• Kraff

    Vi som påbörjar utredning runt april-2013

    Jag söker likasinnade att följa. Jag och min man påbörjar får fertilitetsutredning denna månad. Vi har valt en privat klinik med landstingsavtal eftersom vi inte orkar med de långa väntetiderna i landstinget. Inom två månader ska vår utredning vara klar. Vi har försökt få barn sedan juli-11. Jag har haft en omgång med hypertyreos men har nu opererat bort sköldkörteln. Jag känner dock på mig att det inte har varit det som är problemet. Det finns ju så mycket som kan vara knas. För min mans del är jag lite orolig eftersom han hade akut ljumskbråck som liten. Nu är vi igång i alla fall, den 15/4 ska han lämna prov och den 24/4 ska vi dit och få svar och träffa läkaren gemensamt. Hoppas det finns några fler som vill vara med :) Vrtursnart.blogg.se

  • Svar på tråden Vi som påbörjar utredning runt april-2013
  • MariaMaria01

    Hej, tänkte hoppa in i denna tråden om det är ok:)? Jag och min kille har försökt i ett pr och nu har vi påbörjat en utredning. Köerna är helt sjukt långa så vi körde samma som er, privat med landstingsavtal. Vi har haft vårt första möte och jag har gjort hssg testet (kontrastvärska in i äggledarna) Kraff, hur har det gått för er?

  • kärolajnan

    Hej! Är i samma sits som ni tjejer, har nyss startat en utredning men det tar ju sån tid! Vi har gjort de första proven och väntar nu på ultraljud. Har även en blogg för att skriva av mig när det är som mest jobbigt, kika gärna in där också.

  • Johane

    Hej tjejer!

    Jag och min sambo ska göra första blodproverna imorgon! Vi har försökt få barn sen 2011.
    Hoppas det är vårt tur nu!

    Kram till er

  • MariaMaria01

    Vart bor ni tjejer? Lycka till med proverna. Jag har ett sista test kvar nästa vecka! Har någon av er gjort hssg testet ännu?

  • Kraff

    Nej men hej, vad kul att det har fyllt på med lite folk! :)
    På måndag ska min man lämna spermaprov och det är det första steget för oss. Sen den 24/5 ska vi tillsammans till kliniken och få svar på det provet och planera utredningen vidare. Jag vet inte om de kommer börja med mig då eller om vi bara ska prata det besöket.
    Det är alltså vad vi väntar på just nu...
    Jag har också fått besked om att jag just nu har HYPOtyreos (istället för HYPER som jag hade förut - det var därför de tog bort sköldkörteln), så de har höjt min levaxindos för att jag ska få normal ämnesomsättning igen.
    Med andra ord vet jag redan att blodproven på fert.kliniken kommer visa att jag ligger fel vad gäller sköldkörtelprovet, men eftersom vi tror att det finns andra fel också så väljer vi att börja med utredningen redan nu.
    Vi hade försökt aktivt ett år när jag blev sjuk utan resultat.

    MariaMaria01: Hur upplevde du kontrastvätsketestet? Får man reda på resultatet direkt?

    kärolajnan: Har ni fått veta resultaten på det ni lämnat hittills?

    Johane: Välkommen du också :)

    TILL ER ALLA: Har ni någon egen känslo/oro över vad som kan vara fel?
    Jag känner på mig att det ska vara något fel på min mans spermier :/ Ingen rolig känsla... Är också fundersam över hur det står till med mina hormoner totalt sett eftersom jag aldrig har haft ägglossningsflytningar och har en sparsam mens (lite hinna för ägget att fästa i?).


  • Wronk85

    Halloj.

    Jag vet riktigt om jag är i rätt tråd men har haft upprepade MF och var igår på mitt första besök hos gyn för att ta reda på varför detta sker. Äntligen :)

    Fick göra VUL där de fyllde livmodern med vatten för att se vad de nu behöver se. Där såg allt ut som det skulle sa läkaren men han ville skicka mig vidare för säkerhets skull.  Och idag var jag och lämnade blodprov ( blev 13 rör).
    Hon som tog blodprovet tittade på alla rören och sa " -omfattande utredning detta" . Och heltplötsligt kände jag mig hoppfull och glad över att äntligen träffat en bra gynekolog.

    Har tyvärr träffat en del osympatiska gynekologer, den senaste som jag träffade efter mitt 4 missfall förklare för mig att med tanke på att MF skett så tidigt tyder det på kromosomfel och det finns inget att göra mot det.     Och för att förklara det bättre så utryckte han det på detta viset : - " Du som individ kan vara hel som person men ditt arvsanlag är trasigt. Vilket gör att det kodar fel o fostret stöts ut. " Allt detta kom han fram till genom att bara se på när MF skedde. 
    Kan ju meddela att jag var rätt knäckt efter det besöket.

    Men nu äntligen ett steg i rätt riktning.
    Teorin min läkare tror nu e ev miniblodproppar som gör att MF sker.   
    Om det nu skulle vara så, så finns behandling.

    Hoppas ni andra får de svar ni söker och att ni kan få hjälp :)

        

  • Calqyl

    Hej! Min sambo och jag har försökt bli gravida sen mars 2012. Jag gjorde en hälsokontroll i nov som visade att mitt tsh värde var lite för högt och därför tar jag levaxin sedan januari. Jag hoppas att det är det som varit problemet men har ändå bokat tid för att starta en utredning hos min gyn. Jag ska på första besöket den 22/4 så börjar närma sig nu. dock kommer jag ha mens den dagen (om jag inte mot alla odds skulle vara gravid) tror ni det gör något? Jag tänker om det brukar göras någon undersökning första träffen?

  • Thotis90

    Vi påbörjade vår fertilitetsutredning i slutet av februari. Det har inte hittats några fel på oss. Det vi har gjort är att vi har pratat med kurator, sambon har lämnat spermaprov och jag har lämnat blodprov samt gjort VUL. Jag väntar nu på HSS-spolningen, som beräknas bli i början av maj eller i början av juni beroende på hur det ser ut med tider (det är dåligt med personal på kliniken, därav dåligt med tider). När den är gjort skall vi diskutera hur vi går vidare. Jag har regelbunden mens så jag är säker på att läkarna kommer säga att vi har två val: antingen så försöker vi på egen hand eller så ställer vi oss i kö till IVF.

    Vi började försöka i jan-12. 


    Fertilitetsutredning - hedblom.blogg.se
Svar på tråden Vi som påbörjar utredning runt april-2013