• LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Jag sitter just nu med morgonkaffet och följer nyheterna om det som har hänt i Husby inatt, helt i chock. Det har tydligen pågått ett upplopp där ett 40-tal ungdomar har satt bilar i brand m.m som en protest mot att polisen har skjutit ihjäl en man där i måndags. Många poliser kom då till Husby och enligt vittnen så har polisen använt sig av övervåld i form av batongslag, rasistiska glåpord och oskyldiga människor har drabbats. Tydligen har hundar släpps lös på barn och kvinnor.

    Jag försvarar inte våldet och vandalismen som pågick hos ungdomarna där och förstår att polisen måste ingripa men jag ifrågasätter övervåldet och sättet som polisen har gått till väga. Helt oskyldiga människor blev drabbade av polisens agerande. Kan vi inte förlita oss på polisen igen?

    Ett samhällsorgan som polismyndigheten ska inte uppträda med att överskrida sina rättigheter, använda övervåld och använda sig av rasistiska ord oavsett vad som har hänt. De ska uppträda professionellt och riktigt. De är anställda av samhället för att skydda samhället som vi alla är en del av.

    – Men man var mer rädd för polisen än för de "vanliga" människorna. De gick omkring i cirklar och berättade för en vart man fick och inte fick gå. Det brann i stora lastbilar, det var kaos, säger Chaima.

    – Jag har sett brutalt övervåld från polisens sida, de har skickat hundar mot människor som inte har något med det här att göra, de har på olika sätt och vis stormat och attackerat grupper med människor, säger Ali Muzelef till SR.

    www.expressen.se/nyheter/vittne-man-var-mer-radd-for-polisen/

    www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

  • Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby
  • LittleDarling
    puss skrev 2013-05-22 13:12:26 följande:
    Ooooo
    Men jag har aldrig sagt att JAG har några. Hurså?

    Och ang polisens agerande, så vet väl alla att det är fel av dem att skrika skällsord.
    {#emotions_dlg.flower}
  • puss

    Oooo
    Nej jag menade inte det, och det är för mig fullständigt oklart hur du kunde få för dig nåt sånt.
    Vänligen redogör hur du kom fram till det. Bara för att jag undrar tack.

  • MrsPenn
    LittleDarling skrev 2013-05-22 12:59:31 följande:
    Den där retoriken brukar också förekomma i skolorna som brottas med mobbingproblematik. Bara för att många anser att en person har fel betyder inte det ATT personen har fel. Men jag förstår att du tycker att det är lättast att följa strömmen och haka på anti-inläggen istället för att faktiskt ta in de tänkvärda inlägga som Stekt Potatis med flera kommer med här i tråden.
    HAHAHAHAAHAhahahahahahahaha tack för dagens!!!!
    Om ditt namn innehåller ''Anonym'' så låtsas jag inte läsa vad du skriver.
  • kommer inte på något

    Problemet med dom här "ungdomarna" är inte att dom är så otroligt missgynnade i samhället. Verkligheten är snarare att dom otroligt bortskämda med alla resurser som redan läggs på dom. Som exempel är ett av megafånarnas mål att det ska öppnas en fritidsgård för äldre ungdommar i alby. Äldre ungdommar är vad vi på normal svenska kallar vuxna. På denna vuxen fritidsgård ska dom sen sitta och spela playstation och se på fotboll som riktiga små peter pan män. Sista meningen i den här artikeln summer allt väldigt bra!  http://varlinje.se/?p=527#more-527 Och det är inte bara i husby dom här peter pan människorna finns ska jag tillägga för att va rättvis.

  • oOOo  oOOo
    puss skrev 2013-05-22 13:18:04 följande:
    Oooo
    Nej jag menade inte det, och det är för mig fullständigt oklart hur du kunde få för dig nåt sånt.
    Vänligen redogör hur du kom fram till det. Bara för att jag undrar tack.
    Jag frågar då för kanske tredje gången, vilka konspirationsteorier syftade du på?

    Jag redogjorde för varför jag trodde du syftade på polisen eftersom det figurerat konspirationsteorier om just detta saboterande i förorten av polisen. Det var inte bara jag som undrade vad du menade. Även TS undrade om du kanske missade det. 
  • LittleDarling
    MrsPenn skrev 2013-05-22 13:18:19 följande:
    HAHAHAHAAHAhahahahahahahaha tack för dagens!!!!
    Och hur kommer detta sig då?
  • LittleDarling
    kommer inte på något skrev 2013-05-22 13:18:23 följande:
    Problemet med dom här "ungdomarna" är inte att dom är så otroligt missgynnade i samhället. Verkligheten är snarare att dom otroligt bortskämda med alla resurser som redan läggs på dom. Som exempel är ett av megafånarnas mål att det ska öppnas en fritidsgård för äldre ungdommar i alby. Äldre ungdommar är vad vi på normal svenska kallar vuxna. På denna vuxen fritidsgård ska dom sen sitta och spela playstation och se på fotboll som riktiga små peter pan män. Sista meningen i den här artikeln summer allt väldigt bra!  varlinje.se/#more-527 Och det är inte bara i husby dom här peter pan människorna finns ska jag tillägga för att va rättvis.
    Varför gör du citattecken ovanför ordet ungdomarna? De flesta är under 18 år. 
  • puss

    Ooooo
    Det förklarar inte varför du applicerar detta på mig.
    Nåväl, en teori är tex att alliansen planerat detta.

  • LittleDarling
    MrsPenn skrev 2013-05-22 13:19:39 följande:
    precis, detta vill jag också få svar på. Fan, det luktar haschrök i den här tråden.
    Och påhoppen når nya höjder ser jag. Men kom igen nu va, släng fram alla försök till att få mig med flera att se dum ut en gång för alla istället. Börjar bli tröttsamt med dessa instickare här och där.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby