• linte

    Vi som startar processen 2013

    Det är jag som skrivit under (tips)

    Jag och min man är 26 (snart 27) resp 29 år och bor i Linköping.

    Vi väntar nu på att få hem det officiella medgivandet så att vi kan skicka det till organisationerna och komma vidare i processen. Ska ringa kommunen på måndag om dokumenten inte kommit då, skulle ha kommit i mitten av den här veckan.

  • linte
    Försöker skrev 2013-07-16 08:36:03 följande:
    Aha, ja det har jag hört att Ryssland vill ha. Just det där med det inredda barnrummet. Känns ju lite märkligt att inreda ett barnrum så långt innan. Ska ni ha bilder på släkt och vänner också?

    Förresten, får jag fråga er andra som är i ganska tidigt stadium av processen... Har ni berättat för alla att ni vill adoptera? Dvs släkt och vänner. Själv tycker jag det känns jättekonstigt att säga sånt till folk utanför den närmaste familjen. Det är bara våra familjer som vet att vi inte kan få barn, alltså föräldrar och syskon. Resten vet inte ens att vi börjat försöka. Sen är jag jätterädd att vi inte får adoptera, sånt vet man ju inte... Obestämd 
    Vi har gradvis blivit mer och mer öppna. Det har absolut känts läskigt ibland eftersom man ju aldrig vet om det blir en adoption eller inte men jag tycker att det positiva övervägt. Jag tycker att det är skönt att säga att man håller på med en adoptionsprocess när alla börjar prata barn och slippa säga lite svävande "ja, vi vill nog ha barn någon gång i framtiden".

    Precis innan semestern nu när vi fått vårt medgivande berättade  jag också för min chef. Jag tycker att det är schysstast att han vet att det är på gång. Jag sa att jag inte vet om det kommer ta några månader eller några år men att när det väl händer så blir det antagligen inte så att jag kan varna flera månader i förväg. När vi väl har skickat papper till ett land tänker jag också att vi måste börja se till att alla våra jobbresor och så är avbeställningsbara och då är det ju bra om chefen vet varför.

    Om och när man berättar för släkt och vänner antar jag beror på vilken slags relation man har. Jag har en väldigt nära relation med min släkt så det kändes ganska naturligt att vara öppen tidigt. Med vänner har det tagit olika tid men nu vet de allra flesta och vi håller det inte hemligt för någon med flit utan kanske finns det några det bara inte kommit på tal med.
  • linte
    Försöker skrev 2013-07-19 19:42:59 följande:
    Jaså? Min oro ligger i att jag åt antidepressiv medicin under ett halvår och gick i terapi samtidigt för ca 6-7 år sen. Det förändrade verkligen allt och idag mår jag superbra men är så rädd att det här kommer tillbaka och ska utredas till tusen. Och att det sen visar sig att jag anses olämplig för hur jag mådde då. Jag anser ju att alla kan må dåligt för saker som händer, men det är en styrka att kunna ta sig ur det. Men har förstått att det inte alltid ses så när det kommer till adoption... 

    Vågar inte alls slappna av och ställa in mig på det här med att adoptera märker jag. Lägger till tanken att jag inte blir "godkänt" som förälder hela tiden. Känns läskigt att berätta om det för släkt och så också då, för tänk om vi inte får medgivande. Fy vilket nederlag, hur förklarar man det?

    Men nu har vi första mötet i slutet av månaden, ska bli intressant!  
    Jag skulle tro att när det ligger så pass långt tillbaka i tiden så borde det  vara lugnt för att få ett medgivande i Sverige. Sen kan det kanske finnas vissa länder som inte accepterar psykisk ohälsa alls men det är ju absolut inte alla.
  • linte
    Anonym (Längtar) skrev 2013-07-30 08:47:44 följande:
    Behöver lite hjälp av er =)

    På listan över vad det ska vara för kort står det att det ska vara från det iordningställda barnrummet, PANIK !!!!!!

    Vi har ett rum men det har vi nu som gästrum. Är gamla tapeter och golv. Vi har tänkt göra om det när vi får ett barnbesked men vill inte göra något innan. Är ju lättare att välja tapeter och gardiner när man vet kön och ålder. Tänk om vi ställer dit en spjälsäng så får vi en bebis eller tvärtom att vi köper vagga så få vi en treåring.

    Får inte tag på vår handläggare för hon är på semester =(

    Hur kan de kräva att det redan ska vara klart när vi kanske får barnbesked om två år????

     
    Ja det där är ju ett problem. Vill man göra så lite som möjligt så går det säkert att låna ihop lite möbler, gosedjur, leksaker och sådant från vänner och få fina bilder utan att göra i ordning rummet precis som det kommer se ut sen. Dock kan ju ett problem vara då om ni får adoptera ett lite äldre barn som fått se dessa bilder och sedan kommer hem till ett rum som inte alls ser ut så. Jag vet inte vad som är bäst.

    Själv skulle jag nog tapetsera med någon fin tapet som passar olika åldrar och kön. 
Svar på tråden Vi som startar processen 2013