• Anonym

    Kvinnligt perspektiv på noll sexlust efterlyses

    Karl71 skrev 2012-11-13 14:22:01 följande:
    Precis..    I mitt fall tror jag att jag älskar både mina barn & fru för mycket för att chansa på en KK med dem som insats och ändå inte långsiktigt lösa problemet.   

    Vi har ju dessutom gjort små, små framsteg jag försöker "leva på".  Nu och då slår hopplösheten till och jag tappar  modet och en KK känns som en snabblösning [snabb utlösning?]

    Efter det att hon hittade några nedladdade bilder i min gamla dator från victoriamilan (ett och halvt år gamla) har hon börjat ta situationen mer på allvar.   Vi har tillsammans utarbetat en handlingsplan som vi följer så gott vi kan.

    Samtidigt är det ju som det är - hon blir helt enkelt inte kåt utan kraftansträngning från min sida.   Jag har en större förståelse för henne idag än för ett par år sedan men man kan ju inte låta bli att "sörja" över läget trots allt.

    Jag är en man i mina bästa år som arbetat hårt för att ge min fru det många kvinnor bara kan drömma om.  (Solsemestrar, sommarstuga, husvagn och hela jävla kittet).   Jag har inga orimliga krav "tillbaka" på något område.  Tillhör inte dem som sysslar med kinky sex, drömmer om hennes vänninor eller har märkliga önskemål.

    Lika lite som jag kan bli arg på en handikappad person för att de inte kan gå, kan jag klandra min fru för att hon saknar libido.  MEN, det är likväl för jävla trist.

    Hon är ledsen över situationen också och känner sig otillräcklig.  

    Det är så förbannat märkligt - för när vi väl har sex är det bra ibland (inte alltid) men däremellan blir hon helt enkelt inte sugen.   Som sagt tidigare - lite som att gilla att äta när man väl äter men inte bli hungrig mellan måltiderna...

    /K 
    De gamla VM bilderna har således inneburit att ni tagit det hela längre. Din partner insåg då att det var allvarligare än hon tidigare kunnat föreställa sig. Du menar allvar med det du gör och säger. Just vid det tillfället "vaknade" hon ur alla vardagliga rutiner och det hon kanske ansåg var självklart och kanske tog för givet. Hennes perspektiv vidgades. Hon vill inte förlora dig. 

    Allt det andra du gjort för henne och eller framför allt  för er som du tycker borde skapa förutsättningar till en större gemenskap/intimitet såsom...

    ... "jag är en man i mina bästa år som arbetat hårt för att ge min fru det många kvinnor bara kan drömma om.  (Solsemestrar, sommarstuga, husvagn och hela jävla kittet).   Jag har inga orimliga krav "tillbaka" på något område.  Tillhör inte dem som sysslar med kinky sex, drömmer om hennes vänninor eller har märkliga önskemål"

    Tycker du att hon har tagit det mer eller mindre för givet? Tycker du att hon verkligen uppskattar det ni har och dina ansträngningar. Finns balansen? Då menar jag inte sexuellt i första hand för där finns det andra grejer som påverkar/ligger till grund för att balansen inte finns, som du har beskrivit tidigare.

    Känner du att det räcker med VM bilderna för att "väcka" henne. Känner du att du fått fram allvaret iom dessa bilderna eller "stökade" ni undan det och fortsatte som innan? 
  • Anonym
    Anonym (undrar) skrev 2012-11-15 22:41:38 följande:
    Läser i den här tråden lite nu och då. Är kvinna, saknar helt sexlust, och lever i ett förhållande med en man som har mer normal sexualitet, samt barn. 

    Jag undrar, var på skalan du berättar om finns de som inte har sexlust alls?  För vad jag förstår är det så med TS fru att det inte finns någon självgående lust. Jättespännande att både ni och TS med fru går hos sexolog. Jag är jättenyfiken på vad det kommer att ge, berätta gärna. För att för mig som aldrig haft någon sexualdrift känns det så främmande att man skulle kunna skapa sådan, men kan man det är det ju jättebra och något jag skulle vilja ha tips på hur man gör. Om man under 40 års tid aldrig upplevt sex som en drift, aldrig tänt sexuellt på en annan människa, hur ska man kunna börja göra det.
    Du skapar den i ditt sinne, med vilja och inställning, med hjälp och eller tillsammans med din man. Kanske låter provocerande, men det är inte så jag menar. Tänk efter. Fundera och reflektera. Sök lusten om du vill och skäms inte för att du inte har någon lust. Låt det hända. Vad får igång dig? Vad önskar du? 

