Inlägg från: hernameispekka |Visa alla inlägg
  • hernameispekka

    Troende och sex ?

    Jag och min man väntade tills vi gift oss. Men inte tusan tänker jag bara ha sex för att få barn. Tror vi har vanlij-sex men det är defenitivt bra sex så att säga. Tycker inte jag går miste om något men vi har byggt en trygg och bra relation utan sex vilket gör att om vi får svackor i sexbiten "klarar" vi oss bra ändå för att vi har varit kära och nära varandra utan sex.

  • hernameispekka
    Anonym skrev 2012-08-14 13:57:06 följande:

    vanilj-sex? vad är det?
    Haha, medelsvensson, vanligt etc :-P Vanligt in-och-ut sex + oral. Inte anal. Haha.

    Motsatsen till crazy-sex, snm-sex, smisk-sex etc
  • hernameispekka
    Trollbarnet skrev 2012-08-14 14:10:13 följande:
    Vaniljsex behövs inte ens oralsex för, då kan man nöja sig med typ missionären :P
    Haha, okey. Då kanske vi är vanlijsex deluxe. Och inte bara i sängen. Jag tänker att vi är ganska vanliga i vårat. Penetration & oralt i säng, soffa och badrum typ....
    Anonym (mer peppar) skrev 2012-08-14 15:54:06 följande:
    Är en troende kvinna som har varit gift i många år, vi har flera barn. Gifte oss som 19-åringar, oskulder båda två, vi hade inte ens rört vid varandras könsorgan/bröst eller sett varandra nakna. Däremot kramats, kysst och varit störtkåta som bara den. 

    Med verklig kännedom om varandra som personer (innan vi hade sex) och inställningen att vi skall vara tillsammans livet ut så har tryggheten att blomma ut sexuellt funnits. Vi har inte varit rädda att testa olika saker. Gillar hårda tag kombinerat med en stark själsfrändepassion, oralsex och analsex är inget som vi på något sätt ser som felaktigt. Allt som sker inom äktenskapet och som båda njuter av är en fin gåva att uppleva och utforska.

    Det har förstås gått upp och ner under åren med lusten, ibland har det blivit sex många gånger i veckan och graviditeter och småbarnstid har ibland lett till längre pauser. Medan vissa graviditeter har ökat på lusten. Vi ser inte sex enbart som barnalstring och vi låter inte heller föräldraskapet sunka ihop oss och sluta dela den viktaga del av livet som sex är.

    Efter många års äktenskap med bara ögon för varandra har vi förstås båda tänkt tanken hur det skulle vara att vara tillsammans med någon annan, klart vi är nyfikna men samtidigt mycket medvetna om vad ett sidospår kunde orsaka för sår i det som vi gemensamt har byggt upp tillsammans.

    Jag tror att det i många kristna äktenskap finns en större passion än man kan ana. Som dels kanske kommer från det att man har en vilja att satsa livet ut på en och samma person, och då måste båda se till att ha ett "levande" förhållande och arbeta på det, vem vill leva livet ut i en "död" relation. Som troende så försöker man (det är ju inte alltid så lätt) att inte titta på de andra gräsmattorna och hoppa över staketet vid bråk eller för att man "växt ifrån varandra".

    Tyvärr tror jag det precis lika mycket finns två andra stora kategorier representerade än bara de lyckligt passionerade kristna. Det är de som har ett tabubelagt förhållande til sexualiteten och kör vanlijaste vanilj. Vackert och trevligt så men ibland kan jag tycka lite synd om de som inte vet vad en fontänorgasm är eller som är rädda för att suga en kuk.
     
    Den andra kategorin är de som är så hårt itutade i det syndiga med sex att det går helt överstyr, de klarar inte av att hantera sin drift och det leder till övergrepp och otrohet medan de slits mellan sin putsade fasad och det kroppsliga begäret som de aldrig lärt sig hantera. 
    Stryker under det jag håller med om! Barnbiten kan jag inte tycka till om då jag inte har barn än och har bara varit gift ½år
  • hernameispekka
    plommonsylt skrev 2012-08-14 18:30:38 följande:
    Vilken bra tråd! Väldigt intressant att som ateist läsa om sex ur troendes synvinkel.
    Och väldigt skönt för troende med en tråd av ateister som INTE klagar på ens beslut. {#emotions_dlg.flower}
    Anonym (mer peppar) skrev 2012-08-14 18:41:31 följande:
    De tre kategorierna jag indelade kristna i kan naturligtvis passa in på vilken icke-troende som helst. Det är bara min tanke att inom kristna äktenskap så är just den här uppdelningen kanske lite tydligare, det finns inte lika mycket mellanting och variationer. En icke-troende har oftast, förstås inte alltid, erfarenheter av flera relationer medan en kristen oftast inriktat sig på att leva tillsammans med en enda människa. Hur som helst, lika många människor det finns i världen, lika många sätt finns det att leva på. Det behöver inte alls vara att det finns mycket sanning i min kategorisering...

    Definitivt kan en icke-kristen ha ett utvecklat moralbegrepp, ibland mer än en troende. Ibland kan jag tycka att icke-kristna människor har en större ödmjukhet, respekt och förståelse än vissa som kallar sig kristna.

