• PurpleWoman

    Extra och/eller sammanväxta tår?! Polydaktyli och/eller syndaktyli?!

    Hejsan!

    Vår dotter är född med extra och sammanväxta tår.

    Jag vill hemskt gärna komma i kontakt med andra familjer med barn som har lika söta fötter som vår dotter har!

    Har ni opererat? Hur blev resultatet? Finns bilder?

    MVH PurpleWoman         

  • Svar på tråden Extra och/eller sammanväxta tår?! Polydaktyli och/eller syndaktyli?!
  • fiamedknuffar

    Vår son har sammanväxta tår på ena foten, stortån sitter ihop med tån bredvid. På andra foten har vi opererat bort en tå som växte "fel".
    Vi har pratat om han själv en dag får bestämma hur han vill göra om han vill operera och det är också rådet vi fått av en specialist.
    Däremot verkar det bli mer kämpigt för honom ju äldre han blir. Då barn kan vara väldigt elaka i sina kommentarer (utan att mena att just vara elaka). Har även mött föräldrar som inte kan hantera att alla är olika eller ser olika ut, vilket är mer skrämmande och sorgligt!

  • Maizena

    Hej! 
    Det kanske är för sent för att svara på din fråga, men det kanske hjälper dig som förälder att förstå från din dotters perspektiv.
    Jag är 25 och föddes med extra och sammanväxta tår på båda fötter.
    När jag var 3 månader gammal bestämde mina föräldrar att jag skulle opereras. De extra stortårna togs bort, men en hel del av benet finns kvar och ser ut som Hallux valgus, dessutom har jag fortfarande sammanväxta tår som inte opererades, då mina föräldrar tyckte att jag skulle bestämma när jag vuxit upp om jag ville operera eller inte.

    Hela mitt liv har jag gömt mina fötter från världen. Bara vissa av mina närmaste vänner har sett dem och det är lika skrämmande varje gång jag visar dem. Jag är alltid rädd för att prova skor i affären för att någon kanske ser dem. Jag badar väldigt sällan på grund av det. Min man älskar mina fötter, men det gör inte jag. Vi planerar att skaffa barn och jag blir så rädd att bara tänka mig att mina barn kommer få polydaktyli och kan bara hoppas på det bästa.

    Jag föreslår att du ger henne stöd och självförtroende, speciellt när hon börjar skolan, för att det är då det är som mest kritiskt, åtminstone var det det för mig. Låt henne använda vilka skor hon vill och måla tånaglarna i de gladaste färger. Ge henne all din kärlek och påminn henne att hon har världens sötaste fötter.
    Det önskar jag att mina föräldrar hade gjort. 

    Varma hälsningar

  • sextårochnöjd

    Ursäkta mig men fjanterier. Jag är 21, har två tår som sitter ihop och föddes med 6 tår på ena foten. Jag har aldrig någonsin låtit några elaka kommentarer påverka mig. Jag har för den delen aldrig hört något elakt heller och jag döljer det inte heller. På fyllan brukar det vara en rolig sak att dra fram mina tår och visa dom, alltid kul att få höra reaktionerna då. Så äääsch, det blir vad man gör det till. Mina föräldrar har aldrig sagt något om mina tår eller behandlat det som en åkomma eller dyl. Så fram med tårna och var stolt över det lilla unika.

  • jowi666

    Hej!

    Jag är född med både 12 tår, 12 fingrar och sammanväxta fingrar och tår på båda händer och fötter. Har även tummar som är betydligt bredare än vanligt, skulle väl blivit två tummar av dom egentligen..

    Min dotter ser exakt likadan ut förutom extra (lill)fingrarna som jag hade när jag föddes.

    Min pappa ser likadan ut förutom att han inte hade sammanväxta fingrar på händerna.

    På mig och min pappa har dom opererat bort allt förutom sammanväxtningarna på tårna. Det vill dom inte göra för att resultatet är så osäkert och kan resultera i att det inte blir bra.

    Min dotter på lite dryga 1 år har sin första op inplanerad nu.

    För övrigt har min pappa aldrig lidit av detta som jag har, tror det är lite skillnad på samhället då och nu och om man är kille eller tjej.

    Genom skoltiden gömde jag alltid mina fötter på bad och gympa.

    Blev mobbad för min ganska normala näsa och tänkte att om dom då får reda på det med mina händer och fötter kommer jag ju bli ännu mer mobbad för det.

    Under alla mina år, 26 år idag, har jag berättat om mina sammanväxtningar för en kompis.

    Tycker fortfarande det är jobbigt men nu med en dotter som ärvt allt försöker jag tänka om.

    Kan inte överföra min dåliga självbild på henne..

Svar på tråden Extra och/eller sammanväxta tår?! Polydaktyli och/eller syndaktyli?!