• Elin 885

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    jag ger alla i familjen en julklapp via unicef gåvoshop varje år....
    sen ger jag någon liten grej bara för att man ska få öppna ett paket.

  • Elin 885
    Elin 885 skrev 2012-12-19 11:00:14 följande:
    jag ger alla i familjen en julklapp via unicef gåvoshop varje år....
    sen ger jag någon liten grej bara för att man ska få öppna ett paket.
    alltså gåvobevis då.
  • Elin 885
    Mariohn skrev 2012-12-19 11:35:02 följande:
    Vore det inte en bra idé att ha det där lättillgängligt i alla butiker som folk springer i? Det tycker jag. Jag tror att folk är mer benägna att slänga iväg en barnmorska medan de ändå betalar sina leksaker. 
    kanske.
    jag springer dock inte i några butiker utan går lugnt och stilla, eftersom jag sköter julklappsinhandlingen redan i november.
    eftersom jag dessutom köper från unicefs gåvoshop varje år till alla i familjen så tar det inte så lång tid, sen får alla något litet bara för att ha ett paket under granen.
    man kanske får lära sig att planera lite?
  • Elin 885
    Mariohn skrev 2012-12-19 11:40:09 följande:
    JA, nu var det ju knappast fråga om att jag behöver en lektion i planering. Jag har inga problem med detta. MEn det är ett faktum att folk rusar runt som galna innan jul och har man någon insyn i hur detta med försäljning, marknadsföring och det mänskliga psyket fungerar...Då är det inte svårt att förstå att man skulle sälja mer om man syntes bättre och i vilka sammanhang det skulle vara gynnsamt att vara lättillgänglig. Så funkar det förstår du. Den som vill ha pengar måste finnas där det behövs. Det är inte upp till gemene man att upptäcka det själv. Folk som inte är intresserade letar nämligen inte. Men kan bli intresserade om de trots allt uppmärksammar fnomenet. 
    nja en del jag känner letar, faktiskt väldigt många.
    men visst kunde man göra det lättare, skriv ett mail till unicef och förslå det vettja.
  • Elin 885
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 11:41:29 följande:

    ...det kommer inte att hända. Skrattande
    beror väl på vilken person man är, jag känner få som panik-handlar juljklappar.
    de flesta sätter sig ned och funderar på bra klappar till alla de känner.
    men eftersom jag har sett julpaniken så förstår jag att många panik-handlar.
  • Elin 885
    Kinya skrev 2012-12-19 11:40:52 följande:
    Nej, jag hade inte blivit glad då jag anser att det är en snål present. Ge mig hellre något billigt (men genomtänkt) och skänk resten till välgörenhet i ditt eget namn. Om du absolut måste ge till välgörenhet i MITT namn vill JAG bestämma vilken välgörenhet jag vill att det ska skänkas till då vi två inte nödvändigtvis har samma prioriteringar.
    Jag skulle odck blivt glad för den sortens välgörenhetspresent där man faktiskt köper något riktigt som r' fint till den man ger bort det till t.ex. ett halsband där en del av summan går till välgörenhet!
    fast det skäns ju i gåvogivarens namn inte gåvomottagarens, så vad är problemet?

  • Elin 885
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 11:45:32 följande:
    Ja, alltså jag pratar väl i första hand för mig själv, när jag säger: Det kommer inte att hända. Jag blir fortfarande förvånad varje månad, när man måste betala hyran. Planering är inte riktigt min grej. Men det brukar gå bra ändå. Glad
    hm ok.
    ja själv så är jag inte sån alls och kan inte relatera till det.
    jag lägger in alla räkningar när dem kommer och dem dras från ett speciellt räknings-konto som jag fyller på samma dag som csn-pengarna kommer in. dem läggs direkt i räkningskontot eftersom jag har lagt in det så.
    jag har adhd och var väldigt som du beskriver som ung, men nu som vuxen så vet jag att man måste lära sig att planera och dona.
    jag sparar pengar varje månad till frisörbesök t ex som jag gör varanan månad (då tas det ut från kontot).
    jag sparar pengar i ett allmänt sparande också varje månad, samt att jag sparar en slant på min och min mans konto för vår bröllopsresa.
  • Elin 885
    Butterscotch skrev 2012-12-19 11:47:28 följande:
    Om det är på det viset är det ju ännu konstigare att ge bort något sånt i julklapp till någon annan. Man ger någon ett papper som bevis på att man gett en julklapp till någon behövande i sitt eget namn? Var kommer julklapps(papperslapps-)mottagaren in i gåvobilden?
    man kan välja att skriva in gåvogivarens namn om man vill på gåvobeviset, jag gör alltid det, men det skänks i mitt namn och det är jag som får tack-mailet sen som är adresserat till mig och mitt namn.
  • Elin 885
    Anonym skrev 2012-12-19 14:42:49 följande:
    Fast är det några som är otacksamma så är det väl barn? Vuxna har ju för det mesta (i alla fall de vuxna jag umgås med) vett att uppskatta det faktum att de får en julklapp överhuvudtaget, medan många barn blir oerhört besvikna om de inte får vad de vill ha...
    som barn så var vi tacksamma för vad vi fick, inga sura miner. sen kanske inte det var det man helst ville ha, men man tackade artigt för juklappen (och födelsedagspresenten för den delen också) ändå. man visade aldrig att man var besviken för att min inte fick det man helst ville ha, kanske till mamma och pappa men aldrig till någon annan. ohyffs!
    det är inte alla barn som ens får julklappar, eller mat för dagen, då ska man faktiskt vara tacksam för det man får.
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?