Inlägg från: mariafii |Visa alla inlägg
  • mariafii

    Första barnet - BF januari 2014

    Smulan 82 skrev 2013-07-12 11:52:10 följande:

    Jag har samma med mycket huvudvärk. Och Annan slags illamående nu och är i v 15 jag tror med att det delvis är stress och längtar jättemycket till semestern om två veckor jag har bara två veckor så hoppas man hinner njuta :) jag blöder även en hel del näsblod och det startar om jag måste snyta mig och med all pollen så har jag inte så mycket val. Hoppas din huvudvärk blir bättre och att du kan varva ner redan innan semestern :)

    Tack så mycket. Idag sjukanmälde jag mig igen och får försöka vila upp mig lite för min kropp säger att den behöver det. Sen får vi se men visst ska det blir skönt med semester, jag har inte haft 3 veckor på raken på många år. Hoppas det blir bra för dig också :)
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    MARlA skrev 2013-07-13 10:17:05 följande:

    Vi fick också ett datum på inskrivningen, Bm räknade då ut efter min senaste mens när bf skulle bli.
    När vi sedan var på KUB berättade kvinnan som gjorde ultraljudet att alla foster växer lika mycket fram till en viss vecka som är runt den tiden då kub görs. Därför är det bf-datum som sätts vid kub det mest exakta och som man ska gå efter. Jag tyckte det lät ganska vettigt så jag litar på det :)

    Det är så konstigt nu är ju visserligen boken äldre Ett barn blir till. Men läser man den så står det att även fostrena växer individuellt och därför bara ett mått på ett ungefär hur långt gången man är. Det tycker ju jag låter vettigt att det är lätt att ta fel när det handlar om några millimeter för att se i vilken vecka någon är i. Min bm flyttade bak mig en vecka men jag har svårt att tro på det men vi får väl se vid vårat RUL
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    martinajulia skrev 2013-07-13 18:47:08 följande:
    Idag köpte jag mina två första mammaplagg. Ett par chinos och ett par leggings. Det var när jag drog på mig mammaleggingsarna som jag insåg hur mycket de vanliga leggingsarna faktiskt har suttit åt. Jag har inbillat mig att jag skulle klara mig ett bra tag till utan mammaplagg men nu när jag testat vill jag aldrig gå tillbaka, haha! Sjukt sköna! Det börjar ju faktiskt bli en liten kula nu, även om jag fortfarande tycker att jag bara ser lite småfet ut...Nä, nu är det slut med läskiga ränder i midjan av åtsittande leggings eller uppknäppta byxor när jeansen suttit åt för mkt :)

    Sen gick vi givetvis förbi barnavdelningen, går ju liksom inte att hoppa över det nu för tiden och köpte lite mer till bebis. Bland annat världens gulligaste skor i stl 10/12! (Kolla bildtråden, så sjukt söta!)

     

    Hehe såna har jag redan använt i två veckor och jag håller med om att det är super skönt och vill hellst inte ha annat på mig för gillar inte när det sitter åt i midjan
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    martinajulia skrev 2013-07-14 09:39:55 följande:
    Ja som sagt, nu när jag testat vill jag inte gå tillbaka till de vanliga byxorna, nu ska magen få börja ta lite plats minsann :) Funderar dock på hur varmt det blir om magen? Tyget är ju rätt tjockt o så med ytterligare någonting över det? Har det varit något problem för dig?

    Nä inte som stört mig iaf. På jobbet har jag redan mammabyxor och visst är det inte det skönaste men bättre än det innan iaf. Tror nog inte att det ska vara någon fara. Jag vill inte heller köpa så mycket så jag satsar nog också bara på byxor  och kanske lite sköna underkläder senare
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    martinajulia skrev 2013-07-14 10:13:18 följande:
    Okej vad bra :) underkläder ja verkligen! Det känns som ett måste. investerade faktiskt i en ny och bekväm bh igår, inte för att det har hänt överdrivet mkt på den fronten men de andra sitter ändå inte riktigt skönt längre. Känns som livet blir så mycket enklare om man har sköna kläder nu för tiden, haha :)

    Ja man vill vara mer bekväm nu :)
    MARlA skrev 2013-07-14 12:36:03 följande:

    ja det är lite märkligt, alla säger olika..men i slutändan brukar det ju bara röra sig om ett par dagar hit och dit. Och det är ju sällan man faktiskt föder på bf-datumet så det bästa är väl att bara vänta, leva i nuet och njuta. Tids nog kommer ju den efterlängtade lilla bebisen :)
    Ja den kommer när den kommer :)
    Gravid v.14 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    Midsommarflickan skrev 2013-07-15 19:50:25 följande:



    Åh jag tycker så synd om dig och din lilla misse! Vi har två små ett-åringar här också och det gör ont i hela hjärtat att tänka på att något sådant skulle kunna hända dem. Hade ingen aning om att toxoplasma drabbade katten så hårt?! Drömde häromdagen att vi var tvungna att avliva min lilla Herman och vaknade alldeles gråtfärdig med världens stress-puls. Kan låta fjantigt för icke katt-människor men våra katter är lika sociala och präglade på oss som hundar brukar vara och följer varje steg matte och husse tar och roar oss dagligen med sina upptåg!

    Ja dom som inte har katter eller gillar katter förstår nog inte helt. Vi har två stycken små kissar och är väldigt nyfiken på hur dom kommer reagera på en till liten bebis i början av nästa år. För dom är ju mina små bebisar nu :)
    Gravid v.14 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    Smulan 82 skrev 2013-07-16 13:19:16 följande:

    Jag funderar med på det när det kommer till katterna men tror det skall gå bra då det är bebisar och inte " läskiga" 1 åringar. Lite mera nervös dock för kizzies skull pga att hon inte ser men förhoppningsvis låter bebis mycket när h*n kryper så hon vet vart alla i familjen är . Rädd för en fläkt ja det är inte alltid lätt att vara en liten katt :) Jag blir däremot arg när svärmor tjatar på mig att göra mig av med katterna här skall ingen säga till mig vad jag skall göra. Jag har växt upp med djur och jag tycker det är bra och vill det samma för mitt barn. Tycker det är konstigt hur en del resonerar att bara för att man är gravid så får man lägga sig i allt och tycka och tänka och ta på ens mage. Fler som upplever samma problem?

    Vi har två katter och det ska nog gå bra. Man får nu lära sig att bara lyssna med ena örat på vad folk säger
    Gravid v.15 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii

    Idag går jag in i v.15 och har fått en liten kula och nu veta alla. Gillar att ha tajta kläder då syns magen :)


    Gravid v.15 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii

    Jag har också försökt känna kanten men gör inte det. När jag står upp så ser jag gravid ut men ligger jag ner så kan jag dra in magen. Ibland känner jag mig så rädd att allt bara är påhitt :P


    Gravid v.15 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    tinis skrev 2013-07-24 13:01:20 följande:
    Är på väg till Liseberg just nu kommer inte kunna åka något så tänkte hänga vid mina älskade klomaskiner :-P Hoppas att ert inte blir för långsamt bara..

    Ja när får man inte åka karuseller och sådant finns det några regler?
    Gravid v.15 - BF 19 Jan 2014
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014