• banditqueen

    Insemination i Danmark

    Hej allihop!
    Jag och min flickvän vill jättegärna skaffa barn. Just nu är inte aktuellt då vi båda pluggar, men min flickvän är 35 (jag 22), så ska man stå i nån slags kö kanske man måste börja tänka på det redan nu (vad jag hört kan man inte insemineras efter 40 år, och hon vill bära det första barnet). Vi har ingen aning om hur man går till väga, hur man börjar, vart man vänder sig osv. Men vi vet att vi vill göra det i Danmark.
    Någon som gjort detta som har lust att svara på mina frågor? Vore otroligt tacksam för svar. Vet att det är många frågor, men vill gärna veta hur processen går till liksom, och jättegärna komma i kontakt med något annat lesbiskt par med barn.  

  • Svar på tråden Insemination i Danmark
  • Gaytjej

    Ska ni göra det i Danmark så är det ingen kö! De har inte heller 40 år som gräns, utan den är vanligen flera år högre. Däremot så minskar ju ens fertilitet rätt mkt, så av den anledningen kanske man inte ska chansa på att vänta för länge...

    Man börjar förslagsvis med att surfa runt på de olika fertlitetklinikernas hemsidor! Under svårt att få barn/insemination ligger det en lång lista med olika kliniker.  När man väl har bestämt sig så kan man i stort sett komma på nästa ägglossning. Ibland vill de att man har ett journalsamtal med dem först. Det man behöver ha med sig är ett blodprovsresultat som visar att man är fri från HIV.

    Vi har skött det mesta av korrespondensen med klinikerna via mail. Bra är att ha en svensk gyn på hemmaplan som kan kan göra eventuella VUL (vaginala ultraljud för att kolla hur äggblåsorna ser ut, för att hitta optimala dagen för insemination), men det är ingen nödvändighet.

    Lycka till! 


    Regnbågspäron? Välkomna till vår grupp!: www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/regnbagsfamiljer-108/forum
  • banditqueen

    Oj, där ser man! Tusen tack för svaret Gaytjej!
    Kom på en fråga till, hur mycket kostar det? Är det olika pris för olika sperma typ? Hörde från nån att om man vill ha från nån som är doktor eller nåt så är det jättedyrt typ, men det kanske inte stämmer..? (har ingen aning som du märker :P)
    Vad använde ni (eller nån annan som vill svara) för klinik? 

  • nilla78

    Det finns barnmorskekliniker och läkarkliniker. Tidigare har en praktisk skillnad varit att läkare bara får använda anonym donator och bm får använda även öppen. Från 1/10 tror jag det ändras men jag är osäker!

    Anonym donator är billigare, har för mig att mina inseminationer kostade runt 3000DKK. Hur mycket det kostar är alltså avhängigt vilken klinik och öppen el anonym donator. Förslagsvis surfar du olika hemsidorna och jämför. Ex på klinik; Danfert, vitanova, triangeln, stork, CFC, Gaia, cicconia...

  • Gaytjej

    Vi började på CFC, som var billigast. Gjorde 5 inseminationer där (parallellt med att vi gjorde 5 st i Sverige). När vi gav upp inseminationerna och skulle gå till IVF så bytte vi klinik, bl a för att Trianglen kändes lite tryggare/seriösare än CFC. Long story. Vi är iaf supernöjda med Trianglen på alla sätt och vis (och inte bara för att de hjälpt oss att tillverka våra två barn). 


    Regnbågspäron? Välkomna till vår grupp!: www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/regnbagsfamiljer-108/forum
  • sina

    Den enda prisskillnaden är väl fortfarande mellan anonym och med id-release?

    Jag har för mig att jag på någon spermabanks hemsida har sett att priserna skiljer sig efter hur "bra" dosen är - alltså inte donatorn, utan just hur koncentrationen ser ut i en specifik dos. Däremot tror jag inte att den skillnaden följer med genom kliniken till slutkunden/patienten.

  • Liillii90

    Hej, jag och min sambo är just nu uppe i detta också. Vi har bara gynnundersökning, och ett prov till samt samtalet Med storken sen är vi redo och jag är 22 och hon är 34 år. Men hon vill inte bära, så det blir jag som gör det. Kan vi inte maila istället känns lättare än att vara här. Med vänlig hälsning, Linda

Svar på tråden Insemination i Danmark