• MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    Hej,

    Här samlas vi från tråden www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65586885.html men självklart är Du som ny välkommen också!

    Här delar vi med oss av vår underbara resa från plusset till beräknat förlossningsdatum (och kanske längre?).

    Startar även en ny BF-lista för oss som följs åt     
             

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-20 09:44
    BF-listan
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65849625.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-31 08:17
    Bildtråd
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m65981602.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-05 13:03
    Presentationstråd
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m66526219.html

  • Svar på tråden Marsbebis 2013
  • EnStoltMamma

    Sjukhuset kl 11 för att se om dom kan göra något.. Dock så trodde inte hon i telefonen att det fanns något att göra mer än att härda ut...? Men nått borde man väl kunna göra? Kan ju inte må såhär hur länge som helst.. Det går hyfsat bra så länge jag ligger ner i sängen men så fort jag kommer upp så blir jag kallsvettig och måste lägga mig direkt.. Har ca 500 meter till sjukhuset men är orolig för att behöva gå ifall sambon inte kan komma ifrån jobbet:(

  • Laliii

    Gomorrn alla!

    7+4 idag och har för första gången mått illa under en längre tid. Mått illa sedan jag vaknade imorse 06:40. Vet inte om det blev värre för frukosten, kanske fick i mig för mkt socker. Fick nämligen för mig att äta fattiga riddare. Illamående har inte riktigt släppt. För hoppas att detta inte är början på vad som komma skall.

    Utöver det så hade jag så jäääädrans ont i mina bröst igår. Har haft ömma bröst länge nu, men igår slog rekord. Trodde att de skulle sprängas & jag kunde varken ligga på sidan eller halft på magen. Idag känns de lite bättre. Tror att de snart växt mer än 1 kupa. Tänka sig att detta är bara början. Pamela Anderson, watch out!

    Annars är allt annat som det brukar vara :) Hur mår ni idag? :) 


    25 år, Stockholm, Gift, Första Barnet & BF 9-12 Mars 2013 :)
  • FruRundberg

    Neah: jag var ju till gynakuten för jag hade så hemskt ont på vänster sida och bak i ryggen. När jag träffade läkaren sa hon att man kan få riktigt ont vid växtvärk. Sen sa hon att man börjar inte få symtom på utomkveds förrän runt v7-8 som tidigast och då får man riktigt ont som inte släpper.

  • Neah

    Fru Rundberg. Tack för ditt svar! Ringde tillbaka till KK i Sthlm och sa att jag inte kommer in eftersom värken har släppt och nu känns det mest ömt. Får jag mer värk får jag ju söka KK akut där jag bor. Skall åka hem idag och känner mig lugn av era råd + de råd som jag fått på KK.

  • TvåBlirTre2013

    Hej! Hoppar oxå in här. 7+3 idag och mår ständigt illa, men har än så länge aldrig kräkts.
    Tröttheten har faktiskt lagt sig. Var galet trött runt vecka 5-6. Hoppas illamåendet ger med sig det med.

    BF 11 mars

  • Cantaton

    Dag nr 2 med mildare illamående! Yeahy :) ska jobba 2h idag; försöka värva 2 nya kunder och uppgradera en tredje. Sedan fortsätter semestern veckan ut. Behöver också ta beslut om huruvida jag ska påbörja magisteråret i mina ekonomistudier eller inte. Är antagen. Innebär 4 kurser och en uppsats. Två av kurserna handlar om det jag kommer jobba med i höst, en om det jag gjort senaste sex åren och en om metodik vilket jag ju läst i samband med tidigare uppsatser. Hmm.

