• Soryu

    Varför målar ni kvinnor från mellanöstern er så mycket?

    Jag tycker att man kan prata om detta på ett sätt utan att blanda in olika värderingar.

    För min del, som jobbat som läkare i rätt många år, har jag stött på en stor mängd välutbildade kvinnor av olika ursprung. Anledningen till att jag nämner välutbildade är för att min uppfattning är att det bland lågutbildade etniskt svenska kvinnor verkar vara ganska vanligt att använda mycket smink till vardags, men inte bland välutbildade.

    Mitt intryck är definitivt att det är mer fokus på utseende bland kvinnor som ser ut att komma från mellanöstern. Det är ganska många som är sminkade på ett sätt som etniskt svenska kvinnor med längre universitetsutbildning sällan är, och det verkar också vara väldigt mycket vanligare med t.ex. fillers i läpparna hos dessa kvinnor.

    Så för mig verkar det definitivt finnas en kulturell skillnad, vilket förstås inte är särskilt förvånande eftersom det rör sig om människor som har olika kulturella rötter. Jag har t.ex. pratat med iranier som berättat att kulturen bland medelklassen i Iran är extremt utseendefixerad ffa för kvinnor, och att det är otroligt vanligt med olika skönhetsingrepp. Det räcker ju med att prata med några amerikaner för att inse att det är väldigt stora skillnader mellan svensk och amerikansk kultur.

Svar på tråden Varför målar ni kvinnor från mellanöstern er så mycket?