• Sara84

    Stockholmstjejer som påbörjat/ ska börja utredning och vill följas åt?

    Hej på er alla <3
    Jag hoppas det är OK att jag hoppar in här. En stockholmstjej på 29 år som nu genomgått IVF-behandling med min fina man. Vi drabbades av utomkvedes förra våren, då man tog bort min ena äggledare , den äggledare som fanns kvar såg man även var helt sammanväxt pga tidigare bukoperationer. Vi beviljades IVF.
    Nu har jag tagit sprutor, gått igenom äggplock och återinföring.
    Är på ruvardag 8..
    Och känner mig sååå hormonig, trött, svullen, kissnödig.. Testdag har vi den 17/9..
    Så om lite mer än en vecka.
    Känns som en evighet <3

    Kram på er alla!       


  • Sara84

    Wile - ja det är första IVF försöket.
    Klart att man inte kan låta bli att hoppas, även om det skulle göra även mig förvånad om jag skulle få testa positivt nästa vecka.
    Vad spännande för er del med Ovitrellesprutan nu och så fina ägg! Håller tummarna hårt för er!
      


  • Sara84
    Wile skrev 2013-09-10 20:26:32 följande:
    Såklart det går bra!!:) hoppas verkligen ni får ett pluss! När ska du testa? Har du tänk testa innan er utsatta testdag?!

    Här myser vi på för fullt! O mys blir det imorgon med!

    Åh tack vad snäll du är! Jag är ju så nyfiken, skulle egentligen vilja testa på fredag.. Men känner att det kanske finns en risk att jag blir så ledsen och besviken (rädd för att det inte blir ett plus) så jag ska försöka vänta... :)

    När blir er testdag? 
  • Sara84
    Madelaiine skrev 2013-09-11 12:07:25 följande:

    Hej Sara och välkommen hit :)) Håller tummarna för att du får ett stort + Hur lång tid tog det innan ni fick påbörja IVF? Var det lång kö?

    Tack :)
    Tja.. vi valde själva att vänta lite. Vi fick remiss skickad för IVF behandling direkt efter att vi genomgått ett traumatiskt X förra våren. Jag kom in i sista stund och fick opereras akut i v 9, så jag behövde lite tid att sörja däremellan. Förutom det hamnade vi lite "mellan stolarna" då KS i Solna inte kunde göra en utredning och KS i Huddinge krävde en utredning trots remiss ifrån överläkaren på kvinnokliniken i Solna som opererat mig. Min ena äggstock sprack och min andra är så sammanväxt att det inte finns någon passage.
    Efter mycket tjat så påbörjade vi vår behandling 1 år efter utomkvedshavandeskapet. Och nu är allt pirrigt, nervöst, förväntansfullt.. och hormonigt :) Haha!  
  • Sara84
    dansar Vi går hos Fertilitensenheten på KS i Huddinge. Är jättenöjda och har bara gott att säga om dem. Proffsiga, kunniga och nogranna. 
    Var har ni gått innan? Eller har ni blivit felbehandlade på Huddinge? 
  • Sara84
    dansar För oss tog det lång tid innan Huddinge ville ta emot oss, då vi inte gått den "vanliga vägen" via gynekolog för att få remiss dit.
    Vi fick ju remiss av den läkare som opererade mig akut på Kvinnokliniken i Solna. Han konstaterade att vi varken kan eller ska bli gravida på naturlig väg eftersom jag har noll passage i den äggledare som är kvar.
    Men huddinge vägrade med motivering att vi måste göra så som de alltid gör annars...
    Efter mycket tjat och förklaring och många telefonsamtal så valde de att ta emot oss ändå.
    Det är en mindre positiv upplevelse av Huddinge.. dock så har jag (hittills) bara positiva erfarenheter.
    Barnmorskorna är guld, läkarna proffsiga och jag har alltid känt att de har koll på läget när jag varit där.
    Vårt första IVF nu, fick två till frysen denna gången och ett insatt...       
  • Sara84
    dansar Ja där ser man hur olika det kan kan vara. 3 veckor är ju helt galet, ingen tid alls! Vad skönt! Hur länge har det gått mellan era behandlingstillfällen? Jag tänker för vår del nu, om det inte lyckats.. hur lång tid måste man då vänta till man får göra ett FET?
  • Sara84
    dansar jag undrade länge också hur man taggade någon i ett inlägg - tills jag testade att kopiera någons signatur och klistra in det i min textruta :)
    Ibland känner man sig bra blond ;) 

    Okej, så ungefär med varannan månads mellanrum då. Förstår er självklart att psyket inte pallade att ta emot eskimån efter allt det. Att man behöver en paus och lite aandrum. Hoppas verkligen du har rätt och att det tagit sig nu.
        
  • Sara84

    Hej på er...
    Jag har varit tvungen att ta en FL paus.. Vårt första försök lyckades inte och nu är det snart dags för vårt första FET.
    Mensen beräknad på torsdag.
    Någon av er som gjort FET - hur går det till och vad är skillnaden mot ett vanligt ET?

    Kram!     


Svar på tråden Stockholmstjejer som påbörjat/ ska börja utredning och vill följas åt?