    Varför tror du att du inte tänt sexuellt? Har du inte tillåtit dig själv att göra det? Hur har du växt upp med sex? Hur har du valt att hantera sexuella situationer i livet och i vardagen? 
  • Anonym
    Anonym (jämställt sex) skrev 2012-11-16 12:53:40 följande:

    Det låter som om att du är asexuell om du aldrig har haft någon sexualdrift. Inte helt ovanligt att vara asexuell. 1 % beräknas vara asexuellt, men mörkertalet är nog stort, idag handlar ju allt om sex. Vem vågar stå upp för att man inte är intresserad av sex eller aldrig har haft något intresse av det?
    Visst, det finns säkert ett visst mörkertal även när det gäller asexualitet, men det kan lika gärna bero på helt andra saker. Tror inte att det är vanligt alls, men det är min gissning.  
  • Anonym
    Anonym (undrar) skrev 2012-11-16 20:53:18 följande:
    Jag tror faktiskt inte det är så vanligt att man medvetet går in i ett förhållande som asexuell och mörkar sin asexualitet tills partnern sitter rejält fast med barn, hus och hela kittet. Även asexuella har känslor, även om de inte har sexuella sådana, och jag tror inte nån normalt funtad människa (ja, asexuella är lika normalt eller onormalt funtade som andra) medvetet vill dra in någon i ett förhållande där denne inte trivs utan bara stannar kvar för att han måste. Vem blir lycklig av sånt? 

    I mitt fall handlar det om att det var först efter att jag fått barn och levde i mitt hittills längsta förhållande som jag förstod att jag på vissa områden skiljer mig från mängden. Kalla mig naiv, men jag har inte tidigare fattat att se kan vara en drift. Jag har inte förstått vad det innebär att tända på någon sexuellt, att man liksom kan tänka "sex" bara man ser en person. I mina förälskelser ligger inte nån önskan om att få ha sex med personen i fråga. Jag har aldrig pratat sex med mina vänner i nån större utsträckning, och när jag var yngre fanns ju inte alla dessa nätforum där man kan få reda på sånt man inte pratar med sina vänner om. Jag kan ha en del sex i början av ett förhållande, även om det inte känns särskilt viktigt och egentligen inte har att göra med att jag är kär i personen i fråga. Jag kan få orgasm men det gör inte att jag har nån längtan att uppleva det igen. Efter några månader till ett år så har min sexlust helt och hållet försvunnit. Jag har aldrig i hela mitt liv haft sex som en del av vardagen, det har varit något som bara hört till den allra första förälskelsen. Att det blivit så har jag skyllt på att andra saker i relationen inte varit bra, det är först nu jag har insett att det inte handlar om relationen utan om mig. Jag förstår inte vitsen med sex helt enkelt. 

    Men Karl71, när jag läser om din fru är det mycket som påminner om mig. Ingen egen drift, tänker aldrig på sex. ingen startmotor. Och jag tror inte det måste handla om nåt du gjort fel eller nåt som gått snett i början av relationen. Hon verkar ju bara vara sådan. Det är därför jag tycker det är intressant att följa hur det går för er. Med tanke på allt du gjort känns det som att en person med minsta lille egendrift gladeligen haft sex i stora mängder och hoppat på dig när du minst anat det. 
    Vad går före egot?....tänk efter riktigt noga...vad går före egot? Det finns alltid undantag åt båda håll. Har man inte barn tillsammans så sticker jag ut hakan lite här och frågar igen...vad går eg före egot!? Den som vet att den är asexuell talar säkert om att det inte kommer bli så mkt sex, men den som inte vet om det tror iaf inte jag tar upp sexbiten i första taget!?...lägg där till den "naiva" acceptansen som kan råda den första tiden tillsammans.
  • Anonym

    det här kommer kanske att göra många kvinnor förbannade men jag har perioder där sexlusten är mindre än noll men jag "ställer upp" för min kille. sjukt jag vet. jag fejkar ingen orgasm men leker upphetsad iaf!

