• Saturnus

    Fler som försöker få barn efter 40...

    Cathy skrev 2015-03-19 09:15:59 följande:

    MoM; jag köper Q10 här: www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/products_id/52750/language/en En sajt i Finland men aldrig något problem med leveransen. Apotea har 30mg tabletterna, kanske de vill ta in 100mg om flera efterfrågar?

    Linnea; jag tog Q10 i ca 3 cykler då innan jag blev gravid. Äggen mognar ju ca 3-4 mån innan äl så vill man verkligen förbättra dem så borde man ta så länge. Jag tar hela cykeln, alltså slutar inte vid äl. Q10 är ändå riskfritt att ta även i stora doser. Det är inte som annan kosttillskott som man ska vara försiktig med. Jag var bara en gång ner i Aten och därefter fick jag hjälp av Dimitri genom mail, ordinationer på intralipid och de andra medicinerna. Gör så även nu. Nej, jag har inte skickat blod men många har gjort det. Har du testat ditt prolaktin? Kan verkligen rekommendera att sänka prolaktinet till så lågt som möjligt för då balanseras även FSH och LH och det blir bättre ägg smile5.gif Jag inboxar dig!


    Jag tar gärna lite tips med. Ni verkar så insatta. Jag är 41, mitt första barn kom till på första försöket men nu går det inte. Efter tre ivf kryper man efter halmstrån. Går nu hos en kinesisk akupunktör och äter örter. Någon som provat?

    Kan någon tyda mina provsvar.

    Jag har amh på 1, prolaktin 10, lh 3, fsh 10, fsh 2.25

    Hoppas 2015 är ett bra barnår!
  • Saturnus
    Feona skrev 2015-04-12 11:23:41 följande:
    Hej Saturnus

    Är inte så aktiv här längre men går ibland in och håller mig lite uppdaterad. Vi försökte själva med syskonförsök länge och jag tappade tillslut räkningen på antalet IVF försök men vet att det va mellan 5-7st någonstans och vi har fortfarande ägg kvar. Jag fick oxå fina ägg var gång men inget ville fästa! Jag grep oxå efter sista halmstråna förra sommaren och provade bl kinesisk akupunktur och innan vi hann återföra de planerade frysta äggen så fick jag plus naturlig väg. Är idag i v37. Jag fick även någon typ av örtbehandling som skulle hjälpa mig samt att jag fick rekommendation om kostintag som va bra för min kropp. Jag önskar dig all lycka till då jag tror detta hjälpte mig mer än IVF någonsin kunde göra.

    Kram
    Åh stort grattis!! Vad härligt snart gosa bebis! Mina ägg är av dålig kvalitet. Det är det största problemet för mig. Jag har dessutom varit väldigt stressad av andra faktorer. Vilket läkarna säger att det inte påverkar. Det känns bra med akupunktur. Jag hoppas verkligen på det, du gav mig hopp!! :) Lycka till med bebisen! Kram & tack för svar.
  • Saturnus
    Feona skrev 2015-04-12 11:23:41 följande:
    Hej Saturnus

    Är inte så aktiv här längre men går ibland in och håller mig lite uppdaterad. Vi försökte själva med syskonförsök länge och jag tappade tillslut räkningen på antalet IVF försök men vet att det va mellan 5-7st någonstans och vi har fortfarande ägg kvar. Jag fick oxå fina ägg var gång men inget ville fästa! Jag grep oxå efter sista halmstråna förra sommaren och provade bl kinesisk akupunktur och innan vi hann återföra de planerade frysta äggen så fick jag plus naturlig väg. Är idag i v37. Jag fick även någon typ av örtbehandling som skulle hjälpa mig samt att jag fick rekommendation om kostintag som va bra för min kropp. Jag önskar dig all lycka till då jag tror detta hjälpte mig mer än IVF någonsin kunde göra.

    Kram
    Glömde fråga, hur länge gick du på akupunktur? Körde du långa eller korta prot? Vilken medicinering?

    Provade du Q10 med?
  • Saturnus
    Cathy skrev 2015-04-13 21:21:41 följande:

    Saturnus; det behöver inte vara fel på dina ägg! Det är klart att vid 40+ så är inte alla äggen lika funktionsdugliga men det är så mycket annat som spelar roll, särskilt hormonbalansen. Du har äl? Ibland kan äl stickorna ge plus men så lossar inte ägget (har själv lidit av det). Jag hade prolaktin inom ref men sänkte det ytterligare och fick ägglossning (som jag fattade först då att jag inte haft på flera år=äl sekret). Stress påverkar cykeln och kan hämma äl och kan också påverka prolaktinet som kan ligga bra vid en mätning men som lätt höjs av lite stress. Äggkvaliteten förbättras av Q10 (uniquinol), liponsyra, resveratrol och pycnogenol - mest av de två första tror jag. Och eftersom jag själv har immunproblem så måste jag ju nämna att tyvärr blir kroppen mindre och mindre mottaglig för embryon när man blir äldre smile4.gif Så har du återfört fina embryon vid ivf (?) så kan lite immunmediciner (kortison, intralipider) göra susen smile1.gif


    Tack för så utförligt svar. Jag har äl och får ägg och lossar. Gjorde sex inseminationer innan ivf. Varit frekvent hos gyn. Skönt att höra att någon säger att stress påverkar i allafall. Enligt ivf läkaren har kvalitén på mina ägg inte varit bra trots icsi har jag bara fått 1-2 ägg befruktat av ca 5. På tre försök har jag kommit till ET endast två gånger med dåliga ägg.

