den är fortfarande på toppen av min lista för barnvagnar. Hört mkt bra om den dessutom från många andra nöjda användare. Vi är intresserade av en helt Sand färgad.

    Men vi ska provköra fler vagnar så vi verkligen tar rätt beslut! :) Men uh vad jag gillade den!   


    Vad härligt! Såg dina färgsprakande kläder på Twitter  

     
  • Cantaton
    mummytobe skrev 2012-09-18 12:43:33 följande:
    Helt underbart vad aktiv denna tråd är!
    Och vilka fina magar många av er fått! Jag hoppas att min också ska dyka upp så småningom... Jag är allt lite avis på er som fått känna av era små!

    Har rul den 2/10 och längtar så! Behöver få den där bekräftelsen om att allt är som det ska ni när magen inte börjat växa (än ) Känner mig fortfarande inte gravid men sambon är helt övertygad om att allt ska gå vägen så jag litar på honom!

    Ha en superduper dag allihopa!
    2 okt är ju faktiskt rätt snart!!  
Svar på tråden Marsbebis 2013