• Nanni

    Endast en skadad äggledare kvar..

    Fick mitt första X 2007, blev av med vä äggledare. Ett halvår senare blev jag gravid och fick en dotter. 2010 försökte vi igen men det tog sig inte. Gjorde en kontrast röntgen som visade passage. 2011 opererade jag bort ett par tumörer ett halvår efter fick jag ett X igen, efter mycket om och men var de tvugna att ta bort min sista äggledare.jag var nu efter 6 bukoperationer helt steril. När jag kom hem från sjukhuset grät jag i en kvart, sedan ringde jag IVF klinik. Tre månader senare var jag gravid och har precis fått en underbar pojke!

    Misströsta inte! IVF är gjort för kvinnor som inte har fungerande äggledare. Vårt tog sig på¨andra försöket. Hormonsprutorna var inga problem, jag mådde inte dåligt eller någonting,bara glad att jag fick denna möjlighet. Du kan få barn utan äggledare! Jag funderar nu på att skaffa ett syskon till =)

  • Nanni
    MissJP skrev 2013-03-07 17:05:48 följande:
    Vilken resa ni har gjort... IVF är ju världsbäst. Tänk om det inte hade funnits!
    Det är förberedelsen som jag tänker en del på. Jag är sjukt nålrädd haha. Var det obehagligt att plocka ut äggen?
    Vad får ni betala för IVF?
    Hoppas att det blir ett syskon då :)
    Vi köpte ett tre pack på Carlanderska kostade 60,000 plus sprutor. Jag är också nålrädd men det var ingen fara alls! Sticket känns inte och min man hjälpte mig i början.

    Men äggplock kan göra ont.men man får morfin och lugnande innan så det går det med. Det är helt klar värt detl Tänk på att det är små minibebisar de plockar ut =) 
Svar på tråden Endast en skadad äggledare kvar..