  • Anonym

    Jag bytte ut min man mot en snygg ung kille och tjohej bara vad vi sexar... Hela tiden  Solig Jag är kär och lycklig Hjärta

  • Anonym

    Jag blev fullkomligt avtänd på min partner när jag förstod att han kollat nakna tjejer på nätet och tv. Jag kände mig ful och oattraktiv i hans ögon och äcklad av att vara nära honom. Jag har haft sex med honom en gång på ett år sen dess och misstänker att jag aldrig mer kommer att gilla ha sex med honom igen.

  • Anonym

    hej ts jag har bara läst din start och vet inte om detta redan har tagits upp av någon annan!
    jag är en kvinna med väldigt lite sexlust jag har två barn på 1och 5 år. Jag gått till en kurator som även var utbildad inom sexterapi . Hon förklarade att hos många kvinnor blir det ämne som gör dem kåta tillfredställda av det lillabarnets närhetsbehov, obs kan variera från person till person. Detta är även en anledning till varför många kvinnor (obs återigen från person till person) får en nyvaknad sexlust kring 40år då barnen är runt 10 år och börjar frigöra sig från sin mamma .  Det kan vara det som gör att din fru inte är så kåt av sig just nu. 
    Jag personligen får säga till mig själv att i dag ska jag ha sex och bara köra på pang bom visst inte så där jätteromantiskt men det e det som funkar här. Jag blir upphetsad och så under akten men som sagt ska sexet ske på mina inviter så måste det ske pang bom.  

  • Anonym
    Karl71 skrev 2013-03-15 12:17:20 följande:
    Tack för feedback.    Kan mycket väl vara en del av frugans bristande libido (småbarnssituationen).   Har ibland tänkt på det där med att ungarna sliter och drar i henne dygnet runt (då de är hemma) och hennes största behov just nu är att INTE bli berörd.   Man kan ju tycka att hon skulle kunna göra skillnad på beröring av sin man eller beröring av barnen men det kanske är lättare sagt än gjort?

    Sedan tror jag ditt "förspel" (= pang på) är lite av hennes sätt också, de gånger hon tar initiativ. Alltså hon måste bestämma sig att köra, inte för att kroppen vill eller längtar efter sex.

    Som "mottagare" av denna typ av sex är klart att man får näst intill tvångstankar kring hur det skulle vara om ens livspartner "ville" lika mycket som jag.  Det tär på självförtroendet som man (i mitt fall) att leva med en kvinna som liksom måste intala sig att ligga med mig.

    När jag i mina mörkaste stunder funderar över en KK är det ytterst inte orgasmen eller själva sex-akten i sig som lockar mest utan ett långt, utdraget förspel där båda parter är lika kåta.   Skulle nästan kunna tänka mig att skippa fullbordandet av samlaget om jag var otrogen om jag bara fick uppleva känslan av att vara åtrodd igen.  (heter det så? - åtrodd)     Ja du förstår vad jag menar.

    Jag är ingen Brad Pitt men tror andra kvinnor skulle uppfatta mig som hyfsat attraktiv och charmig men just nu känner jag mig bara oönskad och får kämpa med självförtroendet..

    Äsch - nu blev det ytterligare gnäll.   Hoppas våren och solen gör sitt så småning om  

    /K 
    och en anna sak att när hon då är pang bom på kan ju vara för att hon inte vet längre hur hon ska förföra dig, hon har kanske tappat bort det hur hon ska läsa av din kropp.
    Ja nu är snart våren här så då får vi hoppas på att känslorna väcks till liv :) 
  • Anonym

    För att få i gång min fantasi hur jag skulle förföra min man så införskaffade jag mig kort från en sexshop med sexuppdrag , Det finns ett uppdrag både för henne och honom för varje dag hela året, Jag använder dem inte varje dag men då jag behöver puffa lite på mig själv och jag använder mig av både hans och hennes uppdrag. Kanske något att köpa som en liten present till din fru för att kanske få fart på henne?

