Inlägg från: greeneyes |Visa alla inlägg
  • greeneyes

    Vi kring 30 som jobbat på syskon några månader.

    Välkomna ni som är nya Håller med övriga här om att ägglossningstester / tempning är kanon om man är osäker på sin ägglossning.

    Här är skengraviditeten i full gång. Denna gång kommer jag att bli helt knäckt om det bara är inbillning, har aldrig känt det så här tydligt. Vet inte hur jag ska få tiden att gå fram till dess att jag kan testa. Har googlat järnet på hur tidigt man kan testa men jag är ju bara på ÄL+5. Hjärnan säger mig att jag inte kan känna något så här tidigt, men åh vad svårt det är att stänga av... 

  • greeneyes

    Lilla kakan: Nä jag vet... *muttrar irriterat på kroppen*
    I min desperation googlade jag igår och hittade denna artikel ( fof.se/tidning/2007/5/har-faster-agget )där det står motsatsen till vad alla säger om att det är först efter implantation som hcg börjar produceras:

    "Under transporten genom äggledaren måste det befruktade ägget annonsera sin ankomst till livmoderslemhinnan. När ägget har delat sig några gånger börjar det därför tillverka hormonet humant koriongonadotropin, hCG, som signalerar att ägget är på väg. Det är troligen denna signal som får kvinnans kropp att ställa om från månatlig menstruationscykel till graviditet."
     
    HAHA, hoppet är det sista som överger en

  • greeneyes

    Lilla kakan: Visste väl att jag kunde lura fram dina proffskunskaper Intressant förklarat! Tyvärr är väl Forskning o framsteg inte världens säkraste källa om jag ska vara lite källkritisk...
    Nu spekulerar jag vilt, men kan det inte vara så att blastocysten avger ett ämne som liknar hcg för att signalera till slemhinnan att bli redo. Ett ämne som ger tidiga symptom men som inte upptäcks på hcg-prov? Bara att man så noga fokuserar på hcg i forskning etc att man inte tittat på det? *Nobel-priset nästa* Nädå, men det är en intressant tanke iaf, jag gillar ju att spekulera.

  • greeneyes

    Lilla kakan: haha, tur att du inte idiotförklarade min teori

    Anceka: det stämmer för mig, jag känner alltid vilken äggstock jag ägglossar ifrån.

    Blifyra: Gyn kan aldrig vara sååå pricksäker med när äl sker genom att titta på en äggblåsa. Det vet jag av egen erfarenhet när jag gick på fertilitetskliniken och åt ägglossnshormoner. Så gå på lördagen som äl-dag om du tror att det var så.

    Jeeeenny: ååh vad härligt att höra! Kanske var lite skrämseltaktik med hot om medicin som behövdes

  • greeneyes

    Blifyra: jag ska ta samma prov som du, de sa att jag behövde ta det på exakt dag 8. Så ring och säg att du med största sannolikhet hade äl på lördagen istället. Då får du nog ta blodprover på fredagen.

  • greeneyes

    Mua & Anceka: Vi började också i juli, det känns som en evighet men vi är ju fortfarande inte uppe i genomsnittet med antal försök det krävs - glöm inte det. Det brukar vara lättare att tänka så.

    Anceka: Jag har kollat BF för oss som har samma BIM-datum... Men jag ska inte föra otur med mig och berätta, så jag håller det för mig själv

    Jag håller på att BLI GALEN. Nåt skumt är det med min kropp och jag är livrädd att jag har så höga förhoppningar att jag blir rejält ledsen om mensen kommer. Jag ska börja jobba igen kring BIM (efter sjukskrivningen), känns som gaaaanska dålig tajmning.
    Det är dumt att jag inbillar mig så, det enda symptomet jag har är ett rejält ilande/molande/surrande i livmoder och det strålar ut ända bak mot rumpan och känns tom i tappen. Men annars inget, så varför måste jag gå och inbilla mig saker?!  
    *klämmer på tuttarna, kollar efter flytningar och diverse annat desperat*

     

  • greeneyes

    *skickar kramar till alla er som deppar* {#emotions_dlg.flower}

    miap01: Välkommen! Jag har en´07:a hemma Ja, jag har gjort utredning som visade på fel på sköldkörteln, så jag har fått börja äta medicin och pausa försöken. Denna månad är första gången vi får försöka - så jag är givetvis jätteinbillningsgravid redan  

  • greeneyes

    mia: Jo, bitter förstår vi i denna tråd allt för väl tyvärr. De flesta av oss har ju försökt ganska länge (jämfört med alla ooops eller "det gick på första försöket"). Men vi försöker peppa varann så got det går
     

  • greeneyes

    mia: Tror du inte att du kan ha fått ett tidigt mf förra månaden då? Jag tror att jag haft några eftersom jag hade så himla tydliga symptom de månaderna.
    Jag tycker absolut att du ska kolla sköldkörteln igen, det är inte att leka med. Jag fick mf i höstas och sedan visade utredningen fel på sköldkörteln (Hashimotos sjukdom), så det lär ha varit det som orsakade mf.

  • greeneyes

    Akinna: Jag vet PRECIS hur du känner dig. JAg sitter och väntar på att min kompis ska komma med sin gravida tjej på middag. Gravid av misstag - och de ska få i juni när mitt mf var beräknat.
    Bita ihop - ja. Massor av rödvin - ja.

Svar på tråden Vi kring 30 som jobbat på syskon några månader.