• LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Jag sitter just nu med morgonkaffet och följer nyheterna om det som har hänt i Husby inatt, helt i chock. Det har tydligen pågått ett upplopp där ett 40-tal ungdomar har satt bilar i brand m.m som en protest mot att polisen har skjutit ihjäl en man där i måndags. Många poliser kom då till Husby och enligt vittnen så har polisen använt sig av övervåld i form av batongslag, rasistiska glåpord och oskyldiga människor har drabbats. Tydligen har hundar släpps lös på barn och kvinnor.

    Jag försvarar inte våldet och vandalismen som pågick hos ungdomarna där och förstår att polisen måste ingripa men jag ifrågasätter övervåldet och sättet som polisen har gått till väga. Helt oskyldiga människor blev drabbade av polisens agerande. Kan vi inte förlita oss på polisen igen?

    Ett samhällsorgan som polismyndigheten ska inte uppträda med att överskrida sina rättigheter, använda övervåld och använda sig av rasistiska ord oavsett vad som har hänt. De ska uppträda professionellt och riktigt. De är anställda av samhället för att skydda samhället som vi alla är en del av.

    – Men man var mer rädd för polisen än för de "vanliga" människorna. De gick omkring i cirklar och berättade för en vart man fick och inte fick gå. Det brann i stora lastbilar, det var kaos, säger Chaima.

    – Jag har sett brutalt övervåld från polisens sida, de har skickat hundar mot människor som inte har något med det här att göra, de har på olika sätt och vis stormat och attackerat grupper med människor, säger Ali Muzelef till SR.

    www.expressen.se/nyheter/vittne-man-var-mer-radd-for-polisen/

    www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

  • Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby
  • MrsPenn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:22:00 följande:
    Fram med detta material säger jag då. Det skulle vara väldigt intressant! Fram med det!
    Det används inom polisen. Det stod i Aftonbladet-artikeln. Att varje polisman har en kamera på bröstet. Dels för att kunna filma vilka som attackerar, men jag tar för givet att materialet även kan användas för att bevisa eller utesluta tjänstefel.
    Om ditt namn innehåller ''Anonym'' så låtsas jag inte läsa vad du skriver.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:22:00 följande:
    Fram med detta material säger jag då. Det skulle vara väldigt intressant! Fram med det!

    Vad tror du polisen sitter och analyserar just nu? Eller menar du att polisen ska visa bevismaterial för dig?
  • sthlmsman77
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:20:55 följande:
    Så som de har blivit utbildade till att agera år efter år på polishögskolan.
    dvs nyttja nödvärnsrätten?
  • LittleDarling
    Errol Flynn skrev 2013-05-20 14:14:47 följande:

    Vad har jag fel i?
    Att gubben var ett svepskäl eller att det är invandrare? Hur ofta är det bilbränder och upplopp/stenkastning på poliser i Djursholm? Lidingö? Bromma?
    Bara för att man kommer från en kultur där man uttrycker sig med stenkastning är det inte okej här. Jag tycker polisen borde få tillstånd att peppra alla bråkstakar med gummikulor.
    Många svensk-svenskar är också duktiga på upplopp och andra våldshandlingar. Vi har inga glorias på huvudet och är världens änglar precis. Låt inte detta bli en kukmätar-tävling om vem som är värst, eller motsatt. Det är liksom inte "vi mot dom" hela tiden. Vissa begår brott och andra inte, så enkelt är det.
  • LittleDarling
    MrsPenn skrev 2013-05-20 14:17:06 följande:
    Du och jag har inte läst samma tidningar. I en som jag nyss läste - och citerade-  var det en mindre armé (30-40st) förortsbor som maskerat sig och gått till attack mot enstaka poliser.
    Självklart inte bra och givetvis måste polisen agera. jag ifrågasätter inte det utan bara sättet som polisen agerade på. De borde vara mer professionella än så.
  • Tom Araya
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:16:41 följande:
    Oskyldiga i Husby blev spöade ja. Det kan man tycka ja, men samtidigt har full förståelse för att man går ut och ser vad det är som händer samt försöker leta reda på de människor man känner och försöker ta sig därifrån.
    Var du där?
    Jeff Hanneman (gitarrist i Slayer) *1964-01-31 D: 2013-05-02 R.I.P.
  • sstv
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:19:36 följande:
    Men många vittnen finns.
    Kommer säkert en film på det så småningom, men jag tycker fortfarande det är lustigt att det är fullt av kameror som filmar, många vittnen som hör rasismen och ingen lyckas få det på film.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:27:04 följande:
    Många svensk-svenskar är också duktiga på upplopp och andra våldshandlingar. Vi har inga glorias på huvudet och är världens änglar precis. Låt inte detta bli en kukmätar-tävling om vem som är värst, eller motsatt. Det är liksom inte "vi mot dom" hela tiden. Vissa begår brott och andra inte, så enkelt är det.

    Menar du att svenska ungdomar ringer falska samtal till 112 för att lura ut poliser och brandkår för att kunna kasta sten? Eller lurar ut väktare på larm för att kunna misshandla denne?
    När var det stenkastning och upplopp i en svensk förort startad av svenskar senast? Källa tack.
  • LittleDarling
    Errol Flynn skrev 2013-05-20 14:18:19 följande:

    Då borde alla poliser kunna vittna i kör vad som hänt.
    Ja vi får väl se och någon skrev att det fanns kameror på varje polis. Skulle gärna vilja se dessa men det får väl allmänheten aldrig ta del av.
  • LittleDarling
    Errol Flynn skrev 2013-05-20 14:17:19 följande:

    Alla som ränner runt och försvårar polisens arbete eller väljer att manifestera mot ordet "neger" mitt i ett upplopp får skylla sig själva om de får en smäll.
    Nej du har fel.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby