Inlägg från: Jag1977 |Visa alla inlägg
  • Jag1977

    Hadide, fel på Frankrike?

    i grund och botten tycker jag grundfrågan är;
    * Anknytning; när vi talar om barn som omplacerats som bebisar- det är dags att börja se till all den forskning som finns kring anknytning och barnets trygghet och tillit. För mig spelar det egentligen ingen roll om barnet skickas utomlands eller till en ny svensk fosterfamilj och barnets ursprung är helt orelevant- faktum kvarstår att vi rycker upp en tvååring från allt den känner till och all den trygghet den känner till för... jag för vad? För att mamman "har rätt till" sitt barn som hon gav upp när den i stort sett föddes....  
    * Är det verkligen så att vi ska anse att barn alltid mår bättre av att återförenas med biologiska föräldrar? Hur länge ska föräldrar "ha rätt" till sina egna barn? Överger man dem vid födseln (som i detta fallet)- bör man då kunna återkomma fem år senare och direkt återfrå vårdnaden? Hur kan det så självklart vara barnets bästa?

  • Jag1977
    overdose skrev 2012-09-24 09:46:11 följande:
    Nej, det handlar inte om nationalitet vad gäller just den frågan.

    Att det skulle saknas resurser till att efterspana föräldrar tycker jag verkar väldigt konstigt. Så svårt och dyrt kan det inte vara.

    Det skulle vara intressant att veta vad de rent konkret har gjort.


    fast nu är det ju så att mamman i det här fallet var från Algeriet, fransk medborgare. Hon kan finnas i Algeriet likväl som i Frankrike. Dessutom kan hon finnas i ett helt annat land.
    Dessutom; En allmän fråga (alltså inte bara i detta fallet): om man överger sitt barn vid födseln- ska massa resurser läggas i flera år för att söka efter mamman? Hur mycket resurser (läs skattepengar) ska läggas på att aktivt arbeta för en återförening om mamman valt bort sitt barn?

    En aspekt till; mamman övergav sitt barn i Sverige- om hon vill ha barnet åter så vore väl det naturligaste att hon börjar leta på platsen där hon övergav henne? Vilar inget ansvar på föräldrarna att söka efter sitt barn om de vill ha dem åter?
  • Jag1977
    Flash Gordon skrev 2012-09-26 05:19:01 följande:
    Det kan inte vara "oavsett medborgarskap".   Franska myndigheter måste bestämma om franska medborgare skall adopteras bort eller inte. Det måste vara franska myndigheter som beslutar om deras medborgares ev separationer, eller inte.   Sverige och svenska myndigheter kan inte stjäla barn från andra länder och sedan adoptera bort dem.   Den principen är inget någon kompis till det aktuella paret på socialnämnden i Lund kan sätta sig över.  

    Men barnet är född i Sverige och övergavs i Sverige. Finns ingen biologisk förälder som vill ta hand om barnet så övergår ju ansvaret till socialen där barnet finns. Barnet är inte "stulet". Barnet är först övergett och sedan omhändertaget efter misshandel. Du menar att det är stulet från Frankrike eller modern?
  • Jag1977
    Loveandh8 skrev 2012-09-26 16:09:04 följande:
    Men de får inte behålla henne, finns det inga i Frankrike som är minst lika bra, så hon får rätt språk när mamma dyker upp, varför denna rasism emot Fransmän?

    Du har nog missat anknytningsforskningen om du tror att det handlar om misstro mot Frankrikes förmåga att ta hand om henne.
  • Jag1977
    Donum skrev 2012-09-26 18:58:52 följande:
    Det där är ju en helt egen tolkning, eller snarare familjehemmets omdömseslösa tolkning, att mamman inte har något intresse att få tillbaka flickan. Vi har ingen aning om varför hon kände sig tvungen att lämna flickan från början och inte heller under vilka omständigheter hon levt under sedan dess. Ponera att hon är utsatt för trafficking och inte har möjlighet till mer kontakt än den hon faktiskt har tagit genom ambassaden. Då stämmer vare sig din eller familjehemmets svartmålning in på henne.  Det är inga konstigheter att lära sig ett nytt språk som tvååring.  De svenska fosterföräldrarna är fullständigt inkompetenta och ska förhoppningsvis bannlysas från all familjehemsverksamhet framöver.  

    Och hur kan du döma ut fosterfamiljen? Känner du dem eller är det din bedömning utifrån massmedia eller rykten (du vet jag känner en som känner en som känner dem så jag VET...)
  • Jag1977
    Donum skrev 2012-09-26 20:14:22 följande:
    Mycket enkelt. De bryter mot all sekretess och har således helt och hållet misskött sitt uppdrag som familjehem. 

    Fast du vet väl inte vem som sagt vad, uppgifterna kan ju komma från fler håll? Dessutom så är migrationsverkets beslut knappast sekretessbelagt.
  • Jag1977
    Donum skrev 2012-09-26 20:14:22 följande:
    Mycket enkelt. De bryter mot all sekretess och har således helt och hållet misskött sitt uppdrag som familjehem. 

    Det beror väl för övrigt på vilken typ av placering de har. Familjehemsplaceringar via LVU har ingen regelrätt sekretess. Däremot får man skriva under att man tänker sig för vad man säger och till vem. Alltså behöver de inte ha brutit mot sekretess då LVU beslut är allmänna handlingar, även migrationsverkets beslut är knappast sekretess belagd för berörda parter.
  • Jag1977
    Donum skrev 2012-09-26 20:31:02 följande:
    Jo, det vet jag. Jag vet att familjehemmet inte bara har uttalat sig i media utan också passat på att hänga ut flickan i tv. Familjehemmet har uttalat sig om både flickan och mamman helt utan tanke på deras rätt till integritet.  

    Ja fast du påstod ju att de brutit mot sekretessen vilket de inte behöver göra bara genom att påtala migrationsverkets beslut.
  • Jag1977
    Donum skrev 2012-09-26 20:37:13 följande:
    Nej, jag har inte påstått att de bryter mot sekretessen när de yttrar sig om Migrationsverkets beslut. De bryter mot sekretessen när de uttalar sig om flickans privata förhållanden.

    Inte om det som sagts står att läsa i beslutet om LVU.
  • Jag1977

    Sen är ju frågan om de alls har sekretess. För familjehemsföräldrar råder som sagt ingen sekretess!

Svar på tråden Hadide, fel på Frankrike?