Inlägg från: sweetmoments |Visa alla inlägg
  • sweetmoments

    Första barnet - BF januari 2014

    hej! här kommer jag!

    jag plussade 15 maj och går in i v 8 idag :) jag läser lite om tröga/lösa magar men det är inget jag har fått (ännu) men jag fiser till förbannelse! haha men mitt största bekymmer än så länge är hungern. mådde lite illa v 5 men sen gav det sig, men har varit konstant hungrig sen dess. vaknar svulten på natten! försöker se fler som är likadana men än har jag inte hittat, har garanterat missat er som är lika hungriga som jag så tidigt :D

    ngt jag tycker är svårt, det är att låta mig själv att äta och sluta tänka på vikten. jag äter inga mängder och äter nyttigt men jag har gått upp ca 3 kilo och paniken är hög! jag vill bara banta ned de kilon och lite till.. :/ tänk vad svårt att ändra sig! 

    men lyckan att äntligen har lyckats bli gravid är oerhörd, trots att jag får ställa in resan till afrika. (har dock gråtit en hel del) fast nu har rädslan för missfall med på hörnet och skräcken för att ngt är fel på bebis. missbildningar osv. men vårt inskrivningssamtal är 18 juni :) när är det man gör första UL? 

  • sweetmoments

    usch detta är inte kul.. har inga symtom (förutom en utebliven mens) och har gått upp! känner mig extremt rund.. :/ är bara i v8 dessutom!! gubben påminner mig om min graviditet men inget hjälper.. suck. 

  • sweetmoments
    Proppen skrev 2013-06-08 18:46:41 följande:



    Känner igen mig.. Känns typ som jag ljuger om jag säger till ngn att jag e gravid! Pratade med min mamma och hon mådde inte illa heller så det kände lite bättre. Kanske går i arv liksom :)
  • sweetmoments
    Proppen skrev 2013-06-08 18:46:41 följande:



    Känner igen mig.. Känns typ som jag ljuger om jag säger till ngn att jag e gravid! Pratade med min mamma och hon mådde inte illa heller så det kände lite bättre. Kanske går i arv liksom :)
    min mamma var tvärtom. kräktes varje morgon i 6 månader! och här går jag, känner inget. nästan så man har svårt att tro det själv, som du skriver, att man ljuger om det! haha 
  • sweetmoments

    tråkigt att höra proppen! håller tummarna för dig! åk tidigare som ovanstående, ingen anledning att få vänta.

    skönt att se fler som verkar ha "problem" med vikten som jag i detta tidiga stadie. går in i v 9 idag. v8+0  och har gått upp minst 2-3 kilo sen maj! (plussade 15 maj) skittråkigt! allt känns för trångt. har INGA byxor och det är OMÖJLIGT att hitta! jag har provat flera st men ingen storlek passar. för små helt enkelt. provade sedan strl 44 men de var ju galet för stora. haha! det är lixom magen som krånglar till det. den börjar lixom puta lite mer än vanligt. så jag får väl satsa på leggings.. är lite för tidigt att köpa mamma byxor tycker jag! xD 

    har annars inget direkt symtom. har mått illa som jag har tidigare skrivit men det gick över. redan i v6-7. är kanske lite trögare i magen och lite mer hungrig än vanligt men annars nada. vill bara att tiden ska gå så man får se att allt står rätt till!!  

  • sweetmoments

    hej alla igen!

    orkar inte läsa igenom alla trådar och inlägg så jag kör på. jag finner detta matträsk assvårt att gå igenom! man får inte äta det om det är så och man måste undvika detta osv.  åt rostbiff igår (tänkte mig inte för) och även falukorv har jag ätit vilket man bör tillaga innan.. morr..  

  • sweetmoments
    tinis skrev 2013-06-14 20:39:01 följande:

    Det är lite av en djungel! Men rostbiff är väl okay om den är helt genomstekt? Jag har råkat äta brieost o ölkorv o kommit på det efteråt
    jo det är den men denna hade lite rosa områden :/ rostbiff klarar jag mig väl utan egentligen.. men denna falukorv blir svår, då suget av falukorvsmackor är enormt.. 
  • sweetmoments
    Nathis skrev 2013-06-15 09:18:20 följande:
     får man inte äta rostbiff å falukorv? tror jag har ätit både och:O ojdå


     Välkommen till oss!:)
    neee inte om det är ngt rosa/rött i det. genomstekt rostbiff går bra. och falukorv bör värmas innan :/ jag som älskar falukorvsmackor!!!
  • sweetmoments

    hej igen på er!

    idag har vi varit på inskrivningssamtal och då frågade jag lite om mat. och man får ju inte äta ngt tycker jag!! jag älskar brie, jag älskar rökt lax osv. barnmorskan sa att jag bör undvika rökt lax!! OMG kände jag! men läser jag på livsmedelsverket som säger att man kan frysa ned fisken och pratade med en kvinna som har småbarn så sa hon att det är helt ok, det sa hennes barnmorska. :/  

    vad har era barnmorskor sagt om det?? 

  • sweetmoments

    wihoo!! 

    eftersom min bm igår inte utför tidiga UL på den mottagningen så har jag idag bokat tid för det tidiga UL på ett annat ställe :D kan inte vänta ända tills 2 sep då det känns som en evighet! så den 28e är det dags!  

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014