• Anonym (Besviken mamma)

    Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.

    Jag bjöd dagisbarnen på kalas nu i lördagen och det var många som kom. 

    Det skulle öppnas presenter och hon fick allt från bilar till leksaker. Ett speciellt paket fanns med som gör mig så irriterad, det var en nalle i form av en hund!

    Till saken hör att den där nallen uppenbart var använd, jag sa mest på skämt "Den där ser ut att ha varit med ett tag" Varpå mamman som gav presenten sa, ja den är från SECOND HAND!!! Kvinnan skämdes inte ens.

    Maken till snålhet har jag aldrig varit med om, har man så lite pengar/är så snål kan man strunta i att gå på barnkalas kalas tycker jag. 

    Usch. 

  • Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.
  • Loveistheshit

    TS du skriver väldigt detaljerat, någon kanske snubblar in och känner igen situationen

  • Sven Justus
    omgwtf skrev 2012-09-04 01:07:38 följande:
    Det är precis såna här trådar som får mig att hata rikingar och borgarpack.
    "rikingar och borgarpack"?! 

    Övervintrare från 70-talet eller? 
    Män är män. Kvinnor är kvinnor. Skriver du anonymt till mig - räkna inte med något svar.
  • Labolina

    Men äh, vad spelar det för roll? Barnet måste väl få gå på kalas även om mamman nu ev är fattig. Det är väl bara att slänga nallen och gå vidare?

  • Cloudyberry

    Fyfan så skabbigt att ge skräp till present till ett barn. Vilket pack.

  • bringa

    Den största ångesten med kalas är just alla nya plastleksaker som inte håller för lek, som barnen får. Blir bara glad om vi får något begagnat som uppenbart hållt.
    Blev stolt när sonen letade fram en favoritbil som han ville ge en kompis. Jag hoppas ju nu att kompisens föräldrar inte ondgjorde sig över det utan förstod den fina gesten av en 6 åring.

  • Anonym
    Loveistheshit skrev 2012-09-04 07:19:23 följande:
    TS du skriver väldigt detaljerat, någon kanske snubblar in och känner igen situationen

    Det säger en hel del om ts och vilket WT denne är.
  • 123xyz

    Jag tycker det var modigt att ge bort en second hand-present!

    Här hemma har vi leksaker så vi kan dränka oss, och jag fasar inför varje barn-födelsedag då de sprängfyllda förvaringsutrymmena skall fyllas på. Jag önskar ärligt talat folk kunde ta med sig leksaker härifrån istället.

    Att på kalasen för sig själv ha "presenter undanbedes" respekteras ju inte, så det bär nästan emot att ha kalas för släkt och vänner. Vi behöver inte mer prylar - och särskilt då inte det "krafs" man brukar få av folk som av plikt måste köpa något. (Och som man av plikt måste ha kvar en tid, innan det kan åka i soporna - eller till second hand)

    Utifrån det perspektivet tycker jag det är väldigt uppfriskande att någon vågat köpa second hand! Att vara emot slit-och-släng-strömmen (nej, jag är inte vänsterradikal).

    Det som är verkligt pinsamt och tragiskt är ju hur TS tycker att ens barn inte värda att få gå på kalas, om man inte har det gott ställt och delar hennes slit-och-släng-värderingar. Jag hoppas på ett sätt att dina barn inte blir bjudna på några kalas framöver, efter ditt beteende. Fast det är ju å andra sidan inte dina barns fel.
    Skäms på dig! 

  • sextiotalist
    bringa skrev 2012-09-04 07:53:06 följande:
    Den största ångesten med kalas är just alla nya plastleksaker som inte håller för lek, som barnen får. Blir bara glad om vi får något begagnat som uppenbart hållt.
    Blev stolt när sonen letade fram en favoritbil som han ville ge en kompis. Jag hoppas ju nu att kompisens föräldrar inte ondgjorde sig över det utan förstod den fina gesten av en 6 åring.
    Kan inte annat än hålla med, vissa pratar om saker ur 10-kronors-lådan, visst, nödlösning och jag hade inte lagt några värderingar på en sådan present. Men nog sjutton hade en present, även en begagnad, vald med omsorg stått betydligt högre i kurs än något ur 10-kronor¨slådan, personligen önskar jag att hade haft de möjligheterna och tillgångarna till begagnat när vi hade det som tuffast.
  • lollisen

    Alltså, ja det är ju DIN syn på saken... Reagerade ditt barn på samma sätt? Antagligen inte om du inte uppfostrat en bortskämd liten onge...

    Sålänge mitt barn hade blivit glad så hade jag blivit glad... Hade mitt barn inte gillat presenten, ja då hade han inte gjort det helt enkelt....

    Jag värderar faktiskt inte människor i mitt liv efter vad de ger mig, kommer de på kalas så uppskattar jag gesten och att det var trevligt att de kom. Försöker lära min son detsamma, att visst är det trevligt att få presenter, men det är ju faktiskt roligare att människorna vill komma och umgås och ha trevligt tillsammans med mig och alla andra. Det är DET som är kärlek för mig, inte om en present skulle komma från second hand... Jösses..


    Respektera andra för dess åsikter och att inte alla tänker likadant som du...
Svar på tråden Dottern fick en second hand nalle på barnkalaset.