  • Anonym
    Kung Kisstank skrev 2013-03-20 14:19:41 följande:
    Problemet är att ofta finns inte inget intresse att göra NÅGOT åt sin bristande sexlust, helt enkelt därför att de är nöjda med tillvaron. "Don't fix what isn't broken." Därför är det ganska svårt för den som vill försöka göra något åt det för man får helt enkelt inget gensvar.
    Jag är den som inte har någon sexlust och som jag har fattat det av många andra kvinnor här som saknar lusten så vill de göra något .
  • Anonym

    Jag e ledsen ts min i mina ögon det jag läste ditt senaste inlägg så låter det som om din kvinna bara är en tagare och ingen givare kommer du verkligen att orka med att leva i ett sådant förhållande där du bara ger och ger och ger utan att få något tillbaka?  Det är bra att ni går i rådgivning och jag hoppas att din fru/sambo/f-vän  vaknar upp under terapin och inser att det i längden inte kommer att hålla med de krav å tagandet som hon har och håller på med.
    Lycka till  

  • Anonym
    Anonym (kvinna) skrev 2013-03-21 12:53:31 följande:
    Ps mannen; att hon strävar efter att vara oberoende av dej är inget gott tecken. Tyvärr låter det som förberedelse till separation.
    Det behöver absolut inte vara sant ,,,,, jag strävar efter att vara oberoende av min sambo men jag har inga tankar på att lämna honom
  • Anonym

    Jättegoda råd med att tänka på sex och duscha tillsammans och allt det där, men vad gör man när man har en partner som inte ens vill det? Som inte VILL tänka på sex, som nästan gör det till en grej att inte vara kåt? En partner som har i det närmaste nakenfobi och som aldrig vill diskutera problemet (för i partnerns värld ÄR det inget problem).

    Tror tyvärr att vissa gånger måste man inse att sexlivet ALDRIG kommer att lösa sig med din partner helt enkelt för att partnern inte VILL att det ska lösas.

  • Anonym
    Karl71 skrev 2013-03-25 15:54:25 följande:
    Men jag ska suga på karamellen med att ta med *knull-kull tanken i det schemalagda sexet.   Det kan ju vara ett sätt att båda lär sig ta hand om varandras behov.   Jag kan ju tycka att det har blivit en sådan fokus på vad frugan vill och inte vill att vad jag gillar och inte gillar i sängen blivit helt irrellevant... ;-(
    Nu har jag inte alls orkat läsa hela tråden men jag slås av detta både i trådstarten och i detta inlägg, denna avsaknad på att du inte får njuta av sexet.

    Sex är ett samspel och det funkar ju inte om inte båda njuter, det är risk att det blir lite fattigt då. Jag är själv (kvinna) i ett förhållande där jag skäms för att jag tappat lusten en aning och en anledning har jag kommit fram till är att min kille så gott som aldrig kommer. Han anstränger sig för att jag ska njuta till 100% och har bara 1 gång under tre år kommit med hjälp av penetrering. Annars får vi avsluta det med en runk. Det är faktiskt tråkigt och jag tycker inte alls att det är lika kul när sexet bara handlar om mig. Ibland får jag rent av prestationsångest och jag tappar lusten om jag inser att jag inte kan tänka på mig annat än mig själv i sängen. Det är ju verkligen inte mig själv jag tänder på. 

    Ja, sen skäms jag ju för att jag inte lyckas tillfredsställa honom ordentligt. Han hävdar att han njuter tillräckligt av att sätta på mig trots att han inte kommer men jag kan inte riktigt lita på det. Jag har aldrig vare sig runkat eller sugit honom till orgasm. 

    Jag hoppas att jag inte tagit upp något du läst massor av gånger men dina 249 inlägg bara hann jag inte läsa Oskyldig 
Svar på tråden Kvinnligt perspektiv på noll sexlust efterlyses