• Levalivetmedbarn

    Avliva eller inte?

    Hur ska jag göra? Köpte lite äldre marsvin och  fick veta att den ena tjejen hade opererat bort en stor utväxt men att allt nu är bra.

    Nu  efter några månader senare så har svulsten börjat komma  tillbaka och växer. Det ser inte ut som vår underbara kille lider än men det bör ju komma. Eftersom han redan har opererats en gång så känns det som ett jätte ingrepp att göra det igen. och igen och igen - och det kostar pengar.!

    Vad ska jag göra?

  • Svar på tråden Avliva eller inte?
  • Whitetrash86

    Rådfråga en veterinär.
    Har den kommit tillbaka igen, så lär den sannolikt fortsätta komma tillbaka. Även om marsvinet inte lider av själva svulsten så kommer den inte må bra av alla operationer och ev mediciner.

    Eftersom den är äldre så kanske den kan leva resten av sitt liv trots svulsten? 

  • Östlund

    Vi hade detsamma på väldigt många råttor vi haft.. dom sa att den kommer återkomma om och om igen.. så vi tog bort våra, ingen idé att låta dom lida med en övervikt av utväxt..
    Detta råd fick i varje fall vi av våran veterinär.. 

  • Nell

    Vad är det för sorts utväxt?
    Marsvin får ofta helt ofarliga fettknölar, sitter de bra (alltså så att det inte stör rörelseförmågan eller sitter smärtsamt, typ mot en nerv) är det bästa att inte göra något alls. Tas de bort eller klämmer man ut fettet återkommer de allt som oftast, alltså onödiga ingrepp. Spricker de däremot av sig själva är det bästa att klämma ut fettet och hålla rent. En fettknöl avlivar man inte marsvin för, det är helt ofarligt.

    Rådgör med veterinär om ni inte vet vad för utväxt det är.

Svar på tråden Avliva eller inte?