Inlägg från: Suckerpunch |Visa alla inlägg
  • Suckerpunch

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej! Får jag hoppa in här? :) jag har bf 17 januari -14 men det är inte mitt första barn, jag har änglatvillingar i himlen. Dom levde bara en liten stund, så även fast dom är mina barn så har jag ju ändå inte haft barn innan eller hur man ska säga... Om någon har något emot att jag är med så säg till så går jag då :)

  • Suckerpunch
    Smulan 82 skrev 2013-07-16 01:08:14 följande:
    Klart du får :) hur mår du och vad har du för symptom? Vilken v är du i?

    Tack! :) jag är i vecka 14 (13+3) och jag börjar äääntligen må bättre, har haft mycket problem med illamående. Jag har redan fått en ganska tydlig kula, men det var inte längesedan jag var gravid med tvillingar, så allt är väl redan "uttänjt" så då kommer väl magen fortare(?) har varit på tidigt ul eftersom att allt gick t skogen förra gången, men det påverkar inte den här graviditeten och det är bara 1 barn nu! (skulle gärna vilja ha tvillingar igen, men jag skulle vara rädd varje dag att samma sak skulle hända igen) :) och allt såg jättebra ut. Hur går det för dig, hur långt har du kommit? :)
  • Suckerpunch
    Dreamingbig skrev 2013-07-16 08:55:44 följande:
    Suckerpunch, fick du MF sist lr spädbarnsdöd? Fick MF med tvillingar förra året

    Fy, beklagar verkligen :( vi blev drabbade av tts, så ena flickan fick för mycket blod och fostervatten och den andra fick då för lite och läget blev väldigt akut så jag blev opererad när jag var i vecka 23, men vattnet gick efter op och jag fick massa dropp så att förlossningen inte skulle starta helt, men första barnet var redan på väg ut, så då skulle vi försöka rädda ena barnet i alla fall, men jag fick svåra blödningar så det gick inte. Min första flicka levde i 26 minuter och min andra flicka levde i 15 minuer. Alla visste att dom inte skulle överleva, så dom fick dö lugnt i min famn utan sladdar och kuvöser. Saknar dom väldigt mycket. Så det är väldigt mycket blandade kännslor nu när jag är gravid igen. Hur känner du? Är du orolig efter att du fått missfall?
  • Suckerpunch
    FaN skrev 2013-07-16 09:01:11 följande:
    Jag flikar in lite här. Skönt att du mår bättre från illamåendet! Vi är ungefär lika långt gångna du och jag. Jag är beräknad till 18/1. Jag ahr dock varit en av de lyckligt lottade som inte har mått vidare dåligt, trött och lite lätt illamående om jag slarvar med maten (vilket jag tenderar att göra tyvärr). Visst hade det varit underbart med tvillingar. Sambon min hoppades på det då vi har anlag för det både både hans och min sida. Får man fråga vad som hände med dina små änglar? Då det är en väldigt personlig och känslig fråga har jag full respekt om du inte vill svara. Förresten, var bor du? Ålder?

    Haha, det där med maten känner jag igen ;) mår illa och är trött så jag orkar inte äta, men för att jag inte äter så mår jag ännu sämre ;) kul att vi har bf typ samtidigt :) jag blev drabbad av en ganska ovanlig grej som kallas tts, det drabbar bara enäggstvillingar, berättade lite nyss i ett svar som du kan läsa, men om du undrar något mer så är det bara att fråga! :) jag är 21 och bor i västragötaland :) själv?
  • Suckerpunch
    Bubbas skrev 2013-07-17 22:23:43 följande:
    Hej alla. Jag är gravid nu för fjärde gången (haft ett tungt år med ett MA och två MF) och är i v 15 nu, 14+3. Känner ni någon gång att det liksom hugger till i livmodern och vet att det är växtvärk? Jag har haft det nångång ibland de senaste dagarna, men inga blödningar alls. Kan växtvärk kännas så?

