Inlägg från: härärjag trorjag |Visa alla inlägg
  • härärjag trorjag

    Första barnet - BF januari 2014

    Litchie skrev 2013-09-13 17:41:21 följande:

    Jag är så slut i kroppen efter en arbetsdag att jag bara gråter av utmattning typ, aldrig hade jag väl trott att det skulle vara såhär tungt att jobba!


    Känner igen känslan.. Grät tom av trötthet på jobbet häromdagen..
  • härärjag trorjag
    Dreamingbig skrev 2013-09-22 18:33:49 följande:

    Har BF 25 januari!! Har hittat en bra barnvagn bugaboo cameleon 3 för 6500:- där massa tillbehör ingår.frågan är:är det för tidigt att köpa vagn nu?? Hur har ni gjort??


    Jag har BF 28/1 och har beställt min barnvagn nu i fredags. Ska hämta den i december :)
  • härärjag trorjag
    Natalie87 skrev 2013-09-23 13:51:41 följande:

    Hej tjejer!
    Idag var jag på vecka 25 träffen med barnmorskan. 25 i sf mått, barnet hade 136 slag i minuten, mina HB och sockervärden såg bra ut.. Dock så fick jag veta idag det jag varit lite rädd för.. min blodtyp är A- och barnets A+.. Detta innebär att kroppen antingen redan har eller kommer skapa antikroppar mot barnet.. Enligt BM och svenska sidor, t.ex. 1177 så är det ingen fara med just detta barn, men det kan bli komplikationer med framtida barn.. alltså att min kropp stöter bort framtida barn. men enligt amerikanska och andra internationella rapporter och foskningsresultat så kan det visst påverka detta barn. Barnet kan få hjärnskador och annat.
    Har lämnat ett blodprov idag för att se om det redan bildats antikroppar. Sedan blir det en spruta i vecka 29 och en efter förlossning. Är redan så orolig av mig och så ska ytterliggare en sak dyka upp som man blir skraj över.. Suck. Kommer inte kunna pusta ut förrän när barnet föds och jag kan se om det verkligen är friskt eller inte.
    Är det någon mer som är Rh Negativ men har ett Positivt barn? Tydligen drabbas 1 av 10 men ingen av de jag känner som fått barn har varit med om det.


    Jag är också rh negativ och barnet rh positiv. Ska också ta en spruta i v. 29. Väljer att inte stressa över det, då kommer bara jag och lillan må dåligt i onödan. Min chef är också rh negativ och tog en spruta efter förlossningen, hon har två friska barn :)
  • härärjag trorjag
    Midsommarflickan skrev 2013-09-23 14:22:02 följande:

    Av nyfikenhet... Hur har man fått reda på barnets Rh? Fostervattenprov? Eller vet man det på något annat sätt?


    Jag vet faktiskt inte.. BM sa att de visste det, jag har inte tagit fostervattenprov.. Jag undrade efter jag gått hem, men tänkte inte ens på att fråga där. ..
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014