• Wimsey

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Jag har omvärderat det där och kommit fram till att jag faktiskt skulle glad oavsett vem jag fick den av (innan gjorde jag skillnad på vem som var givaren). Jag skulle också bli lite smickrad eftersom givaren faktiskt verkar tro att jag hellre skänker vaccin till barn än tar emot en present själv


    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    Butterscotch skrev 2012-12-19 08:49:45 följande:
    Jag med. Men då ser jag hellre att givaren inte ger mig något alls utan bara på egen hand ger till välgörenhet utan att brodera ut för hela världen vilken fin och empatisk person han/hon är genom att maskera givandet som en julklapp. Det blir så larvigt på nåt vis. Välgörenhet ska man inte skylta med, tycker jag. 

    Om man skyltar med det så kan det ju inspirera andra, då får det ännu mer effekt.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    Anonym skrev 2012-12-19 10:40:54 följande:
    åså du får både känna dig god och slipper köpa julklapp. Lägg dina egna pengar på det då, och säg att du istället för julklppar ger till välgörenhet!

    Men böla ... Du vet inte vare sig vem hon har köpt dem till eller vad de har för traditioner sinsemellan.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey

    [quote=68010479][quote-nick]Butterscotch skrev 2012-12-19 10:54:21 följande:[/quote-nick]Jag tror jag ska sluta med att ta med små presenter till värdparet när vi är bortbjudna på t ex middag, och istället hänvisa till att vi på månatlig basis ger pengar till välgörenhet. [/ Inte pengar som du ändå ger, men jag hade definitivt blivit glad för ett kort om vaccin eller vad det nu kan tänkas vara utöver det som värdinnepresent. Som värdinna förväntar jag mig ingenting och hellre än choklad liksom.


    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    Mariohn skrev 2012-12-19 11:35:02 följande:
    Vore det inte en bra idé att ha det där lättillgängligt i alla butiker som folk springer i? Det tycker jag. Jag tror att folk är mer benägna att slänga iväg en barnmorska medan de ändå betalar sina leksaker. 

    Vaccin har jag sett i kassan i många butiker.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    Elin 885 skrev 2012-12-19 11:37:00 följande:
    kanske. jag springer dock inte i några butiker utan går lugnt och stilla, eftersom jag sköter julklappsinhandlingen redan i november. eftersom jag dessutom köper från unicefs gåvoshop varje år till alla i familjen så tar det inte så lång tid, sen får alla något litet bara för att ha ett paket under granen. man kanske får lära sig att planera lite?

    Varför då? Det är de som vill ha pengar, då är det upp till dem att förutspå hur de får så många som möjligt att köpa det.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    Kinya skrev 2012-12-19 12:03:51 följande:
    Jag är ju då så gammalmodig och tråkig att jag engagerar mig i att ge mina nära och kära julklappar jag tror att de blir glada över. Jag ger dem saker för att glädja dem. Jag ger dem saker som de vill ha. Jag gör mitt bästa för att hitta sånt de skulle bli glada över. Vad hände med att ge bort något endast för att mottagaren ska bli glad? Sen skänker jag till välgörenhet också men det utesluter inte att jag ger genomtänkta julklappar till mina närstående.

    Det är det väl inte helt omöjligt att den som har köpt en välgörenhetsjulklapp också har gjort. Sedan kan man förstås ha fel, men det kan man ha om man köper en matberedare eller en skjorta också.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 12:09:22 följande:
    "Önskat dig"? Själv har jag inte "önskat mig" saker i julklapp sen jag var barn. Det kanske är skillnad på hur barn och vuxna ser på det här med julklappar?

    Jag önskade mig faktiskt en julkllapp i år första gången sedan jag var tonåring, men det är såklart för att jag fick frågan och för ovanlighetens skull kom på något bra. Annars är mamma bättre på att veta vad jag blir glad för än vad jag är.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    Kinya skrev 2012-12-19 13:02:15 följande:
    Men om man nu tycker att det är en så fantastisk julklapp varför inte bara nöja sig med att informera sina nära och kära om att man endast vill att de epngar de lägger på ens julklappar ska gå till välgörenhet istället för något annat? Respektera sen att alla inte tycker likadant. Ja, att köpa en skjorta till en person som man vet inte tycker om skjortor eller trädgårdsmöbler till en som varken har trädgård eller balkong är lite förolämpande då det visar på ett mycket litet intresse för mottagarens individ. Jag tycker att det handlar om respekt att göra sitt bästa för att mottagaren ska bli glad för de man ger dem.  

    Det spelar ingen roll hur mycket tid du lägger på att komma på den perfekta julklappen för du kan fortfarande ha haft lika fel som de som ger välgörenhetsgåva till de 50% i omröstningen som inte skulle bli glada. Om du. Inte går strikt efter en önskelista, men det är ju jättetrist och de flesta självförsörjande vuxna har inte en sådan.
    gammal detektiv i ny förpackning
  • Wimsey
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 16:25:19 följande:
    ...Eh...jo...jag tycker nog att det är lite barnsligt att gilla att öppna paket och att få presenter...

    Jag tycker att det är rätt kul att öppna paket och få presenter, man behöver inte vara så vuxen jämt Men man köper ju de presenter man vill till varandra, man köper det man tror ska göra mottagaren glad och jag kan inte för mitt liv förstå att så månganuttryckerndet det som otänkbart att givaren helt enkelt har trott att en välgörenhetspresent ska göra mottagaren glad när hälften faktiskt har sagt att de skulle bli glada.
    gammal detektiv i ny förpackning
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?