• LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Jag sitter just nu med morgonkaffet och följer nyheterna om det som har hänt i Husby inatt, helt i chock. Det har tydligen pågått ett upplopp där ett 40-tal ungdomar har satt bilar i brand m.m som en protest mot att polisen har skjutit ihjäl en man där i måndags. Många poliser kom då till Husby och enligt vittnen så har polisen använt sig av övervåld i form av batongslag, rasistiska glåpord och oskyldiga människor har drabbats. Tydligen har hundar släpps lös på barn och kvinnor.

    Jag försvarar inte våldet och vandalismen som pågick hos ungdomarna där och förstår att polisen måste ingripa men jag ifrågasätter övervåldet och sättet som polisen har gått till väga. Helt oskyldiga människor blev drabbade av polisens agerande. Kan vi inte förlita oss på polisen igen?

    Ett samhällsorgan som polismyndigheten ska inte uppträda med att överskrida sina rättigheter, använda övervåld och använda sig av rasistiska ord oavsett vad som har hänt. De ska uppträda professionellt och riktigt. De är anställda av samhället för att skydda samhället som vi alla är en del av.

    – Men man var mer rädd för polisen än för de "vanliga" människorna. De gick omkring i cirklar och berättade för en vart man fick och inte fick gå. Det brann i stora lastbilar, det var kaos, säger Chaima.

    – Jag har sett brutalt övervåld från polisens sida, de har skickat hundar mot människor som inte har något med det här att göra, de har på olika sätt och vis stormat och attackerat grupper med människor, säger Ali Muzelef till SR.

    www.expressen.se/nyheter/vittne-man-var-mer-radd-for-polisen/

    www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

  • Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby
  • Tompaaik
    LittleDarling skrev 2013-05-23 12:58:26 följande:
    Jag har aldrig sett några vittnesmål som förnekar att vissa poliser använde orden.

    Du verkar ha klara begränsade kunskaper i juridik va`....
  • LittleDarling
    TrendyFarsa skrev 2013-05-23 12:59:41 följande:
    Ok ja jag kan inte argumentera med dig om du nu har mött dessa personer som anser det. Konstigt bara att u träffat sådana, du som verkar ha bott i ghetton och vart ihop med invandrare och allt. Undrar var du stött på dessa personer och att DOM velat delge DIG dessa horribla åsikter.

    Ja, när vi diskuterar att Entreprenörerna, pensionsräddarna och flyktingbarnen bränner upp det som jag varit med och betalat till dom. När DU startar en tråd om "Polisens övervål" och du talar om ""Rasism" som inte är "Rasism" utan din TOLKNING av "Rasism", då måste det handla om fakta.

    Tycka är en sak, men fakta är en annan. Du kan inte presentera det du "tycker" som fakta, ser du skillnaden? 
    Men vadå? Skrev jag någonstans om att jag har bott i ett "ghetto" hela livet? Nej det var bara under några år. Faktiskt min första lägenhet var där men jag har även bott i andra "vanliga" områden. Och med tanke på att jag är tillsammans med en invandrare så har jag kanske fått stött på dubbelt? Vad vet du?

    Jag har väldigt många berättelser om riktigt vidrigt hat mot svarta/mörkhyade/invandrare att berätta om, men inte gärna här i tråden.
  • Cal XVI Gustf
    LittleDarling skrev 2013-05-23 12:13:41 följande:
    Det är just den bilden som media ger dig men kolla in den här snubben som tänker steget längre.

    edition.cnn.com/2013/03/19/opinion/iraq-war-b...

    Sen den här:

    www.guardian.co.uk/politics/2004/mar/02/uk.in...

    Sammanfattning, kriget i Irak är troligtvis inte ens lagligt.
    Och din egen bild av det hela, som du hämtat från bl.a. ovanstående länkar, har du fått från... tadamdada... MEDIA! Skrattande
  • MrsPenn
    LittleDarling skrev 2013-05-23 12:52:13 följande:
    Jag kommenterar inte detta vidare till det att utredningen är färdig.
    Det här ska jag komma ihåg.
    Om ditt namn innehåller ''Anonym'' så låtsas jag inte läsa vad du skriver.
  • LittleDarling
    Tompaaik skrev 2013-05-23 12:59:52 följande:

    Du sprider antydningar värre än en dyngspridare. Hur kan du ens skriva ordet "troligtvist", vad har du för kokreta bevis förutom hörsägen från en medlem i Megafon. En medlem som hävdar på att polisen har MÖRDAT 69-åringen!!!!
    Gaah! Orkar inte förklara samma saker om och om igen. Läs tidigare i tråden.
  • LittleDarling
    hoppipannkakan skrev 2013-05-23 13:01:39 följande:
    Fast in all fairness, du skriver att du tycker en rasist är en person som använder ordet neger. Nånstans så måste du ju kunna motivera ditt svar också. Är det rent hyfs i en debatt? Att kunna motivera sina svar? 
    Nja alltså vad jag menar är att en rasist ofta använder sig av ord som "neger". Nej om jag börjar gå in på den debatten så kommer jag att bli sittande här hela dagen och det går bara inte. Jag har massa jobb att göra.
  • LittleDarling
    Niklas2k skrev 2013-05-23 13:02:07 följande:
    För att poängtera. Jag tror inte att alla som använder ordet neger är rasister.
    Jag skulle just till att säga det. Det finns några få (märk ; ) som inte nödvändigtvis är rasister som säger "neger" men däremot så använder ofta rasister det ordet.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby