• Mikaelaaa

    Skalkläder, galon eller både och?

    Hej,
    jag funderar över det här med skalkläder. Dom ska ju hålla tätt men gör dom verkligen det om barnet ligger i en vattenpöl exempelvis?
    Men å andra sidan känns det skönare med lager på lager och skalkläderna är ju mycket mjukare.
    Hur ska man göra? Vi har alltid kört didriksons skalkläder om man jämför dom med polarn o pyrets vilket skulle du då rekomendera? 

  • Svar på tråden Skalkläder, galon eller både och?
  • Karin på Stadium

    Hej Mikaela, 

    Många skalplagg är vattentäta, men det är lite svårt att svara på eftersom olika kläder har olika vattenpelare (dvs hur mycket vatten plagget tål). Detta mäts också på lite olika sätt. En del leverantörer mäter före tvätt medan andra efter att plagget tvättats ett antal gånger. Det gör att vissa plagg är mer vattentåliga än andra trots att de har samma vattenpelare. Det du bör fråga efter när du letar plagg är med andra ord inte bara vattenpelaren utan också efter hur många tvättar detta anges.

    När det gäller galon jämfört med skalkläder så har galon har helt klart många fördelar som gör dem ovärderliga på förskolan. Inte minst att de går att torka av och behöver inte tvättas lika ofta. Vi rekommenderar definitivt att du har ett par hängselbyxor i galon på förskolan. Detta kan sedan med fördel kombineras ihop med en skaljacka.


    Vänliga hälsningar,
    Karin


Svar på tråden Skalkläder, galon eller både och?