• Jämlik vård

    Bemötande av ensamförälder Västra Götalandsregionen

    Kunskapscentrum för Jämlik vård arbetar just nu med en dialog med invånarna i Västra Götalandsregionen kring jämställt och jämlikt föräldraskap i mötet med vården. Vi vill fånga hur föräldrar och blivande föräldrar bemöts i vården.  I ett bildmaterial som ska användas för att fånga människor intresse och skapa diskussion söker vi olika familjekonstellationer för att belysa kön, genus, ålder och enticitet.


    Vill du bli fotograferad för projektet och medverka till diskussion? Endast symbolisk ersättning utgår men projektet ska förhoppningsvis belysa viktiga frågor! Bilderna kan gestaltas av modeller/skådisar men vi vill gärna att det ska vara vanliga, verkliga människor. Därför letar vi efter personer här på familjeliv som bor i Göteborg (eller närhet) som kan tänka sig ställa upp.


    Till bilderna söker vi:
    1. Ensamförälder som adopterat för att belysa bemötande av ensamföräldrar och olika familjekonstellationer. Bilden kommer följas av texten "Vi är en familj".


    2. Samkönade föräldrar på MVC: ett foto av ett par med två kvinnor som väntar barn. Citatet är ”Hur gick det här till?". Fakta om bemötande av hbtq-personer


    3. Genus och kön på förlossning: ett foto av en man som ringer till förlossningen. Citat är: "Vårt vatten har gått". Fakta kring pappors delaktighet.


    4.  Kön, genus och etnicitet på BB: ett foto av en man (med utländsk bakgrund) och hans nyfödda bebis. Citatet är: ”Vad duktig han är!”. Fakta kring pappors delaktighet kopplat till föreställningar om etnisk eller religiös tillhörighet.


    Om du är intresserad eller känner någon hör gärna av dig till
    Kunskapscentrum för Jämlik Vård
    Läs mer om oss på www.vgregion.se/jamlikvard
    031-705 17 75
    Maila oss på [email protected]

Svar på tråden Bemötande av ensamförälder Västra Götalandsregionen