• Allex

    Fler som försöker få barn efter 40...

    Oj - den här tråden har funnits länge.... okej om jag hoppar på så här sent?

    Är 41 och "bara" försökt i 8 månader utan ett plus. Har ett barn sen tidigare och hoppas på ett till. Har haft microademon (pga av förhöjda prolaktinnivåer) men har medicinerats för det ett tag nu och har hyfsat regelbunden cykel. Det är bara de senaste 2 månaderna jag har börjat funderat över de spottings jag får ca 5 dagar innan mens. Så nu smörjer jag mig med progesteronkräm och äter evitamin för att hjälpa slemhinnan. 

    Har på något "naivt" sätt trott att "nej, men vaddå, klart vi kommer blir gravida - det är väl inte så svårt". Men jo - det är det... :-/ Vi hade liksom släppt lite på "ett till barn"-idén i flera år .... men nu kom det upp igen. Blev nyförälskade igen (varit tillsammans i 18 år) och ja - ett till barn på det! Men - det är inte så lätt.

  • Allex

    @Lillih - i mitt landsting fick jag ingen hjälp, det jag fick var "lycka till och återkom om du blir gravid, ni får försöka själva"!! Argh! Funderar på om man kan gå till en privat mottagning - kanske man kan få hjälp där?

    Någon som vill tipsa om en privat mottagning i Dalarna!

  • Allex

    @Feona - tack! Om ca en vecka har jag äl så då ska jag köra på med progesteronkräm för andra gången. Jag äter just nu extra (288mg) e-vitamin då jag hört att det ska hjälpa slemhinnan. Jag hoppas så innerligt att vi lyckas även om det inte är stot chans i min ålder Förresten Feona - hur länge fick du kämpa med progesteronkräm?

  • Allex

    @Feona - Okej...två cykler säger du. Ja, får se då.... om ngn dag ska jag börja smörja med progkrämen. Ältestar för fullt nu, inget fertilt sekret än dock. Men dagen efter positivt utslag på älstickan ska det smörjas

  • Allex

    Bara meddelar mig. Idag fick jag positivt utslag på älstickan och imorgon ska jag börja smörja. Börjar med minst 40 mg/ dag (morgon i kväll) From cykeldag 21 höjjer jag till max 60 mg/ dag. Andra cykeln jag smörjer, dock första med stöd av extra e-vitamin. Spännande två veckor följer. BIm borde bli 26 januari. Tyvärr brukar spottings dyka upp ca 5 dgr innan....vilket kan bli den 21 januari. Iiiih... spännande värre!

    @Feona - minns inte om du skrivit om det i tråden...men hade du problem med spottings oxå?

  • Allex
    LinneaSvea skrev 2015-01-26 16:07:25 följande:

    Allex, hur går det??
    Niki, Då är vi samma. Kämpar febrilt med min trea men det har inte blivit ett plus på 1 1/2 år så jag börjar misströsta. Har testat det mesta känns det som. Men trevligt att det är fler som försöker, vi får försöka peppa varandra även om jag är nära att ge upp nu....

    Katt12, Skönt att din man kan tänka sig ÄD ändå.... Jag har liksom inget annat kvar att hoppas på. Har ni bestämt att ni vill testa det? Såg att du ska skicka prover till Serum. jag är också sjukt intresserad av det. Men måste nog vänta tills nästa lön tror jag. Skriv och berätta!!

    Jag känner mig lite deppig i dag, väntar in min mens som borde komma på tors-lör och har ju haft ont sen 2 dagar efter äl och då vet jag att det inte tagit sig utan nu vill jag bara få det bekräftat ordentligt.

    Ha en bra dag därute!


    LinneaSvea - det går väl sådär..... Jag fick min mens igår kväll redan. Men det är lite märkligt, den är inte lika riklig som den brukar vara samt att brösten är inte de klot de brukar vara. Mycket märkligt! Inte heller samma molvärk... lyttepytte lite molvärk. Alla det där är mindre än vad det brukar vara - känner inte igen mig.  Men men - det är bara att försöka igen vid nästa äl. 

    Ja - jag förstår precis hur du känner.... man bara väntar och dagar sniglar sig fram.
  • Allex
    Feona skrev 2015-01-12 21:36:56 följande:
    Nu hålls det tummarna, hejja dig och massor med lycka till :)

    Jag hade endast något som liknar el är spottings vid våra ivf försök och i samband med progestoron vagiatorer men aldrig med progesterall kräm el naturlig cykel. Kram
    Nu har jag kört med progesteronkräm i 2 cykler och inget plus. Men men... nästa cykel - ja du då jäklars Bara att ruska av sig och fortsätta kämpa - finns inget annat att göra. Nästa äl ser ut att bli runt 8/2 - och det är ju inte långt borta. Bli kvitt mensen nu och sen börja ältesta ca 5/2 eller 6/2. Bäst att testa i tid så jag inte missar den. Och nästa bim är ca 22/2... så bara att invänta
  • Allex

    Måste fråga er andra. Använder ni er av någon app? Jag använder"Period tracker" och har gjort det sen i somras. Den är rätt bra tycker jag. Den prickar in min äl hyfsat bra.