    Jag har gått på kinesiskt akupunktur nu och har fått en lugnare tillvaro och faktiskt fått jättestarka naglar sedan jag börjat med örterna o akupunktur :) så något händer i kroppen. På torsdag ska jag ta ett par prover hos gyn, ska höra om han kan mäta o se om jag fått mer ägg av behandlingen. Har ni tagit både q10 och liponsyra? Vart köper jag q10? Är det dessa jag ska köpa eller några andra?

    Jag ska prova långa prot nästa gång. Hur har era TSH värden sett ut. Har ni tagit T3 och T4 också?

    Vad är det för imunmediciner? Jag har redan ett bar som kommit till naturligt behövs det då?

    Tacksam för all hjälp!
  • Saturnus
    Cathy skrev 2015-04-15 06:05:37 följande:

    Saturnus; de där är inte den aktiva formen formen, uniquinol. För dessa behöver kroppen ca 8 vitaminer och mineraler för att ombilda (och ofta har man någon brist man inte känner till) så i praktiken blir det lite nytta för kroppen. Den aktiva formen kan kroppen direkt ta upp. Se mina inlägg, jag postade adressen till en sajt som säljer den aktiva formen. Kostar lite mer men absolut värt pengarna!


    Hittade länken, tack. Har också hunnhit läsa på lite och förstår nu skillnaden. Nu är det beställt och klart. Gick det snabbt att få hem paketet?


  • Saturnus
    Cathy skrev 2015-04-15 06:18:38 följande:

    Saturnus; så där hade jag det också. Tragglade från ivf till ivf med dålig befruktning tills jag en gång var tvungen att spruta några extra dagar pga helgstängt och då blev plötsligt äggen fina (men blev inte gravid för det, visste inte då att jag hade höga nK celler). Har dina ägg varit mogna vid ÄP? Har du tagit menopur? För mig gjorde det skillnad för min kropp bildade nog inte nog med LH för alla ägg. Fundera på långa protokollet, alltså om det är värt. För lite äldre brukar de inte vara så bra eftersom den 'stänger ner' äggstockarna och uppstarten blir trög så den ger inte fler ägg (tvärtom!), klinikerna vill ofta bara prova metoden för att de inte vet vad annat de ska göra....Man kan ha immunproblem fast man har barn. Kroppen klarar av en graviditet men så blir man inte gravid igen. Jag tar kortison, intralipider, fragmin och trombyl. Tack vare dem lyckades jag sist och tog dem hela graviditeten! Inte roligt med alla mediciner men jag har en fullt frisk tjej som aldrig annars skulle kommit i den här världen


    Med menopur kom jag inte till ET men jag fick flera ägg. Ja, när jag fått ut 5 ägg har attid minst två varit ommogna. Hmm jobbigt när korta bara gett så få ägg & dåliga, svåra beslut man måste ta. Hur gamal är din dotter? Hur länge höll du på med IVF svängen? Hur fick du veta det där om nK celler?
  • Saturnus

    Bara en ide. Kan en akupunktör återställa balansen tro? Kan kanske vara värt att prova eller ringa o fråga i allafall.

  • Saturnus

    Hej!
    Är så glad idag för jag fick nya provsvar och nästan alla prover mycket ser bättre ut. Ni som har koll på vad det betyder får gärna ge en hint. Det enda som inte blivit bättre är LH?!

    Prov       förr           nu   
    -------------------------------------     
    TSH:      2,45         1.62
    AMH:      0,81         0,93 (ny method 25% längre)
    Prolaktin: 9,8          4,5
    LH:          2,8           3,3
    FSH        9,4            8,6
    Östradiol: 248         182

    Jag är så förundrad att läkare säger att stress inte påverkar vid infertilitet. Jag har nu en mycket lugnare tillvaro efter ha haft en jättepressad situation under flera års tid. Åh om det inte är att jag nu mår bättre så beror det på akupunkturen. :)

  • Saturnus
    Cathy skrev 2015-04-29 20:10:43 följande:

    Saturnus; jag skulle säga tvärtom, att ditt LH blivit bättre smile5.gif Man ska ha LH som är lägre än FSH, vilket du har och så ska det vara högt nog för att kunna ge bra ägg. Så ditt högre värde är säkert bättre än det lägre du haft. TSH får gärna ligga nära 1 när man försöker bli gravid. Du gjorde ivf eller hur? Undrar om inte de hormonerna höjt ditt TSH tidigare? Jag har haft så och det berodde på att mina binjurar var utmattade (stress). Ditt prolaktin ligger bra till och jag ser att eftersom det sjunkit så ligger ditt FSH, LH bättre. Lovar att den minskade stressen påverkat dina hormoner på ett bra sätt smile1.gif


    Aha spännande information. Du är grymt insatt! Det är väl amh som skulle kunnat vara bättre då men jag är över 40 så det får man väl ta. Yes, jag gör ivf, försöker få syskon. TSH verkar vara väldigt omdiskuterat. I min region säger man under 2,5 är bra och under 4 i DK där jag kör ivf. Sjukt konstigt. Och på andra ställen säger man under 1. Kan bero på kalibreringen på mätmetoden kanske.

    Jag hade TSH på 1,75 för två år sedan har det ökat med stressen. Att det nu blivit ännu lägre känns fantastisk.
Svar på tråden Fler som försöker få barn efter 40...