    Peppar syftar på en mera kryddstark variant än vaniljmodellen...  
    Håller med. Kyrkan kan vara en riktigt hård miljö med mycket "jag är perfekt". Man kan inte visa sig sårbar. Jag tror mer på Gud än på kyrkan så att säga!
    Anonym (mer peppar) skrev 2012-08-14 18:52:28 följande:
    Frågan var inte riktad till mig men tar mig också friheten att svara:

    Har du blivit troende har du automatiskt blivit "ren" och fått en vilja att lämna ditt gamla liv/inte vara intresserad av att söka efter/leva med olika partners och då skulle, åtminstone som jag ser på saken det förflutna inte ha någon betydelse alls angående giftermål.
    Förlåtelsen är en central del i den kristna tron och det som har varit kan man glömma, naturligtvis prata om vid behov, för det är en del av ditt liv, men se det som vad det är, något som har varit och något som inte skall inverka på det nuvarande/kommande. 
    Detta håller jag med om. Rent självförtroendemässigt hade jag kanske haft svårt för det men som kristen person så håller jag med ovan.
  • hernameispekka
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 00:23:57 följande:
    Angående det som min lärare sa om att man har sex för att göra barn, kan det inte tillhöra den "äldre" skolan av att vara troende? För som Anonym förklarar det så var det skamligt att vara kåt.
    Det tror jag kan stämma. Typ samma personer som kysstes för första gången utanför kyrkan och sånt.
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 00:23:57 följande:
    Har ännu en fråga till er troende, pratar ni mycket om sex med varandra eller är det tabubelagt och pinsamt att prata med det om vänner och bekanta? För jag upplever att jag och mina vänner samt familj är väldigt öppna över vad som händer och om någon har en svacka i förhållandet/sexet osv. Vi pratar gärna om det och ger varandra råd om hur vi ska förbättra det osv.

     Jag och min man snackar mycket om sex och även innan vi hade det. Vad vi tänkte och trodde och hoppades och befarade och sånt. Med tjejerna snackar vi killar och vad som är hett och så men inte särskildt mycket om sex. 
  • hernameispekka
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 00:39:59 följande:
    Det skulle jag _ALDRIG_ klara av, att inte prata med det om mina vänner/familj alltså..

    Jag kan säga åt min mamma ifall jag har haft ett one night stand (nu är det ju många år sen sist men ändå), jag kan gå till henne med bekymmer om mitt underliv eller om jag fått någon sjukdom. Jag kan säga åt en väninna att "såhär funkar vårt sexliv och det här gillar jag/vi" eller "hur ska vi förbättra det här" utan att skämmas speciellt mycket, kan däremot inte prata om det med okända människor.

    Sen blir det iofs mycket sexuella skämt också på vägen, jag kan säga åt en kompis "gud vad sexig du är i den där, om jag var en kille skulle jag ligga med dig", en enkel och skämtsam kommentar, bara sådär.

    Jag skulle alltså inte platsa i någon kyrka i vuxna dagar.
    Jag stryker under det jag kan säga till mamma och det jag kan säga till tjejerna gör jag fetstilt.
  • hernameispekka
    Trollbarnet skrev 2012-08-15 01:04:38 följande:
    Okej.
    Vad gäller snacket om preventivmedel och sånt då? Hade ni det när ni var 14-15 eller var det inget snack om saken alls? I vilken ålder blev det aktuellt?
    Har alltid snackat om sånt med mamma. När jag var 4 år frågade jag hur barn blir till. Då svarade pappa ärligt. När jag frågade mamma som 12åring om hon och pappa höll sig till efter brölloppet sa hon att de klarade att hålla sig till dagen innan :-P Jag började ta p-piller som 17åring pga mycket humörsvängningar men inte förrens nu använder jag dom som preventivmedel. Sex & att inte ha sex och sånt har varit en pågående öppen dialog i min familj och mamma har aldrig sagt att du SKA vänta tills efter du har gift dig. Hon har även gett oss realistisk syn och sagt, ja första gången var precis inget att hänga i julgranen etc :-P
  • hernameispekka
    Sacro skrev 2012-08-15 21:37:39 följande:
    Känns som flera i den här tråden har relationer bakom sig som på olika sätt påverkat dem negativt. Kan se att mycket av det som kommer fram om förbud, pekpinnar och utanförskap inte är grundat i Bibeln. Det gör mig ont i hjärtat av att höra värderingar som lärts ut och saker som vinklats helt fel.
    Håller med! Det är inte Gud, det är kyrkan. Otroligt stor skillnad på de två!
  • hernameispekka
    Sacro skrev 2012-08-18 19:57:16 följande:
    Känns som om jag hamnat i någon sandlåda med småungar. Tråkigt att forumet spårade ur men det är väl så det ofta blir. Camus ska nog fundera på att gå om 6:e klass istället för att börja 7:an till hösten. Det finns nog lite att jobba i kapp vad gäller historia och religion. Kom tillbaka när du är vuxen för en diskussion.

  • hernameispekka
    Anonym (VF) skrev 2012-08-23 14:02:22 följande:
    Lite trist att denna tråd spårat ut. Inget fel med avvikelser från ämnet, det kan tvärt om ge nya perspektiv. Men tråden handlade väl om hur troende upplever sexualiteten. Nu är det mest tröttsamma generaliseringar och recensioner av religioner. Jag skulle vilja veta mer hur man ser på sexualiteten utifrån sin tro. Hur kopplingen till samfundet ser ut. och om det skett någon förändring över tid i synen på sex. Som det gjort i övriga samhället.
    Tack!! Tråden var ju så bra och vuxen i tonen innan...
Svar på tråden Troende och sex ?