Inlägg från: LittleDarling |Visa alla inlägg
  • LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Cal XVI Gustf skrev 2013-05-20 12:02:54 följande:
    Brukar du starta upplopp och bränna upp dina grannars bilar om någon blir skjuten?
    Nej jag försvarar som sagt inte upploppen heller.
  • LittleDarling
    sthlmsman77 skrev 2013-05-20 12:09:44 följande:
    nej men i de fall som de överträder sina befogenheter så ska de givetvis utredas. Dessutom ska ju samtliga medverkande i kravallerna fänglas och lagföras! Så hoppas de har tillräckligt med videomaterial för att identifiera merparten!
    Yepp jag håller med dig till punkt och pricka där.
  • LittleDarling
    KimPossible skrev 2013-05-20 12:10:59 följande:
    Övervåld och brutalitet är väl aldrig bra, inte heller rasism. Däremot förstår jag inte vad polisen skulle ha gjort istället, kört en "friggebo" och stämt upp "We shall overcome"? Eller hur de skulle veta vilka som var skyldiga och oskyldiga när det är totalt kaos och folk springer om varandra.

    Vad gjorde f ö  barn och gamla tanter ute mitt i natten?  

    Visst, det hade säkert kunnat skötas bättre, det brukar alltid gå att putsa på rutinerna i olika scenarion, men att tillskriva polisen ansvaret för hela händelsen är faktiskt väldigt magstarkt. Det friskriver ju då enskilda individer från ansvar och tillåter i princip vad som helst. 
    Jag förstår till 100% varför man går ut ur sin lägenhet om det pågår ett stort upplopp och speciellt om det brinner överallt. Jag hade aldrig vågat att vara kvar inne i min lägenhet i så fall så det förklarar vad gamla tanter och barn gjorde ute mitt i natten. Polisen ska inte arbeta efter en modell att "du är skyldig till motsatsen bevisas". Man kan inte ta för givet att alla är skyldiga och därmed skicka hundar, batonga ner oskyldiga och skrika rasistiska glåpord på människor som inte har begått något brott. Det är fel.

    Jag såg nyss en video från händelsen nu på youtube. Fick ont i magen av den och ändå visar den bara lite, inte alls mycket.





  • LittleDarling
    kommer inte på något skrev 2013-05-20 12:11:57 följande:

    "Andra skriver" är det det som är dina vittnen?  
    Men ta dig en titt själv på twitter osv om du inte tror på den tidningen.
  • LittleDarling
    sthlmsman77 skrev 2013-05-20 12:26:32 följande:
    ja vilket reagerar du på? Jag reagerar på hetsandet i slutet "kom då, kom då" sen skrattar de......
     
    Jag reagerar på att det står gamla människor (till höger i bild) och även barn, unga tonåringar. Polisen skenar fram och rusar mot denna folksamlingen i hög fart. Ganska hotfullt.
  • LittleDarling
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:29:35 följande:
    Jag reagerar på att det står gamla människor (till höger i bild) och även barn, unga tonåringar. Polisen skenar fram och rusar mot denna folksamlingen i hög fart. Ganska hotfullt.
    Med batonger i högsta hugg..
  • LittleDarling
    sthlmsman77 skrev 2013-05-20 12:31:14 följande:
    Ja ok, men man bör ha i åtanke också att situationen är kaotiskt. Tre poliser har blivit skadade.....jag tycker bara det är konstigt att folk går mot poliserna....varför gick de inte bara undan alternativt hem?
    Ja det kan man tycka och där håller jag med så sätt men det står även andra människor (som en dam och barn till höger i bilden) som inte går mot polisen där. Skulle gärna vilja se mer såna här videos men jag hittar inget mer.
  • LittleDarling
    Gott svart kaffe skrev 2013-05-20 12:37:03 följande:
    Herregud, vad är detta? För min del får gärna polisen slå ett extra slag med batongen på dessa upprorsmakare. De gnäller över att de blir illa behandlade men vad hjälper det att vandalisera och göra så att vanligt folk tror illa om dessa områden? Jag blir så förbannad. Tror ni inte att polisen är lovligt trötta på detta beteende? Vad polisen än gör så är det fel. Jag är ledsen att säga det men att folk är idioter och har ett primitivt beteende är inget som polisen kan påverka. Det hjälper inte att stå i förorten och ha kramkalas och dela ut nallebjörnar, dessa individer kommer alltid ställa till med problem och känna sig missförstådda.

    PS: Jag har en idé! Kanske fler fritidsgårdar kan vara en lösning på problemet?   
    Men det värsta är att det alltså även är helt oskyldiga människor som har åkt på batongslag, som inte har något med detta att göra, som ville hjälpa polisen. Dessutom att uppträda genom att skrika "neger","apa", "råttor" osv är aldrig okej oavsett vad som sker. Det är oprofessionellt och det är tjänstefel.

    Vadå trötta på deras beteende? Det är inte alla som håller på och bränner bilar men ändå behandlas alla som skyldiga!? Wtf!
  • LittleDarling
    Gott svart kaffe skrev 2013-05-20 12:38:00 följande:

    Men varför är damen och barnet ute på kvällen/natten? Är det våldsamheter ska de hålla sig inomhus.
    Jag kan säga att jag hade reagerat precis likadant. Jag hade aldrig vågat vara i min lägenhet om det pågick oroligheter och bränder i området. Aldrig. Så det är inte konstigt att man går ut och ser vad fan det är som pågår.
  • LittleDarling
    KimPossible skrev 2013-05-20 12:40:44 följande:
    Själv hade jag tänkt tvärtom. Börjar det brinna bilar utanför på gatan och eskalera till upplopp, inte fasen släpar jag ut mina barn dit då! Inte heller hade jag tillåtit äldre barn/ungdomar att gå ut. 

    Av det jag ser så känns det som om även de från början oskyldiga har svepts med av någon slags hat och gått med i upploppet. Då ska man inte gnälla över att man kanske blir bortmotad. Det ska man inte göra hur som helst, man flyttar sig om man blir tillsagd att flytta sig när det gäller ett polisingripande. 
    Jag hade gått ut och kollat vad som pågår sen hade jag troligtvis försökt att ta mig därifrån men vad jag förstår så hade polisen spärrat av hela Husby så jag gissar på att ingen kunde ta sig in eller ut därifrån.

    Nej det står i artikeln att det är en organisation som är van att hantera såna upplopp, som hade pratat med polisen om att de kunde bidra med sin hjälp men jag antar eftersom de såg ut som invandrare så bemöttes detta erbjudande av ett batongslag istället.

    Det blir liksom helt jävla fel!
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby