• MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    Hej,

    Här samlas vi från tråden www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65586885.html men självklart är Du som ny välkommen också!

    Här delar vi med oss av vår underbara resa från plusset till beräknat förlossningsdatum (och kanske längre?).

    Startar även en ny BF-lista för oss som följs åt     
             

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-20 09:44
    BF-listan
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65849625.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-31 08:17
    Bildtråd
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m65981602.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-05 13:03
    Presentationstråd
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m66526219.html

  • Svar på tråden Marsbebis 2013
  • Lussekatten

    Kan inte ta citat så jag får göra så gott jag kan.

    Det där med ölen känner jag igen. Vi köpte hem ett gäng baccardi breezer som jag nu får pytsa ut till bekanta när de kommer på besök. Känns så där men dom kan ju inte ligga och vänta på mig till nästa sommar.

    Tråkigt att sambo propsar på abort. Usch vad jobbigt.

    Igår ringde jag mvc (äntligen) och fick tid 13 augusti då jag kommer vara 9+6. Hoppas det blir VUL då :) Veckan efter börjar jag jobba efter semestern så då kommer jag berätta för chefen.

    Jag har börjat sova väldigt tungt. Nån mer som gör det? Som igår tex: jag somnade ca 21.30 och mellan 22.00-23.00 var maken uppe för dottern hade mardrömmar och jag märkte ingenting.

  • Neah

    Ms87. Tror bara det är dina slemhinnor som är sköra. Men ring mvc om du vill prata med bm.

  • FruRundberg

    Usch nu blev jag sådär orolig igen!! Hade sex med mannen ogår och ja vad händer då.. jo jag får den där bruna blödningen igen!!!! När jag äntligen vågar "släppa till" så blir det såhär! Hur 17 ska jag våga ha sex igen under hela graviditeten..


    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • satirnine

    MS87: Tror inte det är någon fara. Blev så för mig också första gången vi hade sex efter plusset.
    Dock känner jag att jag inte riktigt kan slappna av än, är liksom orolig att något ska hända. Men det ska ju inte vara någon fara att mysa. :)

    FruRundberg: Tror inte du heller behöver oroa dig. Iofs känner du ju din kropp bäst. Däremot står det i min app att ifall man haft spottings eller nidblödning så ska man rådgöra med sin läkare och kanske inte ha sex förrän v 14.
    Har dock inte läst den infon på någon annat ställe. Detta läste jag på Babycenter.

    Idag går jag in i v 6 (5+0) och jag har en bra magkänsla. Så nu kommer jag slappna av och åka på semester till London några dagar med en kompis.
    Tog ett digitalt test idag bara för att en sista gång verkligen få se att jag är gravid. Står +3 så det verkar funka som det ska. Idag mår jag lite illa och brösten är riktigt ömma ännu.

    Har nog lite att läsa ikapp här på tisdag! Tills dess håller jag tummarna för oss alla! Solig 


    ♥ Nygravid ♥
  • Lilly Jk
    Hute skrev 2012-07-25 07:46:41 följande:
    Trampar säkert många på tårna nu, men jag förstår inte hur man kan röka när man är gravid, är inte bebisen viktigast?? Hade en bekant som rökte under sin graviditet, bara för att hon ville att ungen skulle ha lägre födelsevikt när hon kom ut, så det inte skulle göra lika ont...hon och jag träffas inte längre (mkt mer än rökningen som spelade roll..)
    Jag vet att man inte ska sluta rakt av om man har jätteont av det, kroppen blir stressad osv, men dra ner på de, och ha som mål att sluta innan halva tiden gått...ngt måste ju funka?
    Blir fruktansvärt förbannad när jag tex ser Unga Mödrar, där dom röker som bortsbindare hela tiden...

    Jag rökte bara på jobbet, socialt och avslappnande. Men jag och en kollega bestämde oss att sluta efter det paket som tog slut en vecka innan jag blev gravid, således  ca tre veckor innan jag fick mitt plus. 

