• Anonym (HIV+)

    Jag har HIV - något du undrar?

    Har levt med HIV i 8 år, men har bara vetat om det i 5,5 år.
    Heterosexuell, svensk, kvinna och mamma.

    Fråga på!

  • Svar på tråden Jag har HIV - något du undrar?
  • Anonym (HIV+)
    rebeckan skrev 2012-10-10 21:53:14 följande:
    Låter inte som en bra kille, tur att du har gått vidare!! Lät som att han ljög om rätt mycket.. Usch! Bra intiativ att starta denna tråden dock, läser allt och lär mig mycket :)
    Det var han verkligen inte! Men det är lätt att vara efterklok Flört
    Jo, sin ålder, sitt tillstånd, låg runt... Kan väl inte direkt påstå att jag är ledsen för att han sitter inne, samtidigt som jag vet att han behöver hjälp för sitt beteende.

    Vad bra att du lär dig något nytt, var det som var syftet Glad Är det något du undrar över så är det bara att fråga.

    Jag tar en paus för kvällen (trött småbarnsmorsa) men återkommer med svar imorgon!
  • Anonym (HIV+)
    LängtansBlåaBlomma skrev 2012-10-10 21:54:45 följande:
    Vet dina vänner om det, tex de som du och din kille umgås med ibland?
    Blandat. De flesta av mina vänner som vi träffar ofta vet. De vi träffar mer sällan vet inte.
    Av sambons vänner vet ingen. Ser inte någon anledning till att de ska veta helt enkelt, och inte han heller.
  • Emmi27

    Tack för en fantastisk tråd TS! Har faktiskt ingen fråga för alla har ställt så bra frågor redan. Alla människor i hela världen borde läsa den här tråden, man lär sig massor!

  • Anonym

    Hur länge brukar man leva med hiv om de inte bryter ut till AIDS ?
    Funderade du på självmord när du fick hiv beskedet ?

  • Färgpaletten

    Pratas om HIV på efter 10 med malou nu. Intressant! Många (inkl. Mej) behöver veta mer om HIV. Bra initiativ med denna länk!!:)

  • Anonym (HIV+)
    Chridhe skrev 2012-10-10 22:38:00 följande:
    Jätteintressant tråd! Sov gott!
    Kul att du tycker det Glad Hoppas du sov gott med, det gjorde jag Glad
    Emmi27 skrev 2012-10-11 08:15:04 följande:
    Tack för en fantastisk tråd TS! Har faktiskt ingen fråga för alla har ställt så bra frågor redan. Alla människor i hela världen borde läsa den här tråden, man lär sig massor!
    Tack! Hjärta

  • Anonym (HIV+)
    Anonym skrev 2012-10-11 08:28:24 följande:
    Hur länge brukar man leva med hiv om de inte bryter ut till AIDS ?
    Funderade du på självmord när du fick hiv beskedet ?
    Det är svårt att säga. Det finns de som utvecklar AIDS några månader efter smittotillfället och så finns det de som bär på HIV i 20 år utan att utveckla AIDS. Här har vi effektiva bromsmediciner så det är i princip ingen som dör i AIDS i Sverige (kan vara enstaka fall då det kommer folk hit som är sjuka men inte vet om att de bär på viruset men det är i teorin, har inte hört om något fall).

    Ett kort tag, ja. Fast det var inte att jag skulle göra det direkt utan om jag började utveckla AIDS tänkte jag. Men sen fick jag snabbt information på sjukhuset när jag fick beskedet. Då min läkare sa att du kommer kunna få friska barn. Och du kommer antagligen dö av ålder eller andra sjukdomar men garanterat inte i AIDS.
  • Anonym (HIV+)
    Färgpaletten skrev 2012-10-11 10:46:59 följande:
    Pratas om HIV på efter 10 med malou nu. Intressant! Många (inkl. Mej) behöver veta mer om HIV. Bra initiativ med denna länk!!:)
    Kollade på det också! Jättebra program tyckte jag Glad
    Malou verkar väldigt engagerad i ämnet då det förekommit flera gånger på kort tid (inte bara denna vecka utan flera omgångar innan). En som jag känner var med där för någon månad sen. Så jäkla starkt att ställa upp med tanke på alla fördomar som fortfarande finns.
  • Parcae
    Anonym (HIV+) skrev 2012-10-10 21:00:42 följande:


    Tack och lov har jag inte stött på någon som förnekar HIV/AIDS. Men jag har läst på vissa forum om folk som förnekar dess existens. Och suckar.

    Du får ursäkta men jag är kass på sådana termer, men menar du smittade personer vars nivåer håller sig låga trots att de inte äter mediciner? I så fall, ja. En person vet jag. H*n smittades vid födseln och har aldrig behövt äta mediciner. H*n är idag över 25 år gammal och så vitt jag vet slipper fortfarande mediciner. Dock verkar det så att viruset är lite "snällare" om man haft det sen födseln. Såklart är det individuellt men har sett ett annat fall då personen smittats vid födseln och som inte behövde medicin förrän mer än 20 år efteråt. Känner ingen som blivit smittad i vuxen ålder som inte behövt mediciner efter den tiden.


    Ja precis, det var sådana personer jag menade. Det finns tydligen bara väldigt få sådana personer runt om i världen som aldrig behövt mediciner och som själva lyckas hålla virusnivåerna låga och CD4 höga. Det forskas visst intensivt på dem.

    Skönt att du sluppit stöta på förnekarna.

    Jag läser en del om forskning kring HIV. Det började för många år sedan då jag arbetade på ett sjukhem som hade ett par HIV+. Jag har väl en liten släng av hypokondri och bestämde mig för att själv läsa på ordentligt om sjukdomen för att slippa onödiga rädslor och därmed bemöta patienterna på ett sämre sätt.
    Den kunskap jag fick i skolan 1994 var inte särskilt mycket att hänga i julgranen liksom. Efter det har jag helt enkelt fortsatt att hålla mig uppdaterad, eller ja hyfsat uppdaterad i alla fall.
Svar på tråden Jag har HIV - något du undrar?