Inlägg från: Loriyana |Visa alla inlägg
  • Loriyana

    Hadide, fel på Frankrike?

    Jag håller faktiskt med TS. Jag litar mer på Fransk barnomsorg än Svensk och förhoppningsvis kommer de göra ett helhjärtat försök att hitta barnets familj och/eller släktingar.

  • Loriyana
    Loveandh8 skrev 2012-09-27 00:02:13 följande:
    Antiklimax i TV, flickans mamma har ringt ambassaden i Algeriet och vill ha vårdnaden om flickan nu!

    Underbart! Härligt när familjemedlemmar återförenas:) Läste att den stackars mamman kontaktat den svenska ambassaden i Algeriet angående sin dotter men inte blivit trodd. Vilken vånda hon måste ha gått igenom. Får hoppas att flickan nu äntligen kommer återförenas med sin familj.
  • Loriyana
    Loveandh8 skrev 2012-09-27 17:34:44 följande:
    Så kan PK-trollen här känna sig blåsta Skål

    Nej de kommer med all sannolikhet argumentera att barnet givetvis kommer må bättre hos en SVENSK familj, trots att det inte finns några biologiska band.
  • Loriyana
    Jellybeanbaby skrev 2012-09-27 17:50:26 följande:
    Skrattande Det är fan första gången jag håller med dig Loriyana. Precis så är det! Svenskarna och deras klappande på egna axeln! Dess självförträffliga nationspersonlighet!

    Svenskarna tror verkligen att de/vi är bäst på allt. Carl Bildt t ex som Utrikesminister, som springer omkring och ställer krav, inte undra på att ledarna av USA och UK kallade honom för "a small dog with a big bark"
    Solig

    lol! Skönt att vi iallfall kan vara eniga om nått ;)
  • Loriyana
    Loveandh8 skrev 2012-09-27 18:44:42 följande:
    Det blir säkert strid och mamman vinner. Vem vill inte ha ett litet barn hemma som ger inkomster i kassan.

    Sant, det blir säkert strid...eftersom fosterfamiljen får rätt många tusenlappar i månaden för att ta hand om barnet. Fosterbarnet i Lund som dog, fosterfamiljen fick 2800kr om DAGEN för henne...och de gitte inte ens kolla henne.

    Flickans mamma däremot kommer inte få några extra pengar, utan enbart glädjen över att få sitt barn tillbaka.  
  • Loriyana
    Jag1977 skrev 2012-09-28 20:15:07 följande:

    Visst kan det finnas omständigheter som gjort att hon inte "visat intresse", hot, rädsla mm. Men min åsikt har hela tiden varit att det är upp till föräldern att söka kontakt med barnet- och så länge det inte gjorts (orsak vet bara mamman) så bör barnet få stanna i den miljö den känner trygghet. Fosterfamiljens "baktankar" känns egentligen irrelevanta- säg att de önskat sig barn och därför berett plats för extra barn- de får en flicka utan anhöriga de fattar tycke för och lever med i två år- det hade vart oroväckande om de inte älskat flickan och blev upprörda när Migrationsverket talar om franskt barnhem.... Ang att de hängt ut henne i media- tyvärr verkar det vara enda sättet att få gehör för orättvisor som pågår, utan folkstorm verkar inget kunna förändras. Hade jag haft ett fosterbarn i TVÅ ÅR som varit övergivet, misshandlat och undernärt vid ankomst hade jag troligtvis kontaktat allt som går om nån tjänsteman beslutat att barnet ska skickas till ett barnhem- självklart hade jag slagits för barnet och dess välmående! Jag har själv arbetat med att ta hand om akuta LVU- och att säga att det inte väcker starka känslor och en mycket stark känsla för att se till BARNET (inte biologiska föräldrar) vore att ljuga. Kanske går jag in i detta för känslobaserat då jag sett konsekvenserna alltför ofta av att "mamman/pappan bör få chansen"....

    Men mamman HAR försökt få tag på dottern! Hon har kontaktat svenska ambassaden i Algeriet men inte blivit trodd!
Svar på tråden Hadide, fel på Frankrike?