    SaTo: Här är de tvärtom för mig, inget illamående än, men med sonen mådde jag rysligt illa...att det kan vara så olika..jag är vissserligen bara i v 5+3, men kräkningarna kom redan i v 4 sist..
    Använder mig av elcigg för att sluta, har beställt smak/nikotindroppar där halten är på 8mg på 30 ml
    men de har inte kommit än och jisses vad irriterad jag blev då när sambon kommer hem med cigg
    fast han också skulle sluta. Är väldigt dålig på att avstå, så jag vill inte ens ha hemma.
    Håller mig på max 5 om dagen bara för att hålla nerverna lugna tills mina droppar kommer.
    Tanken är att jag ska använda 8mg tills flaskan är slut för att sen gå till 0 bara för
    att "hålla fingrarna sysselsatta".
    Är jag verkligen jättekass? :C

    Har försökt att sluta rakt av tidigare och det har inte funkat längre än några dagar
    och blir på ett riktigt otrevligt humör.
  • Dahlén

    Hej alla! Hoppas att ni mår fint nu när sommaren ÄNTLIGEN har kommit till Sverige! Här nere i Karlskrona är det så varmt så varmt...men jag ska inte klaga! Är ju bara min 2:a semesterveka, så sommaren får gärna vara här för att stanna några veckor till! Så idag blir det att åka ut med båten men min make och lilla tös!

    För övrigt så har jag börjat må lite bättre. Illamåendet finns där lite grann i bakgrunden, men mer som sura uppstötningar nu. Hade det när jag väntade Lilly med. Så nu orkar jag göra lite mer! Skönt!

    FruRundberg: Jag tror bara att vissa har lättare att få typ "nid" blödningar än andra. Försök att slappna av så gott du kan. Bebisen sitter där den sitter och hur jobbigt det än kan låta så får man tänka att om något skulle vara fel på bebis så är det meningen och det är inget som du kan göra för att påverka det. Men jag förstår dig hur du känner! För varje dag som går så blir man säkrare på att bebis mår bra! Så kämpa på! Å njut av din man! Flört

    massa soliga kramar! Solig

  • Laliii
    satirnine skrev 2012-07-25 09:46:06 följande:
    MS87: Tror inte det är någon fara. Blev så för mig också första gången vi hade sex efter plusset. Dock känner jag att jag inte riktigt kan slappna av än, är liksom orolig att något ska hända. Men det ska ju inte vara någon fara att mysa. :) FruRundberg: Tror inte du heller behöver oroa dig. Iofs känner du ju din kropp bäst. Däremot står det i min app att ifall man haft spottings eller nidblödning så ska man rådgöra med sin läkare och kanske inte ha sex förrän v 14. Har dock inte läst den infon på någon annat ställe. Detta läste jag på Babycenter. Idag går jag in i v 6 (5+0) och jag har en bra magkänsla. Så nu kommer jag slappna av och åka på semester till London några dagar med en kompis. Tog ett digitalt test idag bara för att en sista gång verkligen få se att jag är gravid. Står +3 så det verkar funka som det ska. Idag mår jag lite illa och brösten är riktigt ömma ännu. Har nog lite att läsa ikapp här på tisdag! Tills dess håller jag tummarna för oss alla!  
    ♥ Nygravid ♥

    Ha det så underbart på semestern nu & njut massor :) Vi hörs när du & magen är tillbaka!
  • Laliii

    Ligger på stranden med magen & njuter av sommarens första riktiga dag här i Stockholm :) Hela 28 grader lovas det att bli! Har någon av er solat & märkt av någon pigmentförändring? Har solat 2 ggr sedan jag plussade & har än så länge som tur inte märkt någon skillnad! :) Ni som röker, jag kan tänka mig att det inte är lätt att sluta, varken psykiskt eller fysiskt. Min make har försökt sluta snusa i åratal & jag har sett hans kamper. Samtidigt måste ni tänka på skadorna det orsakar er lilla barn, som inte valt detta, som inte förtjänar detta. Håll alltid era tankar till barnet, allt är för deras skull, deras existens, deras liv, hälsa, öde, ligger i ers händer. Ge allt ni har för att sluta, ta hjälp ifrån alla olika meddel & gör d. Både ert samvete & ert barn kommer att tacka er i slutändan, och er kropp med! Lycka till!

  • satirnine
    Laliii skrev 2012-07-25 09:55:14 följande:
    Ha det så underbart på semestern nu & njut massor :) Vi hörs när du & magen är tillbaka!
    Tusen tack för det! Ha det så bra du också! :)
    ♥ Nygravid ♥
Svar på tråden Marsbebis 2013