  • Allex

    @LinneaSvea - Wow, du har kämpat på länge - starkt gjort! Jag är påväg mot mitt 9:e försök....så hmm.. Vill man nåt så kämpar man och det kommer du att göra! Kämpa på. Du har kämpat så länge nu så ge inte upp. Upp på hästen igen. Om du kämpat i 1 och 1/2 så är det värt att kämpa lite till.

    Kör på nu LinneaSvea - ta din mens nu som en paus och gör saker som du verkligen tycker om. Ta hand om dig. Lägg en ansiktsmask, ta en bad, måla naglarna i en glad färg

    @Bebis44 - ta en kontakt med en kvinnoklinik och börja där. Det viktiga är nog att börja någonstans ialla fall. Lycka till!

  • Allex
    LinneaSvea skrev 2015-01-28 16:55:21 följande:

    Hej alla!
    Välkommen Bebis44, jag skulle dö för en trea så det är inte alls konstigt, att man har barn gör inte att man inte längtar mer för det... snarare tvärtom tycker jag för man vet hur fantastiskt det är. Jag har två tjejer som blir 5 och 7 i år och de skule också jättegärna vilja ha ett syskon. Tyvärr är min sambo inte lika sugen på det så han vet inte hur mycket jag kämpar men jag är glad att han vill ha sex när jag vill än så länge i alla fall. Han tycker att vi är för gamla.
    Och tack Allex för dina peppande ord, jag blir nästan tårögd för jag har verkligen kämpat. Jag har ätit jättemånga omgångar pergotime under denna tiden men som sagt inte blivit gravid. Jag bor i Göteborg och går hos en privat gyn som iofs är lite av den äldre stammen men han har varit jättegullig under den här tiden och skriver ut pergotime och hjälper mig att kolla äggblåsor och slemhinnan runt ÄL. Jag äter trombyl som är som babyaspirin fast receptbelagt. Han har skriver tom ut såna där ovitrelle sprutor som man kan ta om äggblåsa och slemhinna ser bra ut så ägget verkligen lossar för det är tydligen inte alltid de gör det. Omega 3, C,D,E äter jag också. Q10 ska vara bra för kvaliteten fast bara den rena sorten i stora doser så det har jag bara testat en månad eftersom den är jättedyr. Funderar på att köpa det nästa omgång. Denna gången tänker jag nog låta kroppen vila lite och bara köra munkpeppar och rosenrot tillsammans med mina andra vitaminer och kosttillskott. Till saken är den att jag aldrig lyckats bli gravid utan att äta pergotime men med dem har jag haft väldigt lätt att bli gravid fram till min sista graviditet januari 2013 som tyvärr inte gick hela vägen. Efter det har det inte hänt någonting och då har jag verkligen kämpat. Lägger typ 1500-2000 kr i bara kosttillskott i månaden, går regelbundet på akupunktur och till en homeopat men min ägg verkar vara helt körda... Vet inte om jag ska ge upp för det här är verkligen helt knäckande men jag vill ju så gärna.... Fasen varför kan inte jag känna som många i min ålder att jag är nöjd och färdig med småbarn. Varför måste jag, som uppenbarligen inte blir gravid ha en sån fruktansvärd längtan och önskan om en liten till, visst är det orättvist...!! Skönt att ni finns här inne och att det är fler som kämpar, oj vad jag önskar att vi alla kunde plussa nu i vår!!


    Klart vi ska peppa varann

    Jag tycker du är jätteduktig och modig som verkligen kämpar. Men jag förstår att dig - att kämpa så mycket och så tycker man att man inte får det man vill. Man kämpar och så händer inget. Hm. Kanske det kan ge dig lite ro om du sätter ett slutdatum. Eller så kanske bara tanken på ett slutdatum gör att du vill kämpa mer? Du känner själv. Om du t.ex sätter att du försöker 2015 ut och så strävar du efter det du vill och försöker blidka dig om det inte skulle hända. Det du kan säga är ju att du kämpade och gjorde ditt bästa. För det tycker jag verkligen du gör Men, det kan ju vara smärtsamt att sätta ett slutdatum också. Iallafall kan det hjälpa dig att känna efter och se om du gör rätt. Känna efter i magen liksom.

    Du har ju kämpat mer än vad jag gjort. Jag tycker mina 9 månader är jobbiga.... men.. jag har inget mot dig - du är verkligen drifitig. 

    Men - det finns många månader kvar av 2015 och nu under våren (som du skriver) då ska vi plussa! Stora feta pluss ska vi ha!
Svar på tråden Fler som försöker få barn efter 40...