• mumin99

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej
    Jag är ny i tråden och min bakgrund är att jag har ett misslyckat ÄD 201-2013 på en annan klinik. Vi tittar nu på AVAPeter då det verkar som om de inte har några väntetider på donatorer och att de arbetar mer professionellt med att matcha blodgrupp med givare och mottagare  samt  att de ger fler och effektivare stödmediciner. Vilka mediciner fick ni under behandlingen förutom progesteron och progynon?

    Trevlig påsk 

  • mumin99

    Hej

    Tack Marge  och beklagar för minuset, men jag känner igen besvikelsen (blöder  ut FET försöket nu).  

    Jag hade samma mediciner och under FET bad jag  om cortison 5-20mg (20mg under ruvningsdag 1-5) för att sedan trappa ner det till 10mg.   FET embryot var dock ett klass 4 embryo och endast odlat 1-2 dagar så chanserna att det skulle fästa var ju minimalt. Förstår inte att man sätter in ett så dåligt embryo. De frusna är ju alltid sämre än de färska och inget av våra embryon var odlade till blastocyster. (detta var alltså på min första klinik i "ett annat land")
    Som jag uppfattat så odlar AVA PETER alla embryon till blastocyster?   

    Ryssland kräver visum, så ifall vi väljer AVA PETER så är det ju mer omständigt med reseplaneringen. Har den planeringen gått smidigt? eller vad det papperskrångel?   Hur länge fick ni vänta innan ni fick en lämplig donator?  

    //Mumin99 

  • mumin99

    Hej Alex och Marge

    Tack för alla tips. Första mejlkontakten  är nu gjord och vi fick svar idag. 
    Tänkte låta kroppen vila ett tag. Känner mig rejält mörbultad av alla hormoner och cortisonet efter både ET och FET. Förhoppningsvis så är vi igång till hösten, men hoppas kunna komma iväg på första besök under sommaren. Under tiden så får sambon knapra Evitamin, zink och folsyra; för att höja spermiekvalitén.

    Tror starkt på blastocyster eftersom det står på de flesta klinikers hemsida att det ökar chanserna att embryona fäster. Däremot så blev vi aldrig informerade om det på vår förra klinik och vi är mycket irriterade på all information som man undanhållt.
    Som kund köper vi laboratorieteknik och de bästa metoderna för äggdonation och föredetta kliniken pratade om bättre tur??
     

    Hur unga/gamla var era donatorer? 

    //Mumin

  • mumin99

    Hej Alex

    Tack för svar. 22 år låter som en alldeles perfekt ålder. Äggen  skall ju vara dunder unga för att det skall bli toppenembryos. Vi fick aldrig veta hur gammal donatorn var endast  spannet 18-35år.   

    Erfarenhet på förra kliniken;
    Vid ET så fick jag ont i huvudet och fruktansvärd sendrag i vaderna. Sambon fick massera och träning hjälpte till att släppa på krampen. Vid besök hos gynekologen så  bekräftade hon att det ökade öströgenet  i kroppen ger sendrag  hos gravida kvinnor. Huvudvärken får många, så var förberedd på den. Av Trombylen kände jag inget.
    Vid FET nu i mars var jag inte nedreglerad med Procren utan gjorde den i egen cykel. Tog även Prednisolon under FET.
    Jag fick märkliga hjärtklappningar som jag upplevde som obehagligt.  Det kan ha varit mycket påslag på kroppen med både Prednisolon och Progynon. 

    Vi är nu i mejlkommunikation med AVA Peter. Alla svar känns proffessionella och de verkar ta tid att analysera prov och protokoll, trots att vi inte ens har bokat dag för första konsultation. Min nuvarande gynekolog säger att vi inte kommer att bli besvikna på Ava Peter....  

    Har ni fått utskrivet Fragmin? Blodtunnande medicin som skall vara bättre än Trombyl. 

    Ha det bra
    /Mumin  

  • mumin99

    Hej Hoppfull

    Jag har själv erfarenhet av polyp och fick inte börja någon ÄD behandling förrän den var borttagen. ÄD kliniken menade att  embyon fastnar inte om det finns polyper.  Det tog ca 4 månader att få op tid efter det att remissen skickats iväg av ordinarie gynkliniken. Man ansåg inte att det var ett  brådsklande ärende.

    Polyper är svåra att se vid vanlig gyn undersökning. Man måste spruta in koksaltlösning för att se  polyper med ultraljud.     

    Önskar dig lycka till och hoppas du får en tid snart.    

    //mumin   

     

  • mumin99

    Hej

    Grattis till alla plus . Vi har en paus och  gifter oss istället. Nytt  ÄD försök blir först  2014. Vi har nu fått alla remisser för nya blodprov  mm men avvaktar tills vi har bestämt oss för exakt tidpunkt. Vi har även börjat titta på andra kliniker bla I Brno Tjeckien som är "prisvärda" och har hög successrate. Följer tråden och håller tummarna att allt går vägen till en frisk bebis för er som plussat.   
    /Mumin

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012