  • LurvensFrö
    Fridzl skrev 2012-07-25 17:08:09 följande:
    Jo klart det blir svårt då, men det är ju inget som han rå för i så fall :) Min pojkvän kommer också studera men hoppas på att saker och ting inte kommer krocka med varandra. Ja det känns himla bra att han är lika exalterad som jag. Men det är ju första barnet för oss båda så kanske inte så konstigt. Han har sett fram emot barn mer än jag :)

    Ah okej. Skönt det iaf!
    Men gud vad roligt! :;) Här var det jag som fick tjata på min man om barn ett bra tag! :) Men andra var lite lättare. ;)
    CinnamonMai skrev 2012-07-25 17:16:53 följande:
    Vaknade inatt med sjukt ont vid vänster äggstock. Ringde gynakuten och fick komma in direkt. Läkaren gjorde VUL och konstaterade att graviditeten sitter fint i livmodern, kunde bara se fostersäcken dock (5+4). Hon trodde att det kunde vara gulekroppen som orsakade besvären eftersom den sitter till vänster, alternativt växtvärk. Känner mig ju skitdum som tog upp deras tid för ingenting, men samtidigt så vet man ju aldrig.
    Inte ska du känna dig dum! Häromdagen blev jag skit rädd då jag fick ont i höger äggstock! :( Men sen släppte det men skumt att det gjorde ont i sidan. Händer det igen åker jag in för jag menar jag kan ju inte ha ÄL nu. :/
    Hute skrev 2012-07-25 17:23:45 följande:
    FAN!!
    I förmiddags åt jag salami på smörgåsen, inte färsk från sharken utan vacuumförpackad...och nu tog jag två små bitar ölkorv som sonen åt...givetvis googlar jag att man INTE ska äta detta för risken för toxoplasma och listeria är stor. Vad ska jag göra nu? jag kan ju inte göra det ogjort...
    Hur vanligt är det med dessa sjukdomar?? 

    Kom även på att jag var kattvakt två dagar innan samt samma dag som jag plussade...tvättade händerna efter, men tänk om jag har dragit på mig något????
    Googlar allt och blir toknervös och är helt inställd på att det här går åt skogen..

    TUR att jag ska till BM imorgon och hoppas att hon kan lugna mig.. 
    Det är ju bara ett försiktighetsåtgärde så tycker inte du behöver oroa dig men i fortsättningen så kan du frysa salami i 3 dygn och sen  tina och äta utan några problem! :)
  • LurvensFrö
    cwittra skrev 2012-07-25 18:48:14 följande:
    Någon av er som är gravid i V5??
    v5+6 här! :)
    leksakslådan skrev 2012-07-25 19:01:34 följande:
    Tack!

    Vi har funderat mycket på om vi skulle våga skaffa ett barn till med tanke på hur dålig jag var sist. Fast jag vet ju att det är värt det och jag vill så gärna ha fler barn.
    Mår man bra så är såklart hela resan mysig och jag tycker ju också att det blev lite lättare när man varit på ul, fick mage och kände sparkar. Det blev mer verkligt då. Nu håller jag bara tummarna för att denna graviditet ska bli lite lindrigare! Idag har jag faktiskt mått lite bättre och tagit mig ur sängen korta stunder.

    Kul att det är fler som bor i Malmö. Jag gick på MVC City sist och det var bra. Eftersom jag var så dålig var dock läkarkontakten viktig och jag tycker det var svårt att få tider. Fast när jag väl kom till var läkaren jättebra. Nu har jag skrivit in mig på Cura för jag har hört mycket bra om det. Fast nu blev deras läkare sjukskriven och de har ingen annan :(. Så det var ju dålig tajming.  
    VA! Fler som bor i Mlamö. Nu har jag missat. Vilka är från Malmö?? Jag är med från Malmö. :)

    Va fick du tid på Cura! Jag ringde häromdagen och då hade dem fullbokat men rekommenderade MamaMia så där bokade jag och dem verkade super goa med. :)
  • Mixxa

    Fick lite blödningar precis innan jag skulle till mvc. Fan!! Fick remiss för vul senare idag 15.30 hoppas lillen mår bra.
    Livmodertappen var stängd iallafall.

Svar på tråden Marsbebis 2013