    Jag tycker att jag känner igen det du beskriver, är ju svårt att veta om det är exakt samma, men jag har känt något liknande och jag var lite orolig först, men jag är ganska säker på att det bara är växtvärk. Så länge man inte får kraftig svärta och/eller blödningar så tror jag man ska försöka ta det lugnt och inte stressa sig i onödan. Även fast det är svårt, och måste vara ännu svårare med tanke på vad du gått igenom :( hoppas allt blir bra! Kram
  • Suckerpunch

    Någon mer än jag som alltid är hungrig? Gick in i vecka 15 idag och jag kan äta så sjuka mängder mat! Har haft problem med illamående och har då haft minskad aptit, men nu är illamåendet börjar avta så är jag alltid hungrig känns det som. Och jag får sånna cravings! :)

  • Suckerpunch

    Vill bara flika in en grej om att köpa kläder tidigt, förlorade mina tvillingar i höstas (var i vecka 23) och jag hade hunnit köpa lite kläder och så, men nu är jag glad att jag gjorde det, för nu får ju lilla kärleksklumpen i magen får ärva kläder från sin sina systar. Kanske låter konstigt, men jag tycker att det känns bra eftersom att dom aldrig kommer få träffa varandra, så får dom i alla fall ärva lite bebiskläder som "normala" syskon :) Jag förstår att man kan tycka att det är läskigt att köpa kläder tidigt om man är rädd att något ska gå fel, men går något åt skogen så är inte den värsta sorgen att man har hunnit köpa några kläder, det är det sista man tänker på. Alla är ju självklart olika, men så var det för mig. Ser fram sååå mycket mot att äntligen få trä in små knubbiga armar i tröjorna jag köpte till mina änglar

  • Suckerpunch

    Hej! Har inte varit inne här på ett tag nu, men hur många har kännt rörelser i magen än? Jag är i vecka 17 (16+4) och jag har inte kännt något än. Känns jobbigt. Eftersom att jag varit gravid förut, gick då till vecka 23, så är jag ju på sätt och vis omföderska, och överallt får jag bara höra om att "om man har varit gravid tidigare kan man känna rörelser så tidigt som vecka 13 blablabla... " och jag vet att alla är olika, men jag blir ändå både otålig och orolig. Ska på rul nästa vecka, ska bli kul att i alla fall SE att det rör sig även om det inte känns. Är det någon mer som känner igen sig?

  • Suckerpunch
    Midsommarflickan skrev 2013-09-18 06:37:04 följande:
    Är det nån av er som joggar fortfarande? Jag tog en liten tur igår, första på en månad typ och det gick orhört långsamt men kändes "bra i magen" och ingen värk i sidorna, nedåt osv när jag sprang men ungefär en timme efteråt och fortfarande idag har jag en märklig, nästan komisk känska av träningsvärk i ehh typ venusberget och blygdläpparna?! Nån som känner igen? Man har väl inga muskler där? Och träningsvärk kommer ju inte efter en timme? Känns inget när jag är helt stilla men när jag går, vänder mig i sängen osv och som sagt, i mjukdelarna, inte i leder och ben?!

    Det kanske är foglossning? Så känns det för mig ungefär efter att jag har gått mycket och långt och det är fogarna. Hoppas att det inte blir värre
  • Suckerpunch

    Såg precis på aftonbladet att alla gravida bör vaccineras mot inflensan, innan har de sagt att man inte behövde om man blev vaccinerad 2009 mot svininfluensan, men nu bör man alltså vaccineras i alla fall. Uuuuh jag är skiträdd för sprutor :(

  • Suckerpunch
    Karro 83 skrev 2013-10-02 16:02:22 följande:
    Träffade BM förra måndagen och hon rekommenderade vaccin mot influensa. Har läst på lite och vaccinet är inte likt det 2009. Känner mig dock lite orolig- men kommer definitivt ta den! 

    Nej, det är innte samma vaccin de använder nu som 2009, det vaccinet var helt nytt och knappt testat, men det som används nu har de använt tidigare och vet mer om effekterna :) så jag tror inte att man ska vara orolig, det är nog mycket farligare att få en kraftig influensa när man är gravid. Men jag känner mig väldigt skeptisk, tycker det är skitläskigt med vaccin och sprutor, uuuh, blev vaccinerad för tuberkulos för två år sedan, det var INTE kul :(
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014