• mikaelak

    osynlig tandställning???

    Hej! Undrar om nagon har använt sig av inman aligner för tandreglering, eller annan form av "osynlig" tandställning? Skulle gärna vilja har lite fakta, hur resultatet blev, etc. (och gärna rekommendation för klinik i sthlm!) Tack!!

  • Svar på tråden osynlig tandställning???
  • Kjellgren

    Vad jag förstår (jag är tandläkare men inte specialist på tandreglering) är det fortfarande ganska små bettförändringar man kan korrigera med tex Invisalign.

    Även lingual tandställning finns och är vad jag förstår mer flexibel, då har man en "räls" på insidan av tänderna istället och kan korrigera fler typer av bettfel.

    Räkna med längre behandlingstider och högre pris jämfört med en traditionell "räls-tandställning", slutresultatet ska dock bli lika bra förutsatt att ditt bettfel passar för behandlingen.

    I Sverige är det ännu inte så många ortodontister som har stor erfarenhet av någon av teknikerna - fråga gärna hur många patienter de har behandlat! Tyvärr har jag ingen att rekommendera i Stockholm. 

  • mikaelak

    Tack för svaret! Fasader da? Har bara en tand som jag vill atgärda och vill helst inte ha tandställning i ett par ar....

  • _elin_

    Jag står i uppstart av invisalign. Har inte börjat än och vacklar lite fortfarande pga priset.

    Men jag har väldigt sneda framtänder och det ska enligt min tandläkare inte vara några problem att åtgärda.

  • _elin_

    Jag klickade in på ett nyare inlägg och så av nån anledning gled jag in på detta gamla. Kan inte ta bort kommentaren heller... sorry!

Svar på tråden osynlig tandställning???