• Svar på tråden Någon som handlat på Thuja.se eller Thujagruppen.se?
  • Gunterwe

    Hej,


    Ta gärna del av våra erfarenheter innan ni gör en beställning.


    Bra pris med planteringshjälp och växt garanti utlovas på flashiga hemsidor av olika företag. Hur fungera det i verkligheten?


    Det finns säkert som alltid även i den branschen företag som lever upp till sina löften och andra som gör det inte. Vi råkade ut för ett företag som i vårt fall definitivt inte gjorde det.


    Vadstena Dream Gardens AB http://www.thujor.se/ levererade under maj månad 30 st. 200cm tuja smaragt med planteringshjälp.


    Det gick väldig fort att plantera med resultatet att bevattningsanslutningen installerades felaktig och första plantan fick för lite vatten. Slangavslutningen var dessutom inte tät och vattnade vår gata i stället. Hade man provkört bevattningen hade man givetvis upptäckt det. En skötselanvisning för tujorna fanns inte heller med i leveransen.


    Det var väl bara att ringa och sedan rättade man till det, trodde vi ….


    Så enkelt var det tyvärr inte konstaterade vi efter ett antal kontakter.


     Vadstena Dream Gardens AB utmärkte sig hos oss med att:


    -         Svårt att få kontakt med företaget vid reklamationer både via mail eller telefon. I vårt fall svarade man först inte alls och sedan efter flera försök via telefon. Felaktig information om åtgärd ledde sedan till att den första plantan torkade ut helt.


     


    -         Håller inga löften om åtgärder. Utbyte av plantan och justering av bevattning utlovades vid flera tidpunkter och har efter mer än 4 månader fortfarande inte genomförts


     


    -         Hör inte av sig till kunden som utlovad.


     


    -         Tål inte kritik från kunden . När man efter alla löften om åtgärder tala om för företaget hur man upplever deras sätt att leverera det man har betalad för meddelas via mail :  ... fått höra hur usla och dåliga vi är från er vilket gör att ni knappast prioriteras från min sida…


     


    Hur tänker man egentligen när man uttrycker sig så och skriver det till en kund?


    Med facit i handen ångrar vi köpet på nätet hos Vadstena Dream Gardens AB http://www.thujor.se/  och inte har tagit  referenser innan.


    Att betala ett högre pris hos en seriös trädgårdshandlare i närheten hade säkert varit ett bättre alternativ.

  • JonasU

    Våren 2013 köpte vi tillsammans med 3 andra grannar thujor från ett holländskt företag. Företaget har 2 webbsidor: thujabrabant.se och thujasmaragd.se.


    Vi valde thuja smaragd.


    Kommunikationen gick mycket lätt (de förstår och pratar svenska), men vi tyckte ändå det var spännande att köpa så många thujor från ett annat land och hos ett företag som vi inte kände till.


    Det handlade om totalt mer än 400 thujor för trädgårdarna till våra nybyggda hus. Företaget erbjöd oss att betala thujorna efter leverans. Vi behövde inte ens betala något i förskott. Vi behövde alltså inte ta några risker.


    När lastbilen kom blev vi positivt överraskade. Växterna såg verkligen fina ut och de var mycket tjocka och mycket tyngre än vi väntat oss. Den holländske chauffören var mycket vänlig. Efter planteringen hade vi fortfarande några frågor och de besvarades snabbt.


    6 av de 400 thujorna dog under sommaren. Vi ringde det holländska företaget om detta och i oktober levererades 6 nya växter gratis.


    Enligt min mening går det säkert att hitta ett bra företag som levererar thujor till konkurrenskraftiga priser. Jag tror inte att alla kommer att beställa thujor direkt från Holland så enkelt, men vi är i alla fall glada att vi vågade göra det.  



     

  • Håkan Nilsson
    Anlita INTE thujor.se

    Vi skulle plantera en lång häck med över 80 plantor. Plantering drog ut på tiden. Ca 15 av plantorna var betydligt lägre än vad vi betalt för. Skapade inte insyn från början som utlovat. Mycket otrevligt bemötande av och kommunikation med projektledaren. Om vi skulle fixa häck igen skulle vi aldrig anlita thujor.se. Tänk en gång extra om ni verkligen orkar riskera gå igenom vad vi behövt gå igenom.

Svar på tråden Någon som handlat på Thuja.se eller Thujagruppen.se?